Hund Træning

Klar til at træne din hund? Læs nedenfor for nyttige oplysninger og artikler.

0 Sortér resultater efter

Relevans

Sådan træner du din hund

En hund vil gøre alt for at gøre dig glad. Derfor er de fleste hunde nemme at træne. Før du begynder på træningen, skal du lave en liste over de basale kommandoer, som du gerne vil lære din hund: “sit”, “bliv”, “kom”, “dæk” og “nej” (sidstnævnte er altid god at kunne). Du vil måske også gerne kunne kontrollere dens gøen, lære den ikke at tigge ved bordet og undgå uheld i huset. Det kan alt sammen lade sig gøre – det kræver blot konsekvens, ros, godbidder nu og da, og en masse tålmodighed og positivitet. Læs videre for at få flere tips og råd om hundetræning.

Renlighedstræning

Når du begynder med renlighedstræningen af din hvalp, skal du være forberedt på uheld – og stå klar med en masse tålmodighed og positivitet. Dette er en af de vigtigste ting, du kan lære din hund. Begynd med at lave et skema. Hunde er vanedyr, så gå en tur med din hund, så den kan tisse, efter et måltid, efter leg, efter en lur, før den lukkes inde, og når som helst den går rundt og snuser for at finde et godt sted at tisse. Skriv aktiviteterne på skemaet. Når din hund besørger på det rigtige sted, skal du huske at give den masser af ros. Du kan endda give hunden en godbid, da det vil øge sandsynligheden for, at den også gør det rette næste gang. Med tiden vil din hund vide, hvor og hvornår den skal besørge. Husk blot på, at alle hvalpe ikke lærer lige hurtigt. Du vil måske skulle gøre rent efter et uheld eller to. Læs artiklerne ovenfor, hvis du ønsker flere træningstips.

Socialisering af din hund

Nøglen til socialisering er at vænne din hund til så mange forskellige mennesker, steder og dyr som muligt. Har du nogensinde set hunde, der er bange for mænd med skæg eller mennesker med handsker på? Eller hunde, der bliver rædselsslagne, når de skal ind i en bil, eller gør, hver gang de ser en anden hund? Du kan afhjælpe disse særheder ved at socialisere din hund – især mens den er hvalp. Læs vores artikler om socialisering for at få yderligere information.