Renlighedstræning af killingen

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

 

Renlighedstræning af killingen


Katte er naturligt renlige dyr, og måske har killingen allerede lært at bruge kattebakken af sin mor. Du skal blot købe en kattebakke i plast, som er stor nok til, at killingen kan bevæge sig i den, og fylde den med tilstrækkeligt kattegrus til at dække bunden af kassen (hvis du kan bruge det samme grus som opdrætteren, vil katten sætte pris på den velkendte duft og fornemmelse). Vis killingen, hvor bakken står, og sæt den derhen, når den har spist, og hvis du ser den begynde at snuse rundt, gå ned i knæ eller generelt opføre sig, som om den er trængende!

Cat in litter box

Rigtigt og forkert mht. kattebakke

Placer kattebakken i god afstand fra kurven og madskålen og et sted, som er rimelig privat.

 

Tøm kattebakken regelmæssigt - killingen vil ikke bruge den, hvis den er snavset. Nogle desinficerende midler og blegemidler er giftige for katte, så det bedste er kun at bruge varmt vand og sæbe. Hvis du er gravid, skal du få en anden til at rense kattebakken, eller tag gummihandsker på og vask hænderne grundigt bagefter. Det minimerer risikoen for toxoplasmose, som heldigvis ses meget sjældent, men som kan give alvorlige problemer for fosteret.

 

Når killingen er gammel nok til at komme udenfor, kan du måske helt vinke farvel til kattebakken. Men vær ikke alt for hurtig til at stille den væk. Måske nægter katten at gå ud, når det er meget koldt.

Der vil altid ske uheld

Selv den klogeste killing kommer ud for "uheld" af og til. Uanset hvad du gør, må du ikke straffe killingen. Ros den, når den bruger kattebakken, og giv den måske en lille belønning, så er den snart tilbage på sporet.

Relaterede Artikler

 • Katte og babyer

  Få en dyrelæges og adfærdspsykologs råd til, hvordan du kan forberede dit husdyr til en ny ankomst i familien.
 • Kan katte opdrages?

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Teknikker til træning af din killing

  Learn how to train your kitten how to obey your commands without resorting to punishments with our obedience training tips.
 • Sådan træner du din kat

  Vi ved alle, at hunde kan trænes til at forstå kommandoer - men hvad med din kat? Katte er mere selvstændige og egenrådige af natur, derfor higer de ikke efter ros på samme måde, som hunde gør.