Sommerferien er slut: Hjælp din hund eller kat med at være alene hjemme

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Ferien er slut, og hverdagen er startet for de fleste. Har du overvejet, hvordan jeres travle skema med arbejde, skole og fritidsaktiviteter påvirker din hund eller kat? Din hund eller kat har nydt godt af familiens fulde nærvær hele sommeren. Derfor vil de blive påvirket af pludselig at blive efterladt alene hjemme. I denne artikel giver vi dig de bedste tips til at hjælpe din hund eller kat med at bearbejde den travle hverdag.

Seperationsangst

Australian Shepherd puppy standing staring out windowIsær hunde bliver påvirket af at blive efterladt alene hjemme. De kan udvikle seperationsangst. Symptomer på seperationsangst kan være graven og kradsen for at slippe væk, voldsom hylen og piben, destruktiv tyggen i ting, urenlighed og generelt en humørændring. Denne adfærd udspringer ofte af større ændringer i hundens hverdag, som eksempelvis at hunden efterlades alene hjemme, efter den har vænnet sig til familiens konstante selskab.

Ifølge PetMD har sunde, velbalancerede katte mindre risiko for at udvikle seperationsangst end katte der har før har oplevet svigt som at blive efterladt, traumer, mishandling eller at have skiftet ejer.

Katte eller killinger som er særligt knyttet til een person i familien kan være I risikozonen, hvis denne person pludselig er væk i mange timer i træk. Hos katte er symptomerne på seperationsangst rysten, at katten trækker sig væk, gemmer sig, prøver at slippe væk, nedsat appetit,ændret humør og dårlig mave med diarre.

Gør skiftet nemmere for din hund eller kat

Du kan hjælpe din kat eller hund med at undgå seperationsangst ved at vænne dem lamgsomt til hverdagsskemaet. ASPCA* anbefaler at du starter med at efterlade din hund eller kat alene hjemme i kortere perioder, så de langsomt kan vænne sig til det. Derefter kan du lige så stille forlænge den tidsperiode, du er væk. Især hunde har tilbøjlighed til at blive præget af deres ejers humør. Derfor er det vigtigt ikke at gøre et stort nummer ud af afskeden.

Hjælp din hund eller kat med at være alene hjemme

Du kan også underholde din hund med lidt legetøj, mens du er væk. ASPCA anbefaler aktivitetslegetøj der eventuelt indeholder snacks. Hvis du gemmer legetøjet, og kun finder det frem, når du skal forlade huset, signalerer du, at det er trygt og at hunden kan regne med, at du kommer hjem igen fortæller ASPCA. Katte kan også få glæde af legetøj, der kan underholde, mens familien er væk. En god vinduesplads, hvor katten kan kigge ud er også med til at holde humøret oppe. Du kan også gemme lidt tørfoder rundt omkring i huset og lade katten beskæftige sig med en lille skattejagt. Dette vil også få tankerne væk fra savnet af familien.

Når familien er vendt hjem igen, er det vigtigt, at I giver jeres hund eller kat en masse velfortjent opmærksomhed, så de ikke føler sig glemt. Sørg også for at aktivere dem, så de får rigeligt med motion. Dette vil også hjælpe dem med at holde sig rolige og afslappede i løbet af dagen.

Hvis disse tips ikke hjælper din hund eller kat med at blive mere afslappet, bør du tageen snak med din dyrlæge, som kan hjælpe dig.

* The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals

Forfatter biografi

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

 

Jean Marie Bauhaus er en dyreejer, blogger og novelleforfatter fra Tulsa, Oklahoma. Hun skriver ofte sine tekster med en af sine firbenede venner i skødet.

 

Relaterede Artikler