Kat Adfærd og Udseende

Få mere at vide om personlighed hos katte ved at se nærmere på artiklerne nedenfor.

0 Resultater sorteret efter

Relevans

Hvad fortæller din kat dig?

Hvis katte kunne tale, ville deres ejere kunne stille dem en masse spørgsmål, såsom: Er du sulten? Hvorfor kan du godt lide at gemme dig i papirsposer? Er du nødt til at bruge sofaen som kradsetræ? Der er ingen tvivl om, at katte er mystiske, men det er værd at prøve at forstå, hvad de tænker, og hvorfor de opfører sig, som de gør. Du kan lære at tale “kattesprog” ved at være opmærksom på en række signaler, såsom kropsholdning, ansigtsudtryk og lyde. Det vil ikke kun styrke båndet mellem dig og din kat, men også træne den til en bedre adfærd.

Kattepsykologi og -adfærd

Uanset hvilken personlighed din kat har, er det uden tvivl en stærk en. Hidsig, legesyg eller afslappet – enhver kat har sin helt egen personlighed fuld af mystik. Enhver katteejer vil være enig i, at katte gør nogle mærkelige, men pudsige ting. De gemmer sig i håndvasken, ælter og masserer ens hoved, når man sover, eller slår kløerne i noget kattefoder. Selvom du synes, at din kats opførsel er sjov og underholdende, følger den blot sine instinkter. Men hvis din kat har adfærdsproblemer, så vær opmærksom på, at den sikkert blot prøver at fortælle dig noget. En måde at afkode dens signaler på er at lytte til de lyde, den udsender. Uanset om du hører et mjav, spinden, hvæsen, hyl eller endda en piben, er hver lyd et udtryk for din kats tankeproces.

Kattes kropssprog

Katte bruger næsten udelukkende kropssprog til at tilkendegive deres behov og følelser. Uanset om de ønsker at sige “leg med mig” eller “lad mig være i fred”, er halen en god humørindikator. Et eksempel på en kats “halesprog” er en buet hale, som ligner et spørgsmålstegn. Det betyder, at din kat ønsker opmærksomhed. En hale, som peger lige ned, kan være et tegn på aggression. På samme måde betyder gnidning af kattens ansigt mod dit ben eller at rulle om på ryggen, at den stoler på dig og føler sig tilpas i dit selskab. Hvis din kats ører ligger fladt ned mod hovedet, betyder det, at den er vred. Hvis ørerne står oprejst og bøjer fremad, er din kat afslappet og glad.