Sådan vælger du den bedste ernæring til din hvalp

Det bedste hvalpefoder giver den rette balance mellem næringsstoffer, kalorier og tilfredshed. Her er alt, du behøver at vide, når du skal fodre din nye firbenede ven.

Livslang Sundhed Begynder med Videnskab

Ligesom en baby skal din hvalp i sit første leveår have ernæring med en særlig sammensætning af næringsstoffer.

Hvalpe har særlige ernæringsbehov

Der sker en masse i din hvalps første leveår, og det bedste hvalpefoder er et, der kan holde trit med hvalpens stigende ernæringsbehov. Omega-3 fedtsyrer og DHA understøtter udviklingen af din hvalps hjerne og øjne, mens et højt kalciumindhold fremmer optimal skeletvækst, og protein understøtter muskelvækst.

Du kan forvente, at din hvalp vil have et større kaloriebehov end en ældre hund, da hvalpe ofte er mere aktive.

En sund fodringsplan

Hvalpe spiser meget og ofte, men for meget foder kan føre til tiggeri og vægtproblemer. Brug denne hvalpefoderberegner* til at finde en passende fodringsplan – og husk: størrelse, alder og race har også betydning, så rådfør dig med din dyrlæge først.

Hundens vægt Under 4 måneder (graviditetsuger 7 - 9) 4-9 måneder (graviditetsuger 6-9) 10 til 12 måneder (graviditetsuger 1-4)
0,9 kg 50 g 35 g 35 g
2,3 kg 100 g 85 g 65 g
3,6 kg 150 g 125 g 100 g
4,5 kg 175 g 150 g 110 g
9,1 kg 295 g 250 g 200 g
18 kg 495 g 395 g 320 g
27 kg 660 g 545 g 430 g
36 kg 815 g 670 g 545 g
45 kg 965 g 790 g 645 g
54 kg 1115 g 915 g 745 g

* Baseret på anbefalinger for Science Plan hundefoder

Anbefalede fodringsmuligheder

Smagen er kun en del af din hvalps spiseoplevelse, og derfor kan vi tilbyde flere forskellige fodertyper. Hill's hvalpefoder er afprøvet af hundene i vores Pet Nutrition Center for at sikre, at din lille følgesvend kommer susende, når det er spisetid.

Tørfoder til hvalpe

Foderpillen til hvalpe er designet til at passe i små munde og har en konsistens og aroma, som hvalpe elsker.

 

Vådfoder til hvalpe

Giv vådfoder som et måltid eller som en lækker "topping" ovenpå tørfoderet. Træk låget af en serveringsparat skål med Hill's Science Plan for et hurtigt, nemt måltid til hvalpe af små- og miniracer.

Racestørrelsen har betydning

Du skal sikre dig, at din hvalp får opfyldt sine ernæringsbehov, og de afhænger af dens race og slutstørrelse. Hvalpe af store racer (med en slutvægt på 25+ kg) har større risiko for at udvikle knogle- og ledproblemer som følge af deres hurtige vækst. Tal med din dyrlæge for at sikre dig, at din store hvalp får den rette sammensætning af næringsstoffer.

 

 

Køb Hill’s hvalpefoder efter mærke

Science Plan hvalpefoder

Science Plan er baseret på mere end 70 års forskning i udvikling af ernæring, der opfylder din hvalps biologiske behov. Måske er det grunden til, at dyrlæger anbefaler Hill's foder.

Køb Science Plan

VetEssentials Puppy

Hill's VetEssentials Puppy hvalpefoder, der kun fås hos dyrlægen, er sammensat til at give din hvalp 5 vigtige sundhedsfordele.

Køb VetEssentials

Hvalpepleje

Artikler og værktøjer

Hunde- og kattepleje

 • Grundlæggende regler

  I takt med at hvalpen vokser, får den også større behov for at hævde sig. Hvalpe udkæmper ofte deres kampe ved fodringstid. Men det er en fejl at give efter.
 • Hvordan og hvornår du skal fodre din hvalp

  Dogs running Det er vigtigt at fodre din hvalp med den rigtige mængde med de rigtige intervaller, men dette kan være svært, da fodringsbehov varierer fra den ene hvalp til den anden.
 • Godbidder er vigtige

  Hvis du har hund eller overvejer at få en ny hund i dit hjem, har du sandsynligvis fået mange ekspertråd om hundetræning enten fra bøger, blade eller fjernsynsprogrammer.
 • De første tre måneder

  Alle hvalpe udvikler sig på samme måde, uanset hvilken race de er. De gennemgår de samme stadier fra de bliver født, til de er voksne.
 • Hvor skal du få hvalpen fra?  

  Uanset hvilken type hvalp, du er ude efter, er der masser af steder at lede. Annoncer i avisen, dyreinternater, venner og familie og avlere af bestemte racer er alle gode kilder.
 • Udvælgelse af din hunds dyrlæge

  Efter dig og din familie, er din hunds dyrlæge den vigtigste person i dens liv, eftersom dyrlægen trods alt er ansvarlig for hundens helbred gennem hele dens liv.

Få mere viden om din hvalps behov

Tilmeld dig Hill’s™ My Pet Companion og modtag eksklusive rabatter og træningstips til din nye hvalp

Tilmeld dig nu