Tur til stranden: Sådan forbereder du dig selv og din hund

$authorText
MIN READ

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Planlægger du at tage din nye hvalp med på stranden for første gang? Efterhånden som det bliver varmere udenfor, glæder du dig nok til at tage din hund med på stranden — men du er i tvivl om, hvad du kan forvente. Måske har du hørt om hundevenlige strande, men kender du egentlig reglerne her? 

 

Spørgsmål som disse kan opstå i forbindelse med en tur til en hundevenlig strand: Hvor kan jeg tage hen? Hvad bør jeg tage med? Læs denne nyttige guide, som kan hjælpe dig med at planlægge turen.

Planlæg din tur

German Shepherd running through shallow waves at the beachDet er mange hundevenlige strande, men de er ikke altid nemme at finde. Mange strande, som tillader hunde, har regler. Det kan være alt fra fra regler om hunde i snor til regler om hunde på bestemte områder. Hvis du har en bestemt strand i tankerne, er det en god ide at undersøge reglerne på forhånd. 

 

Hvis du gerne vil lade din hund løbe frit omkring, bør du lede efter en strand, som tillader det. Det kræver måske en længere køretur end forventet, og du bør planlægge din dag derefter — herunder pauser under køreturen, så din hund kan strække benene og tisse. Hvis du rejser langt væk hjemmefra, er det en god ide at finde en dyrlægepraksis i nærheden af din feriebolig (hvis uheldet skulle være ude, og din hund kommer akut til skade).

Hvad bør jeg pakke

Når du tager på stranden, pakker man som oftest mere end blot badetøj. Det samme bør gælde, når du tager din hund med på stranden. Her er nogle ting, som kan være gode at have med for at holde din hund sikker og tryg — og hjælpe med at gøre dagen afslappende og sjov:

 • Kildevand
 • En vandskål
 • En strandparasol eller afskærmning
 • En hundeseng eller et hundetæppe
 • Rigeligt med håndklæder
 • Solcreme til hunde
 • En redningsvest til hunde med et håndtag
 • Hundeposer
 • Foder og godbidder
 • Vandtæt og flydende hundelegetøj
 • Hundesko til at beskytte poter mod det varme sand
 • Doggles (svømmebriller til hunde) til at beskytte hundens øjne mod sol og sand
 • Førstehjælpspakke til hunde
 • En vandtæt GPS-tracker, som kan sættes på halsbåndet

Sikkerhed på stranden

Dog walking on the beach at sunset with owner in tow.Selvom du er ny hundeejer, ved du nok godt, at hunde er gode til at komme galt af sted. Følg disse tips for at mindske din hunds risiko for sygdom eller skader:

 • BFør du slipper din hund løs, skal du tjekke stranden for affald, som hunden måske vil forsøge at spise, eller skarpe genstande såsom glasskår, dåser eller muslingeskaller, som hunden kan skære sig på.
 • Lad ikke hunden drikke saltvand. Hvis du bemærker, at din hund har det varmt eller er tørstig, giv den så rigeligt med frisk vand at drikke. 
 • Beskyt hunden mod at blive overophedet, hvilket kan medføre hedeslag eller udmattelse. Hvis hunden begynder at gispe eller virke træt, skal du få den til at lægge sig på en hundeseng eller et tæppe i skyggen og drikke noget vand. Hold øje med din hund, og hvis den er sløv eller desorienteret — eller hvis vejrtrækningen ikke vender tilbage til normal — bør du kontakte en dyrlæge straks. Visse hunderacer med flade næser eller hunde med meget lang pels har brug for ekstra hjælp til at bevare en normal kropstemperatur. 
 • Hundesko vil beskytte poter mod at blive forbrændte på det varme sand, og mørke svømmebriller til hunde hjælper med at beskytte hundens øjne mod solskade. 
 • Smør næsen, ørerne og andre steder på hundens krop med tynd pels ind i solcreme til hunde. Hunde har ligeså stor risiko for solskoldninger og hudkræft som mennesker. Lad ikke hunde med lys pels opholde sig for længe i solen, idet deres pels ikke giver megen beskyttelse mod solen. 
 • Giv hunden en redningsvest på, hvis den skal svømme eller lege i vandet. Selv hunde, som er gode til at svømme, kan blive trætte og komme i problemer. En vest med et håndtag på ryggen gør det nemt at løfte den ud af vandet om nødvendigt. 
 • Sørg for, at hunden altid har et halsbånd med ID på, herunder dine kontaktoplysninger, hvis I bliver adskilt. Overvej at sætte en vandtæt GPS-tracker på halsbåndet. Det er især vigtigt for hunde, som godt kan lide at undersøge eksempelvis havmåger eller andre hunde på stranden. Hvis din hund stadig er hvalp og er i træning, skal du holde den i snor, så den ikke løber væk. Det er måske en god ide at vente, indtil hvalpen er gammel nok eller trænet lidt mere, så I begge kan nyde en tur på stranden.

Husk at vaske saltvandet af hundens pels, inden I tager hjem. Det modvirker kløen eller at de slikker salt af sig selv. Mange offentlige strande har en vandslange eller en udendørsbruser, men vis hensyn overfor de mennesker, som bruger den. 

Med alt dette in mente, kan det godt virke som om, at en tur på stranden slet ikke er afslappende. Men planlægning gør turen mere afslappet. Som ansvarlig hundeejer vil du gøre alt for, at din hunds første tur til stranden bliver et godt og lykkeligt minde. Når du én gang er forberedt, er du også klar til fremtidige ture, og strandture kan let blive til en sommertradition for dig og din hund.

Contributor Bio

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Forfatteren Jean Marie Bauhaus fra Tulsa, Oklahoma, er dyreejer, blogger og har ofte flere pelsede dyrebørn på skødet, når hun skriver.

Relaterede Artikler

Relaterede produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature er sammensat til at støtte en sund mund, sund hud og sund fordøjelse hos hunde af små racer. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og naturlige ingredienser, med tilsat vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken er sammensat til at styrke en sund knoglevækst hos hvalpe af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og optimalt mineralindhold.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blanding af ingredienser og et lavt fedtindhold. Sammensat til at hjælpe din hund med at opnå en sund vægt med forventningen om et længere liv. </p>