Lydighedstræning

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Obedience trainingFølgende tips er vigtige at følge hver dag. Hold træningssessionerne korte. Din hvalp vil se træningen som en leg, derfor er det vigtigt at ændre træningens indhold, så det ikke bliver kedeligt. Brug 5 minutter på hver kommando og vend så tilbage til den på et andet tidspunkt.

Bordmanerer

Hvalpe vælger ofte måltiderne til at demonstrere. Her er det vigtigt, at du ikke overgiver dig, når hvalpen tigger. Det er også vigtigt, at hvalpen lærer at især små børn kan være uforudsigelige. Den skal forstå, at de ikke truer den. Dette kan du lære den ved at imitere et barns opførsel. Mens hvalpen spiser kan du lave pludselige bevægelser, lege med legetøj i nærheden af hvalpen og måske endda ramme den blidt med noget af legetøjet. Det handler om at distrahere hvalpen. Husk altid at belønne med en godbid, når din hund ikke lader sig genere, men spiser roligt videre. Gentag øvelsen ofte men ikke ved hvert måltid. Hvis din hvalp gør eller knurrer af dig bør du stoppe og forsøge igen. Hvis dette fortsætter bør du konsultere en specialist i hundeadfærd eller en hundetræner.

Aflæs din hvalps kropssprog

Hunde kommunikerer med hinanden gennem deres kropssprog. Dette indebærer ansigtsudtryk, kropsholdning, lyde og dufte. Hunde bruger deres mund, øjne, ører og hale til at udtrykke deres følelser. Hvis du lærer at afkode din hvalps kropssprog, vil du kunne forstå din hunds intentioner.

Tegn på aggression og underkastelse

Hvis din hvalp føler sig modig eller aggressiv vil den stå ret med ører og hale i vejret. Den vil også skyde brystet frem og rejse pelsen i nakken og ryggen. Den vil muligvis også knurre og logre langsomt med halen.

Omvendt vil en hund der vil signalere underkastelse forsøge at gøre sig lille og opføre sig som en hvalp. Det gør den fordi en voksen hund vil skælde fremfor at angribe den. Hunden vil sætte sig på hug langs jorden med halen logrende langs jorden. Den vil muligvis slikke dem dominerende hund eller menneske i ansigtet eller rulle om på ryggen.

Din hvalps hale

De fleste af os har set en hund der logrer med halen af glæde men logren kan også være tegn på andet humør. Det varierer lidt fra rase til rase men generelt vil en hund der er interesseret eller opmærksom have en hale, der er højere en 45 grader.

Hvis din hvalp logrer langsomt med en stiv hale er det udtryk for arrighed. Hvis hvalpen har halen mellem benene betyder det at den er bange. En nervøs hund kan finde på at have halen hængende ned, mens den logrer.

Din hvalps øjne

Hvis din hunds øjne er halvåbne er det et tegn på nydelse eller underkastelse mens vidt åbne øjne kan betyde aggresivitet.

I naturen vil hunde holde stirrekonkurrence, indtil den ene trækker sig eller lægger op til kamp. Derfor bør du ikke nedstirre din stirrende hvalp.

Din hvalps smil

Hunde, der underkaster sig og nogle raser som eksempelvis labrador kan se ud somom de smiler og det er rent faktisk et tegn på venlighed. Hvis læberne er trukket tilbage og tænderne kommer til syne, er det dog et tegn på aggesivitet.

Lyst til at lege

Hvis din hvalp vil lege vil den oftest række en pote i vejret, eller bukke mens den gør for at få din opmærksomhed. Den kan også komme med et stykke legetøj.

Sådan opfatter din hund dine signaler

Din hvalp vil observere dit kropssprog fremfor at lytte til det, du siger. På den måde vil den hurtigt lære at forstå, hvad du føler, når du taler.

Hvis du vil forbedre kommunikationen med din din hvalp, kan du tydeliggøre dit eget kropssprog. Du kan eksempelvis sætte dig på hug med åbne arme fremfor at stå op, som hunden kan opfatte som en trussel.

Sådan lærer din hvalp

Det er vigtigt, at din hvalp lærer god opførsel fra en ung alder. Hunde lærer gennem association. Derfor bør du belønne din hvalp, når den gør noget godt. Det øger sansynligheden for, at den gentager opførslen. Det er dog vigtigt, at belønningen falder prompte efter gerningen så hunden forbinder de to. Belønningen kan blot være et par stykker tørfoder eller ros.

Din hund har behov for at lære, hvad den må og ikke mindst, hvad den ikke må. Hvis hunden gør noget, der kan resulere i en farlig situationm skal du sige 'nej' bestemt og belønne den, når den stopper.

Sådan skal du forstå gøen og piben

Gøen

Alle hunde gør. Det er en naturlig del af deres adfærd. Mange hunde ved simpelthen ikke, hvornår det er ok at gø fordi deres ejer ikke har lært dem det. Det sker oftest når hunden oplever, at gøen nogle gange bliver ignorret og andre gange italesat negativt.

Hvis din hund skal lære, hvornår det er tilladt at gør bør du lære den, at den må gø indtil den bliver bedt om at holde op.

Det gør du ved at lade din hund gø et par gange, derefter roser du den mens du viser den en godbid og siger 'hold op med at gø'. Hunden vil holde op med at gø af den simple årsag, at denm ikke kan dufte godbiden, når den gør. Efter et par sekunders stilhed kan du give den godbiden. Øg gradvis antallet af sekunder.

Hvis du er bekymret før din hunds gøen bør du konsultere en specialist i hundeadfærd eller en hundetræner.

Piben

Hvis du trøster din hvalp, når den piber kan det rent faktisk forværre problemet, da den vil tro, at den bliver rost for det og vil gøre det igen for at få din kærlighed. Giv I stedet hvalpen opmærksomhed og ros, når den holder op med at pibe.

Relaterede Artikler

 • Adfærdstræning til din hvalp

  Selv om din nye hvalp uden tvivl er utrolig sød og kær, er den ikke født med en god opførsel.
 • Hvordan stopper jeg min hunds gøen?

  At kontrollere støjniveauet af din hunds gøen er en vigtig del af det at være en ansvarlig hundeejer.
 • Hund og ny baby

  Dogs running Med de rigtige forberedelser bør det ikke skabe problemer at lade en hund og en baby være sammen.
 • Tidlig opdragelse  

  Alle vil gerne have en hvalp, som er velopdragen, glad og omgængelig, men du får kun det, du selv giver. Derfor er det så vigtigt at begynde træningen tidligt.