Ernæring og Fodring: Hunde

Leder du efter den bedste ernæring til hunde? Begynd med at læse nogle af disse artikler.

0 Resultater sorteret efter

Relevans
  • Relevans
  • Titel

Sundt foder. Glad hund.

Har du været på jagt efter det bedste foder til din hvalp? Det er ikke nemt at vælge det rette foder, når der er så meget forskelligt at vælge imellem. Men fortvivl ikke. Din bekymring er blot udtryk for, at du er en god hundeejer. Og hvorfor? Fordi noget af det bedste, du kan gøre for din hund, er at fodre den med afbalanceret foder af høj kvalitet. Læs videre for at finde ud af, hvordan du vælger foder, der passer bedst muligt til din hund.

Den bedste hundeernæring

Noget af det vigtigste, du kan gøre for din hund, er at fodre med den korrekt afbalancerede ernæring, som den har brug for. Foderet bør indeholde en blanding af protein (fra et dyr), gode fedtstoffer og mikronæringsstoffer, såsom omega-3 fedtsyrer. En hund har brug for mere end 50 næringsstoffer, herunder blandt andet C-vitamin, kalcium og fosfor. Vær opmærksom på, at hvis foderet ikke indeholder alle de essentielle næringsstoffer, som hunden har brug for, kan det medføre helbredsproblemer.

Skift foder efter livsstadie

Der findes ikke et hundefoder, der passer til alle hunde, da vores firbende venner har forskellige ernæringsbehov alt efter deres livsstadie. Der er foder til aktive hunde, foder til store racer og mange forskellige fodertyper, som er beregnet til brug ved helbredsproblemer som gigt, hudallergier, ledproblemer eller tandpleje. Hvis du har en ældre hund, findes der seniorfoder, der som regel indeholder færre mineraler for at fremme sunde nyrer.

Fodertyper du bør undgå

Hunde har andre ernæringsbehov end mennesker, så det er ikke en god idé at give din hund menneskemad. Mad til mennesker indeholder ofte for mange kalorier og er sjældent sammensat, så den opfylder hundes behov. Der er endda nogle madvarer, der kan gøre hunde syge og give dem maveproblemer. Det er vigtigt at vide, hvilke madvarer der er giftige for hunde. Der er mange giftige madvarer og husholdningsprodukter, som hunde ikke må komme i nærheden af, men her er nogle af de mest almindelige: Hvis din hund for eksempel har spist den chokoladekage, du lige havde bagt, skal du ringe til dyrlægen med det samme, da chokolade er giftig for hunde. Det samme gælder blandt andet vindruer, løg og hvidløg.