Sund hud og sund pels

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

En vigtig del af at holde din hund sund og rask er at forsikre sig om, at den har sund hud og pels. Mængden af pleje, som din hund behøver, vil variere, men alle hunde bør blive plejet regelmæssigt.

Du kan finde mange steder, der tilbyder forskellige plejetilbud til rimelige priser. En lokal dyrehandel bør kunne give dig navnet på en anerkendt privat hundefrisør, eller din lokale dyrlæge tilbyder måske den service. Personalet ved en hundefrisør vil være velkvalificerede, professionelle og fortrolige med behovene for den hunderace, som du har. De vil også kunne vaske din hunds ører og klippe dens klør.

Plej din hund selv

Du vælger måske at sørge for din hunds pleje selv, eller gøre det meste af arbejdet selv og i stedet kun sjældent tager hen til de professionelle. Dette er en god mulighed for at bruge tid med din hund, især da de fleste hunde elsker den opmærksomhed, de får, når de bliver børstede.

En sund pels er blød og glat, selv ved korthårede racer og racer med pels i tråde. Pelsen bør være skinnende, men ikke fedtet og bør ikke have en stærk lugt. En hund med usund pels har tørt og skrøbeligt hår med mange løse hår i pelsen. Pelsen kan også være fedtet og have et støvlignende udseende. Andre tegn på usund pels er skaldede pletter og en dårlig, oliet lugt.

Børst regelmæssigt

Børstning er den vigtigste del af hundepleje. Langhårede racer skal børstes to gange om ugen, i mens hunde, der har tendens til at fælde nemt eller har en tyk underpels, bør blive børstet en gang om ugen. Selv korthårede racer vil nyde godt af regelmæssig børstning for at fjerne løse hår.

Som hvilket som helst andet arbejde kræver børstning de rigtige værktøj og der er ligeså mange forskellige børster, som der er forskellige hundepelse. Ideelt har du brug for to børster: en bred børste for det ydre lag af din hunds pels og en finere børste til mere grundig børstning og til omkring hovedet. Spørg din dyrlæge eller dyrefrisør hvad de vil anbefale.

Tid til bad

"Hundelugt" skyldes normalt en opbygning af bakterier og olie på hundes pelse. Selv om din hund ville være glad for at aldrig gå i bad, vil en tur i badet forhindre denne opbygning. Det er dog muligt at "overbade" din hund, hvilket fører til tør hud og irritationer. Så medmindre den er unormalt beskidt (med mudder, ekskrementer etc.) giv den ikke mere end et bad om måneden.

En generel regel er, at ikke bruge shampoer lavet til mennesker. Babyshampo er sikkert og vil ikke irritere øjnene, men babyprodukterne er så milde, at de ikke vil fjerne snavs og fedt. Ideel bør du bruge de plejeprodukter, der er speciallavet til hunde. Din dyrlæge eller din lokale dyrehandel sælger disse.

Den rigtige mad

Et andet meget vigtigt aspekt i vedligeholdelsen en sund pels er hundens foder. Hår er overvejende lavet af proteiner, så jo bedre din hunds foder er, jo bedre vil dens pels være. Mad, der indeholder vigtige fedtsyrer, er specielt godt for din hunds pels. Hvis din hund viser tegn på hud- eller pelsproblemer, kan dens diet være årsagen. Sørg for at tale med din dyrlæge om hvilken slags foder, der er anbefalet for din hund og dens pels.

Relaterede Artikler