Væk med den aggressive opførsel  

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Lad ikke din søde hvalp blive en aggressiv hundDog image

Mange tror, at hunde bider, fordi "det gør hunde bare".  Men hunde bliver ikke aggressive uden grund, og de fleste hunde udtrykker aggression, fordi de befinder sig i en presset situation. Derfor er det klart, at den bedste metode til at forhindre, at din hvalp udvikler sig til en truende eller aggressiv hund senere, er at hjælpe den med at undgå pressede situationer eller lære den at kunne håndtere dem. Og du skal lære at genkende tegn på for eksempel frygt, som når hvalpen er trængt op i en krog eller begrænset af snoren.

Frygt er fællesnævneren

Hunde har ikke nødvendigvis haft en ubehagelig oplevelse, fordi de bliver bange. Hunde, som bliver angste, er hunde, som ikke får mulighed for at blive socialiseret med tilstrækkeligt mange mennesker. Derfor er socialisering meget vigtig - Klik her for at læse mere om socialisering. Hvis hvalpen opdrages til at opleve mennesker (både voksne og børn) som nogle, som er leveringsdygtige i sjov, ros og godbidder, har den ikke behov for at udvise en truende adfærd.

Du bør også udsætte hvalpen for forskellige lyde og situationer, som kan virke skræmmende, fra den er helt ung for at hjælpe den med at håndtere frygten. Derefter vil potentielt skræmmende ting som støvsugeren, trafikken eller postbudet blive noget hverdagsagtigt, som hvalpen tager helt naturligt.

Hvalpen og andre mennesker

Måske er det åbenlyst, men mennesker er forskellige, de har forskellig alder, forskellige former og størrelser. Og hvalpen skal møde dem alle. Væn hvalpen til fremmede, men sørg for at de ikke overvælder den med deres begejstring og kærtegn.

Det er vigtigt, at hvalpen også vænner sig til at være sammen med børn. Selvom der ikke er børn i huset, skal du lade den møde børn udenfor. En metode, som beviseligt fungerer, er at tage hvalpen med hen i nærheden af en skole. Børnene vil helt af sig selv komme hen og søge kontakt med den søde, lille hvalp. Men husk, at hvalpe meget hurtigt kan blive trætte, så sørg for at begrænse møderne med andre mennesker og giv hvalpen tid til at hvile sig.

Napperi for sjov må ikke tage overhånd

Før du hentede hvalpen, var den vant til at lege med sine søskende. Og at nappe for sjov er hvalpens naturlige måde at lege på. Så når hvalpen er faldet til i sit nye hjem, vil den også nappe dig for sjov. Men for at begrænse bideriet bliver du nødt til at vende hvalpens opmærksomhed fra dine hænder til dens legetøj.

Det er meget sandsynligt, at hvalpen prøver at bide i din hånd, når du er sammen med den og kæler med den, så sørg for at have et stykke legetøj klar. Gør det svært at bide i hånden ved knytte den, og vis i stedet hvalpen et stykke legetøj, som du vifter med. Det varer ikke længe, før den lærer, at legetøjet er meget sjovere at lege med og bide i end en stor, knyttet hånd.

Hvalpen ved kun det du lærer den

Det er vigtigt at huske på, at det, du lærer hvalpen nu, bliver din voksne hunds normale adfærd. Så når hvalpen leger, skal du prøve at forestille dig den som en voksen hund og afgøre, om adfærden er acceptabel eller ej. Hvis den begynder at knurre eller prøver at bide i en hånd, som holder et stykke legetøj, eller bliver voldsom over for et lille barn under en leg, skal du straks standse legen og gå din vej med legetøjet. Hvalpen lærer hurtigt, hvorfor alt det sjove holdt op og vil undgå den adfærd, der var årsagen.

Hvis du har problemer med hensyn til hvalpens adfærd, eller hvis du vil have yderligere information om bøger, træningskurser eller lignende, kan din dyrlæge rådgive dig.

Relaterede Artikler

 • Adfærdstræning til din hvalp

  Selv om din nye hvalp uden tvivl er utrolig sød og kær, er den ikke født med en god opførsel.
 • Hvordan stopper jeg min hunds gøen?

  At kontrollere støjniveauet af din hunds gøen er en vigtig del af det at være en ansvarlig hundeejer.
 • Hund og ny baby

  Dogs running Med de rigtige forberedelser bør det ikke skabe problemer at lade en hund og en baby være sammen.
 • Tidlig opdragelse  

  Alle vil gerne have en hvalp, som er velopdragen, glad og omgængelig, men du får kun det, du selv giver. Derfor er det så vigtigt at begynde træningen tidligt.