Hvalpe af store og gigant racers specielle foderbehov

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Hunde billeder

Store og gigant racehunde – grand danois, schæfer, labrador retriever med flere – har andre ernæringsmæssige behov end deres mindre artsfæller. Alle hvalpe fødes med knogler, der stadig er under udvikling. Men hvalpe af store racer er mere tilbøjelige til at udvikle knogle og ledproblemer, grundet deres hurtige vækst frem til de er 1 år. Faktisk rammer store racer 50% af deres voksne kropsvægt, når de er 5 måneder gamle. Til forskel rammer små racer, 50% af deres kropsvægt, når de er 4 måneder gamle.

Vækstraten for alle hvalpe afhænger af det foder, de indtager. Hvalpe bør fodres, så deres vækstrate er gennemsnitligt – ikke så den er på et maksimum. Sammenlignet med hvalpe af mindre racer, har hvalpe af store racer behov for restriktive mængder calcium og fedt for at beherske deres vækst. De vil stadig opnå deres fuldvoksne størrelse blot over en længere tidsperiode. Dette vil resultere i en sund udvikling af knogler og led. 

De to hovedingredienser, der anbefales til hvalpe af store racer er fedt (og total mængde kalorier) og calcium:

  • Fedt: Et stort kalorieindtag giver en hurtig vægtøgning og knogler/muskler er ikke udviklet nok til at kunne understøtte den ekstra kropsvægt. Ved at kontrollere mængden af kalorier i foderet, vil dette reducere risikoen for udvikling af knogle og ledproblemer.
  • Calcium: et for stort indtag af calcium øger risikoen for knogleproblemer. Det anbefales yderligere ikke at calciumtilskud gives som supplement til væksten.

Hill’s foder til store racer er designet til at bidrage med at give hundene et lang og godt liv. Vi begrænser mængden af calcium og fedt i Hill’s® Science Diet® hvalpefoder til store racer, men vi tilsætter høje mængder af specifikke dokumenteret gavnlige næringsstoffer til store hunde. Heriblandt omega-3 fedtsyre, L-carnitin og det højeste indhold af antioxidanter som vitamin E+C, i forhold til andre fodermærker. Disse næringsstoffer hjælper med at vedligeholde sunde led og brusk, eftersom store hunde med større sandsynlighed får mere stress på deres led, grundet deres størrelse. Mastiffer, labradorer og alle de andre store og gigant racer, som vi elsker, kan drage fordel af præcis balanceret ernæring, til at leve deres bedste liv fuldt ud.

Relaterede Artikler