Sådan fjerner du lugt og pletter forårsaget af katteurin

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Home interior, cat sitting in an armchair, a wall and a bouquet of white tulips

Sådan fjerner du lugt og pletter forårsaget af katteurin

Katte tilfører vores liv utroligt meget glæde- men de pletter og lugte der også følger med i pakken som katteejer, kunne vi godt undvære. Heldigvis kan du selv lave en pletfjerner af simple ingredienser. Hjemmelavede pletfjerningsprodukter er farlige at anvende i nærheden af dine dyr og koster ofte også mindre end dem, du køber i butikkerne. Uanset om din plet er forårsaget af urin, hårbolde eller opkast, kan du nemt fjerne både plet og lugt med disse pletfjernere.

Sådan fjernes opkast og hårbolde

Du skal bruge: bagepulver, eddike, vand, sprayflaske og tre gamle klude

Sådan gør du:

 1. Tør opkasten eller hårbolden op fra gulvet med en fugtig klud.
 2. Hvis opkasten var på et gulvtæppe drysses bagepulver på pletten. Lad det sidde en times tid så fugten opsuges, Hvis pletten var på hårdt gulv, kan du springe dette trin over.
 3. Bland eddike med varmt vand I en stor skål. Du skal bruge en kop vand og en kop eddike. Kom derefter blandingen i en sprayflaske.
 4. Sprøjt blandingen på pletten. Det vil boble lidt. Når dette er ophørt, kan du fjerne så meget af bagepulveret som muligt med en klud.
 5. Spray fortsat let på pletten og dup med en ren klud. Fortsæt indtil pletten er væk. Undgå at overfugte området.

Katteurin fjerner

Materialer: eddike, bagepulver, brintoverilte, opvaskemiddel, enzymbaseret rensemiddel, gamle klude, gamle viskestykker.

Sådan gør du:

 1. Brug en gammel klud til at absorbere så meget kattetis som muligt og smid den ud efterfølgende.
 2. Drys bagepulver på pletten og lad det side I ca. 10 minutter.
 3. Hæld eddike på bagepulveret og lad det boble I et par sekunder, før du dupper med en ren klud.
 4. Når pletten er væk er det tid til at fjerne lugten. Du kan lave din helt egen pletfjerner med et par spiseskefulde brintoverilte og et par dråber vaskemiddel. Hæld blandingen på området (hæld først lidt af blandingen på tæppet et skjult sted, så du er sikker på, at det ikke misfarver tæppet).
 5. Gnid brintoverilte/opvaskemiddelblandingen ind I tæppet og skrub, herefter dupper du hurtigt, så du ikke får fjernet farven fra tæppet. Har du ikke tæpper er det bedre at hælde blandingen på en sprayflaske, spraye området og derefter tørre det af.
 6. Hvis du har en ventilator kan du blæse på pletten, så den tørrer hurtigere. Selvom pletten nu er væk kan urinsyren I katteurinen krystalisere. Derfor er næste punkt meget vigtigt.
 7. Efter et døgn kan du hælde rigeligt med enzymbaseret rensemiddel på og lade det lufttørre. Placer noget på området, så familien ikke træder i det- det kan tage et par dage, før det er helt tørt.
 8. Så snart området er tørt, kan du vaske som normalt med en moppe eller en støvsuger. Gentag enzym behandlingen en gang om ugen hvis nødvendigt.
 9. Når du er færdig med rengøringen kan du lyse med en lommelygte. Denne vil afsløre pletten, hvis den stadig er tilstede. Nogle gange ser det ud somom pletten er væk, men urinen kan krystalisere og blive i tæppets fibre. Det kan lommelygten afsløre.

Vetstreet anbefaler, at få katten tilset hos dyrlægen, så du sikrer dig, at dens urenlighed ikke skyldes problemer med urinvejene eller andre sygdomme. Du bør lave en aftale med dyrlægen for at tjekke, om der findes en mulig terapeutisk foder-løsning.

Forfatterbiografi

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

 

Chrissie Klinger er en underviser, forfatter og hunde-og kattejer. Hendes hund Jake sidder på hendes skød, hver gang muligheden melder sig.

 

Relaterede Artikler