Godbidder er vigtige

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Hvis du har hund eller overvejer at få en ny hund i dit hjem, har du sandsynligvis fået mange ekspertråd om hundetræning enten fra bøger, blade eller fjernsynsprogrammer. Eksperter inden for hundetræning er enige om, at godbidder til hunde er et effektivt og passende træningsredskab og en enestående måde at rose din hund på, som den let forstår.

Men vidste du, at godbidder også er vigtige for båndet mellem dig og din hundeven? Hunde er sociale væsner, helt som mennesker. Både vores firbenede og tobenede venner kan nyde godt af det sociale aspekt ved godbidder og deling af lækkerier - et tegn på kærlighed og hengivenhed fra et væsen til et andet.

Hvornår og hvor skal der gives godbidder?

Sørg for ikke at uddele godbidder til din hund pr. automatik. Der kan til enhver tid knyttes bånd, og din hund bør lære, at enhver tid, der tilbringes sammen med dig, er positiv. Overrask din hund med en lækker godbid, når I begge putter sammen på sofaen, eller når du kommer hjem fra arbejde! Sørg for, at disse former for godbidder er en vilkårlig overraskelse. Undgå at tilskynde hunden til irriterende adfærd med søgning efter godbidder, og undgå at give den eventuelt skadelig menneskeføde.

Giv straks hunden godbidder under træning, når den har gjort noget godt, uanset om I er hjemme, i hundeskoven eller i byen. Du vil i dette tilfælde belønne hundens gode adfærd i et vilkårligt miljø, hvilket bør være målet. Aromatiske godbidder er bedst til træning. Den tiltrækkende duft kan positivt forbindes med den nye færdighed, hvilket hjælper med til at bygge videre på træningsresultater.

Hvis du ønsker at få din hund til at synes om et nyt sted, såsom dyrlægeklinikken eller et nyt hjem, kan godbidder og masser af ros og opmærksomhed på disse steder hjælpe hunden med at føle sig godt tilpas.

Overvej omhyggeligt omstændighederne, inden du giver en godbid, og vær opmærksom på eventuelle træningsfælder. Hvis du for eksempel giver din hund godbidder, mens du sidder ved bordet, kan du kort og godt lære den at forpeste ethvert tidspunkt, hvor du sidder til bords. At undgå træningsfælder vil i første omgang kræve stor opmærksomhed, men bliver snart noget helt naturligt.

Giv kun godbidder, når din hund er rolig og opfører sig, som du ønsker det. Hvis hunden springer op og gøer for at få en godbid, kan du ende med at belønne dens upassende adfærd ved at overgive dig.

Ikke alle godbidder har samme indhold

Hvis du giver din hund menneskeføde eller godbidder af lav kvalitet, kan hunden få fyldt maven med usunde fedtstoffer, sukker, aromastoffer eller for meget salt, hvilket alt sammen let kan give hunden dårlig mave eller det, der er værre. Nogle former for menneskeføde er endog skadelige eller giftige for hunde, navnlig chokolade og alt andet, der indeholder koffein, samt løg og rosiner.

For mange godbidder, eller upassende godbidder, kan indvirke betydeligt på en hunds vægt og almene helbred. Fedme hos hunde er et alvorligt helbredsproblem, der helst helt skal undgås. Fedme kan give hunden et kortere liv og sænke dens livskvalitet! Sørg for at give din hund sunde godbidder, der ikke vil få dens vægt til at stige eller sætte de vægttabsmål, som du allerede har sat for hunden, på spil.

Nedenfor følger en lille sammenligning, der viser, hvor usunde nogle såkaldte hundegodbidder, der ofte gives, kan være:

Hund på 15 kg (854 kcal/dag)   Gennemsnitlig voksen (165 cm høj, 2000 kcal/dag)
28 g ost = 1 hamburger
1 småkage = 2 skefulde is
2 skiver spegepølse = 4 småkager
1 dental stick = 1 chokoladebar

De bedste godbidder til din hund er små godbidder uden overflødige kalorier og med en enestående smag, som den vil elske at knuse, og som vil understøtte dens almene helbred. Gå efter naturlige ingredienser, når det er muligt, og tjek etiketten, inden du køber godbidderne. Husk, at ikke alle godbidder har samme indhold, og at nogle endda kan være gavnlige for helbredet udover blot at være en lækker snack.

Vælg dine godbidder klogt – også tidspunkt og sted, hvor du giver dem – og du vil hjælpe med til at opbygge et tættere bånd til samt en bedre adfærd og bedre livslang sundhed hos din elskede hund. En rigtig godbid!

Relaterede Artikler