Opkast og diarré: Er det en nødsituation for hunden?

Udgivet af
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Kaster din hund op? Har du bemærket en ændring i farven eller konsistensen på dens afføring? Opkast og diarré er ret almindeligt hos hunde og kan skyldes mange ting. Ofte er det ikke noget at bekymre sig om - de har måske spist noget ubehageligt eller er blevet syge, ligesom vi kan blive det. Selvom det i de fleste tilfælde går over af sig selv, skal du alligevel være forsigtig, for nogle gange kan det være et tegn på en mere bekymrende tilstand. Især opkast kan forårsage hurtig dehydrering. Her er nogle råd, der kan hjælpe dig med at afgøre, om din hunds opkast eller diarré kræver dyrlægehjælp

At tage affære

Det første skridt, hvis din hund kaster op, er at stoppe fodringen og sørge for, at den har masser af frisk vand til rådighed. Hvis din hund bliver ved med at kaste op i mere end otte timer eller kaster op meget ofte, skal du søge dyrlæge. Der er normalt ingen grund til at stoppe fodringen, hvis din hund udelukkende har diarré. Diarré bør normalt gå over i løbet af 2-3 dage.

Der er dog nogle omstændigheder, hvor du ikke bør vente i 24 timer, før du taler med din dyrlæge, hvis din hund er syg.

Ring til din dyrlæge, hvis:

 • Din hund er meget ung eller meget gammel (da den i så fald kan blive dehydreret meget hurtigt)
 • Din hund i forvejen lider af en sygdom, såsom diabetes
 • Din hund allerede får medicin. Bed om råd om, hvorvidt det kan eller bør stoppes, mens din hund er syg
 • Du ser blod i opkast eller diarré, eller hvis der udskilles sort tjærelignende materiale
 • Din hund ser meget nedtrykt ud, bliver deprimeret, eller gummerne føles tørre og klæbrige
 • Din hunds mave begynder at svulme op, eller den begynder at stønne eller forsøger at kaste op, uden at der kommer noget op. Hævelse kan være et tegn på et alvorligt problem - så ring straks til din dyrlæge, hvis du opdager det.
 • Hvis din hunds mave ser ud til at falde til ro efter 24 timer, og du har brug for råd om, hvad du nu skal fodre den med, så tal med din dyrlæge. Dyrlæger vil ofte anbefale et specielt sammensat foder som Hill's Prescription Diet i/d i stedet for straks at vende tilbage til hundens normale foder.

Et sidste råd - ring til din dyrlæge, før du tager din syge hund med på klinikken. De kan i så fald bede dig om at vente i et seperat venteområde, hvis de har mistanke om, at din hund kan smitte for andre patienter.

Relaterede artikler

 • Hvordan fødevaresensitivitet kan påvirke din hund

  Dogs running Få mere at vide om advarselstegn, symptomer og håndtering af fødevaresensitiviteter og -intolerance hos hunde, og hvordan det påvirker din pelsede ven.
 • Hudproblemer hos hunde

  Dogs running Lær om advarselstegn, symptomer og behandling af allergisk dermatitis og andre hudproblemer hos hunde.
 • Er din hund i god form?

  Dogs running Hvordan kan du se, om din hund er overvægtig? For det første vil din dyrlæge veje din hund ved de regelmæssige kontrolbesøg. Læg dine hænder på ribbenene mellem undersøgelserne. Er de svære, eller måske endda umulige, at mærke? Hvis det er tilfældet, er din hund sandsynligvis overvægtig.
 • Hold øje med din hvalps vægt

  Vidste du, at en overvægtig defineres som værende 15% eller mere over sin idealvægt? Det svarer til blot 330 gram for en lille hund som en chihuahua, men over 7,5 kg for en rottweiler.

Relaterede produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature er sammensat til at støtte en sund mund, sund hud og sund fordøjelse hos hunde af små racer. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og naturlige ingredienser, med tilsat vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blanding af ingredienser og et lavt fedtindhold. Sammensat til at hjælpe din hund med at opnå en sund vægt med forventningen om et længere liv. </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini med kylling er specielt formuleret for at bidrage til smidighed og ledpleje hos hunde, som foretr&aelig;kker mindre foderpiller. Beriget med omega-3 fedtsyrer og klinisk dokumenterede antioxidanter.