Hvad er det værste, din kat ved?

$authorText
$readingTime

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Katteejere bruger meget tid på at finde ud af, hvad der gør deres kat glad- MEN du ved sikkert også, at der er nogle ting din kat bestemt ikke kan lide. Her er nogle af de ting, katte hader allermest. Ligesom mennesker er det ikke godt for katte at være bange og angst.

1. Støvsugeren

Det er ikke nogen hemmelighed, at katte ikke kan lide høje lyde. Men når lyden kommer fra en stor maskine tæt på den er det endnu værre. Din kat vil højst sandsynligt reagerer ved at gå i panik og gemme sig. Du kan naturligvis ikke lade være at støvsuge en gang imellem, men der nogle måder, hvorpå du kan gøre det til en lidt rarere oplevelse for din kat. Du kan eksempelvis holde god afstand til katten, mens du støvsuger eller placere den i et andet værelse, mens støvsugningen står på.

2. Høje lyde

Ifølge Vetstreet. Hører katte lyde 1.6 oktaver højere end vi mennesker gør og et oktav højere end hunde. Derfor kan høje lyde fra fjernsyn, computer eller telefon virkelig stresse katten, som ser sig nødsaget til at gemme sig et stille sted. Forsøg derfor at begrænse disse lydes omfang. Hvis du skal have gæster og ved, at der vil blive larmet, kan du lade katten være i et afsides værelse, hvor lydene ikke er så fremtrædende.

Gray cat wrapped in a beige sweater.

3. Bilture

Du har garanteret også oplevet en stressende tur til dyrlægen med en desperat kat som passager. Katten reagerer ved at mjave og hvæse af angst. Det er ikke sjovt for nogen af jer. Det er ganske få katte, som bryder sig om at køre bil. Det kan dog være nødvendigt, når I skal besøge dyrlægen- men forsøg at hold bilturene til et absolut minimum. Kattens verden er dens hjem (dette gælder især for indekatte), og den nyder at være her. Derfor kan det virke utrygt at blive fjernet fra sine vante omgivelser. Når du skal have katten med dig, kan du tildække transportkassen, så det er mørkt eller give hende et tæppe på i kassen.

4. Halsbånd med klokke

Du kender sikkert godt de søde halsbånd med en lille klokke, som fortæller dig, om din kat er i nærheden. Men vidste du, at de kan drive din kat til vanvid? Klokken stresser katten, idet lyden er konstant og placeret lige ved kattens ører. Nogle katte vil endda kunne finde på at forsøge at rive klokken af med tænderne, hvilket udgør en kvælningsrisiko. Undlad derfor at købe et halsbånd med klokke til din kat.

5. Klistrede underlag/noget under poterne

Din kat bruger sine poter til at udforske sine omgivelser og holde fodfæste. Derfor bryder den sig ikke om, når noget forstyrrer dette.Hvis du ser, at din kat piller sig i poterne eller går underligt, så er det fordi noget har forstyrret hendes kontakt med omverdenen.

6. Pushy Petting

De fleste katte elsker at blive kælet af deres ejer- men undgå at lege for vildt med katten. Den vil fortælle dig, at den ikke bryder sig om det ved at rive eller bide. Det kan også være, at din kat pludselig bestemmer sig for, at den ikke vil kæle længere. Det vil den først fortælle dig ved at markere med et blidt bid eller en pote uden kløer- måske går den også væk.. Hvis du så ikke respekterer kattens signaler, vil den blive mere aggressiv.

Det er både godt at vide, hvad din kat godt kan lide og bestemt også, hvad den ikke bryder sig om. Det vil give jer et tæt og kærligt forhold.

Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er forfatter, mor og katteejer.. Find og følg hende på Instagram og Twitter @brovelliobrien.

Relaterede Artikler

 • Komme af med dårlige vaner  

  Det er en helt naturlig katteadfærd at strinte. Det er kattens måde at markere et sted med oplysninger om den selv. Men det er selvfølgelig ikke særligt rart, hvis det sker i dagligstuen!
 • Forstå din kats adfærd

  Katte er gode til at fortælle dig, hvad de vil have, enten med stemmen eller med kroppen. Det varer ikke længe, før du forstår, hvad din killing prøver at fortælle dig.
 • Katte og mus: Hvad skal du gøre, hvis din kat fanger en mus

  Katte elsker at jage mus - Og som jægere fra naturens side er de meget gode til det.
 • Katte i løbetid

  Katte i løbetid har brug for speciel pleje og opmærksomhed. Hvis din kat allerede har været igennem en løbetidsperiode, vil du næppe glemme hendes hylen og konstante krav om opmærksomhed.