Fodring af din ældre kat

Published by
Læse tid

Det er vigtigt at give din voksne kat den rette mængde foder med de rette intervaller, men det kan også være svært. Det er også vigtigt at huske på, at fodringsbehov varierer meget fra den ene kat til den anden. Fodringsvejledningerne på dåsen eller posen skal kun betragtes som vejledende. Det er vigtigt for din kats sundhed, at dens fysiske tilstand kontrolleres regelmæssigt, og at fodermængden justeres efter behov.

For at din voksne kat skal bevare sit helbred, anbefaler Hill's følgende enkelte trin i denne cyklus:

· Vej katten

· Giv den foder baseret på fodringsvejledningen og dyrlægens anbefalinger.

· Vurder din kats fysiske tilstand ved at bruge vores body condition scoring system hver anden eller tredje uge det første halve år.

· Juster fodermængden herefter.

· Gentag

Skift til andet foder

Hvis du skifter til Hill's Science Plan Feline Mature Adult, anbefales det, at du gør det gradvist i løbet af en periode på syv dage ved at blande det tidligere foder med større og større mængder af det nye foder, indtil der kun fodres med Science Plan. Herefter vil din kat få alle fordelene ved det velsmagende foder og den perfekte ernæringsmæssige sammensætning, som Science Plan Feline Mature Adult er.

Du og din dyrlæge

Din dyrlæge er den bedste informationskilde til din voksne kats sundhed og ve og vel. Bed med jævne mellemrum din dyrlæge om gode råd til din kats vægt, idet det ikke kun reducerer visse sundhedsrisici at finde og bevare kattens idealvægt, men det kan også give katte et mere aktivt, længere og sundere liv.

 

Spørg din dyrlæge hvilken af disse tre fodringsmetoder, der er den bedste for din voksne kat:

Frit valg:

foderet er tilgængeligt for katten hele tiden.

Tidsbegrænset fodring:

Foderet er tilgængeligt for katten i en begrænset tid.

Måltidsfodring:

En afmålt fodermængde er tilgængelig for din kat på fastsatte tidspunkter hver dag

Vand

Din kat skal altid have adgang til friskt vand. Det kan være skadeligt for kattens helbred, hvis den ikke får vand nok i længere tid.

Godbidder

Selvom det kan være fristende at fodre med rester fra middagsmaden, så indeholder de ikke den rette sammensætning af næringsstoffer til din kat. Prøv at holde igen med godbidderne, da det kan medføre vægtforøgelse og ernæringsmæssig ubalance, hvis du giver din kat for mange godbidder.

Relaterede Artikler

 • Beløn din kat med Hill's kattegodbidder

  Tasty and delicious cat treats are a great way to connect with your cat and display your care and love for them. They can also be used as rewards for good behavior and as part of training.
 • Sådan giver du din kat en afbalanceret ernæring

  God ernæring handler om den rette balance af næringsstoffer. Lær mere om sundhedsproblemer, når du fodrer kattefoder, der har en forkert ernæringsbalance, fra dine venner hos Hills Pet Nutrition.
 • Indekattes ernæringsbehov

  Cat eating stew Livsstilen for en indendørskat adskiller sig meget fra en udendørs kats. Ofte har en indekat et lavere træningsniveau end en, der bor udenfor. Og da hun har mere tid til at soignere, er der større sandsynlighed for, at en indekat udvikler hårbolde.
 • Fødevarer, der er farlige eller giftige for katte

  Det er vigtigt, at din kat får det foder der dækker dens ernæringsmæssige behov. En gang imellem kan man fristes til at give katten madrester eller specielle godbidder.