Sådan giver du din kat en afbalanceret ernæring

Published by
Læse tid

Katte er fantastiske kæledyr, særligt fordi de fra naturens side er meget renlige og ikke kræver konstant opmærksomhed. Med undtagelsen af nogle få kattehår på dine møbler, er katte ikke beskidte; de er almindeligvis stille og ikke så krævende – på nær omkring fodringstid selvfølgelig.

Katte kan tage vare på sig selv til en vis grad, men når det kommer til ernæring, er det op til deres ejere at sikre, at foderet er på plads. Vi tager din kats foder meget alvorlig, da det er vigtigt, at den får en daglig kost, der indeholder tilstrækkelig næring til dens behov.

Du vil bemærke, hvis din kat får et dårligt foder. Din kat vil have begrænset energi og dens pels vil ikke se lige så sund og skinnende ud, som den burde gøre.

God ernæring til din kat

Foderet bør være højeste prioritet hos alle katteejere. Der er få typer foder, der ikke fremmer sund ernæring hos katte og som bør undgås. Du bør undgå foder, der indeholder store mængder fyldstoffer. Disse fyldstoffer er ingredienser, der udelukkende øger indholdet af foderet, men ikke udgør en ernæringsmæssig fordel.

Fyldstofferne i disse produkter er typisk stivelse. Foder, der indeholder meget sukker og kulhydrater, bør også undgås. Disse har ingen ernæringsmæssig fordel for katte og kan hurtigt medføre overvægt.

Relaterede Artikler

 • Beløn din kat med Hill's kattegodbidder

  Tasty and delicious cat treats are a great way to connect with your cat and display your care and love for them. They can also be used as rewards for good behavior and as part of training.
 • Indekattes ernæringsbehov

  Cat eating stew Livsstilen for en indendørskat adskiller sig meget fra en udendørs kats. Ofte har en indekat et lavere træningsniveau end en, der bor udenfor. Og da hun har mere tid til at soignere, er der større sandsynlighed for, at en indekat udvikler hårbolde.
 • Fødevarer, der er farlige eller giftige for katte

  Det er vigtigt, at din kat får det foder der dækker dens ernæringsmæssige behov. En gang imellem kan man fristes til at give katten madrester eller specielle godbidder.
 • Fodring af din ældre kat

  Cat eating stew Det er vigtigt at give din voksne kat den rette mængde foder med de rette intervaller, men det kan også være svært.