Introducer din nye killing til din kat

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

”Sig hej til din nye søskende!”

At få et nyt familiemedlem er en speciel og spændende tid for hele familien.. eller måske undtagen jeres nuværende kat?

Uanset hvor godmodig din kat er, er den stadig en kat og er derfor instinktivt meget beskyttende over for sit territorium og meget bevidst om sin plads i familiens sociale hierarki. At præsentere et nyt familiemedlem til omgivelserne kan derfor resultere i flere negative reaktioner. Jalousi, fordi den nyankommne pludselig får al opmærksomhed. Ubehag, fordi katte er særlige påpasselige med renlighed af deres eget toilet. Depression og aggression, fordi den nye konstant er til stede.

Men med lidt planlægning kan du gøre introduktionsperioden relativ stressfri og hjælpe med at skabe et godt fundament for et livslangt venskab mellem de to nye søskende.

Step 1: Forbered dit hjem
Før du tager din nye killing med hjem, kan det være en god ide at finde et legetøj eller et tæppe med killingens lugt. Placer det i hjemmet, så din kat kan blive bekendt med lugten. Når de så mødes, vil din kat ikke opfatte den nye killing som en ukendt trussel. Forbered et værelse specielt til den nye killing, hvor den kan være i de første par dage, men egen vand- og foderskål, seng og legetøj. Dog kun for en kortere periode.

Step 2: Lad dem lære hinanden at kende
På ankomstdagen bør du holde din nuværende kat lukket inde i et andet rum og sørg for, at den har sine favoritting med sig. Giv nu din nye killing en lille rundvisning i sit nye hjem, for at hjælpe den med at akklimatisere sig og finde sig til rette i sit nye hjem.

Først nu må du lukke din nuværende kat ud. Du bør dog forsat holde de to katte adskilt fra hinanden. Lad din kat dufte til dine hænder, som nu dufter af den nye killing, og giv samtidig godbidder, så den forbinder duften med noget godt.

Introducer gradvist killingens duft i dit hjem over et par dage ved at bytte vand- og foderskåle, seng og lejetøj med din nuværende kat. Så snart begge katte er komfortable med hinandens duft, bør du lade dem udforske hinandens territorium.

Step 3: Endelig tillad dem at mødes
Det bedste tidspunkt for en formel introduktion er ved spisetid, når sulten afleder andre distraktioner. Når kattene mødes, bør du forvente knurren og hvæs – det er normal adfærd, når de skal etablere deres individuelle plads i hierarkiet. Vær forberedt med et tæppe, så du kan adskille dem, hvis de skulle begynde en slåskamp. Men forhåbentligt vil dine forberedelser få de nye søskende til at genkende hinanden og fredeligt enes et par minutter senere.

Step 4: Byg på din succes
Adskil dem med det samme efter deres måltid sammen og lad dem ikke mødes igen før næste måltid. Gradvist øg den tid de er sammen under måltiderne. Del godbidder, opmærksomhed og kærlighed ligeligt imellem dem, når de er sammen for ikke kun at opbygge gode associationer til hinanden, men også for at demonstrere at der ikke er en favorit.

Husk på, at det som ’flokleder’ ikke er dit ansvar at træffe beslutninger for dem og bestemme hvem, der skal behandles som højst i hierarkiet – det vil de selv finde ud af ganske naturligt. Du skal bare sørge for at opretholde tålmodighed og retfærdighed.

Alle elsker en sød killing. Men ved at tage en rolig tilgang til præsentationen af den nye killing, og ved at skabe et godt fundament for et gensidig respektfuldt venskab mellem den nye killing og den ældre kat, og ved ligeligt at dele kærlighed mellem de to katte, kan du få endnu mere kærlighed fra begge dine katte.

Og det er opskriften på en glad familie med to katte!

Relaterede Artikler