Ernæring og Fodring: Katte

Er du i tvivl om, hvad du skal fodre din kat med? Disse artikler bør kunne hjælpe.

0 Resultater sorteret efter

Relevans
  • Relevans
  • Titel

Et sundt liv begynder med foder

Uanset om du lige har fået en kat, eller din kat er på vej ind i et nyt livsstadie, har du sikkert tænkt over, om katten mon får den ernæring, den har behov for. Fodring med et velafbalanceret foder af høj kvalitet er noget af det bedste, du kan gøre for, at din kat kommer til at leve et langt og sundt liv.

Den bedste ernæring til din kat

Som katteejer er din vigtigste opgave at understøtte en god livsstil, og det hele begynder med korrekt ernæring. Ud over rigeligt vand har din kat brug for foder, der passer til dens livsstadie. Sørg altid for, at foderet indeholder protein, kulhydrater, vitaminer, mineraler og visse former for fedtstoffer. Hvis din kat har fordøjelsesproblemer, urinvejslidelser, hudallergier eller brug for ekstra tandpleje, bør du se efter foder, som er fremstillet specielt til at dække disse behov.

Ændring af din kats foder

Mange tror, at katte skal have det samme foder hele livet igennem. Men virkeligheden er, at kattes ernæringsbehov kan og vil ændre sig alt efter livsstadie, aktivitetsniveau og generel helbredstilstand. Et foder til seniorkatte med lavt indhold af natrium, protein og fedtstoffer er for eksempel en god idé til ældre katte, der kunne trænge til at tabe sig et par kilo. Men det foder er ikke det rette til en killing, der har brug for ekstra næringsstoffer for at vokse.

Fodertyper, du bør undgå

Der er flere grunde til, at katte ikke skal sidde med ved middagsbordet – for det første er menneskemad ikke godt for dem, da det ofte indeholder for mange kalorier for et lille dyr, og noget mad kan endda være giftigt for katte. Der er mange andre giftige madvarer og husholdningsprodukter, som katte ikke må komme i nærheden af, men her er nogle af de mest almindelige: Løg og hvidløg er giftige og kan medføre blodmangel (anæmi) hos katte. Alkohol, selv en lille smule, er giftigt for katte. Hvis du nogensinde synes, at din kat opfører sig mærkeligt efter at have indtaget noget af dette, skal du ringe til dyrlægen med det samme.