Derfor gemmer din kat sig små mørke steder

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Det er ingen hemmelighed, at når det bliver lidt vildt i hjemmet, vil katte søge tilflugt i den mest stille og afsides krog. Men hvorfor gemmer din kat sig i det bagerste hjørne af dit klædeskab? Hvorfor kan katte godt lide at gemme sig generelt?

Dette er alt sammen en del af din kats instinktive adfærd. Selvom den er tam, så har dens forfædre opsøgt afsides steder at føde deres killinger og søge ly for rovdyr, ifølge VetStreet. Derfor er den beskedne papkasse, som dit sidste internetkøb ankom i, det perfekte gemmested for din kat. Den elsker den sikkerhed, som de fire vægge giver. Til tider gemmer katte sig dog, når de er stressede, siger PetMD. Dog skyldes det almindeligvis at din kat blot bruger disse mageløse gemmesteder som et sted at slappe af og få en pause fra dens ellers travle hverdag. Læs her om de typiske gemmesteder for katte:

I en kasse

Det mest almindelige gemmested er en gennemsnitlig papkasse (alt fra skotøjsæsker til flyttekasser fungerer). Kassen giver nemlig et beroligende rum til din kat, og jo mindre des bedre. Udover varmen, som pappets isolering genererer, så bidrager de fire vægge med den sikkerhed og velvære, som din kat værdsætter. Derudover kan katten udspionere dig og enhver anden, der træder ind på dens territorium, ved at kigge ud over siderne. ”For at undgå kamp om kasserne” lyder et råd fra Petcha, ”bør du have minimum én kasse til hver kat i dit hjem og dertil endnu en kasse.” Strategisk placering af kasser i forskellig størrelse vil yderligere forstærke din kats legetid. Kasser er også gode, da de også fungerer som kradsetræ uden at skade møbler eller lignende.

Under sengen

Grå kat med gule øjne pakket ind i blåt plaid sengetøj.

Eller under lagenet. Eller under puderne på sengen. Lad os bare indse det; katte elsker den bløde hygge i deres ejers seng lige så meget, som vi selv gør, - hvilket du allerede er klar over, hvis du er katteejer. Når du har gæster på besøg i hjemmet, vil du typisk kunne finde din kat under sengen, fordi der her er mørkt, stille og småt nok til at undgå mennesker. Med andre ord, er det en perfekt løsning til den sky kat.

I vasketøjskurven

Gray cat curled up in a white laundry basket.

Kattens glæde ved at gemme sig på, i eller under sengen gør sig også gældende overfor vasketøjskurven, - særligt når den er fuld af rent, varmt vasketøj, fordi din garderobe giver samme velvære som sengetøjet. Der er da ikke noget at sige til, hvis du finder din kat i vasketøjskurven en dag. Det er jo egentligt ikke så meget anderledes end dens ejere, der putter sig under et varmt tæppe. Men dette kan dog være en vane, du kan blive nødt til at stoppe, for selvom det er dejligt at tage en varm, nyvasket trøje på, så er det knap så rart, hvis den er dækket af kattehår.

I et skab

Katte elsker skabe, fordi der er mindst to solide vægge som sikkerhed og et væld af bløde tekstiler at putte i. Skabe har også den fordel, at et lukket rum holder det meste af lyden fra resten af huset ude, så din kat kan få sig en god lur. Dette er et godt gemmested til din kat, når du får gæster på besøg, eller hvis den gemmer sig når kløerne skal klippes eller pelsen skal vaskes. Men sørg for at være forberedt. Synet af et par øjne, der stirrer ud fra mørket i skabet, kan give noget af en overraskelse!

I håndvasken

Sort og orange calico liggende i badeværelsesvask.

Du blev måske forbløffet første gang du opdagede din kat slænge sig i håndvasken på badeværelset, men det er faktisk et ret godt sted. For det første har en gennemsnitlig håndvask en ideel størrelse til din kat og giver ly på samme måde som papkassen. Dertil er kulden fra vasken en rar temperatur for katten og chancen for rindende vand, den kan lege med, er kun en fordel.
Du bør heller ikke blive alt for overrasket, hvis du en dag trækker badeforhænget til side og finder din kat i badekarret. Selvom dette er meget større, så er det stadig et perfekt fire-vægget gemmested.

Så gem endelig dine tomme kasser, og lad blot vasketøjet stå fremme lidt endnu, eller undgå at sortere klædeskabet. Hvis du sørger for, at din kat har steder, den kan gemme sig, vil det hjælpe betydeligt på at holde den afslappet og fri for stress.

Billedkilde: Christine O'Brien

Bidragyder Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

 

Christine O'Brien er forfatter, mor og mangeårig ejer af to Russian Blue katte, som styrer hele huset. Hendes værker findes også på What to Expect Word of Mom, xoJane, Fit Pregnancy og Care.com. Find og følg hende på Instagram og Twitte @brovelliobrien

 

Relaterede Artikler