Ti ting, der får din kat til at føle sig godt tilpas efter adoption

Published by Christine O´Brien
min read

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Det er en spændende oplevelse at adoptere en kat og bringe den ind i dit hjem. I takt med at I lærer hinanden at kende, vil I opdage så mange vidunderlige måder, hvorpå katten kan bringe jer glæde - og omvendt. Sådan sørger du for, at katten føler sig godt tilpas, når du byder den velkommen i familien:1. Indkøb af tilbehør

Sørg for at indkøbe tilbehør som kattebakke og -grus (placer bakken langt væk fra dens madstation), underlag, mad og -vandskål, sundt kattefoder og en robust transportkasse. Køb også et halsbånd og et identifikationsmærke, så du nemt kan finde katten, hvis den smutter væk.

2. Anskaf legetøj

Katte elsker at lege, men lad være med at investere i en masse legetøj, der udelukkende er beregnet til katte. Katten er lige så tilfreds med en tom papkasse, papirpose (fjern eventuelle håndtag, så hendes hoved ikke sidder fast) eller lignende tomme beholdere, der imiterer hendes egen lille hule. Desuden må du ikke, i modsætning til den vidt udbredte kliché, lade hende lege med garn eller snor, som begge er for lette at komme til at spise. Ifølge Humane Society of the United States skal du også undgå bånd, tandtråd, stifter, nåle, elastikker, papirclips og plastikposer. En lommelygte eller en laserpen til kæledyr er genstande, der kan skabe glæde for jer begge, f.eks. når du bevæger lyset rundt i lokalet, og hun prøver at fange det.

3. Skab trygge omgivelser

Dit nye familiemedlem kan og vil komme allesteder hen. Derfor skal du fjerne planter, der kan være giftige for katten (fx liljer og Amaryllis), lås rengøringsmidler og medicin inde, slå toiletbrættet ned og snør gardinsnorene sammen. Prøv at omdirigere elektriske ledninger, hvis de følger uheldige ruter, eller anskaf ledningsafdækkere til de mest udsatte ledninger. Fastgør løse vinduesskærme, mens du alligevel er i gang, og læg andre skrøbelige ting til side, som den helt sikkert vil være nysgerrig efter.

4. Forbered de yngste

Din familie er muligvis med på idéen, men børn skal have forklaret, hvad det vil sige at tage sig af en kat på en ansvarlig måde, herunder hvordan man respekterer dens behov. At tage sig af en kat skaber gode erfaringer i at danne bånd.

5. Besøg dyrlægen

Kort tid efter at have adopteret en kat, bør du besøge dyrlægen for at få en helbredsundersøgelse og eventuelle vaccinationer, som den muligvis behøver. Regelmæssige kontrolbesøg holder katte sunde uanset alder, baggrund eller livsstil (og uanset om de lever indendørs eller udendørs). Sørg for at medbringe de lægelige dokumenter fra adoptionen, hvis du har dem. Det er også en god idé at opbevare din dyrlæges telefonnumre - både til indenfor og udenfor åbningstiden - et praktisk sted i tilfælde af en nødsituation.

6. Giv hende plads

Når hun er hjemme, vil din spindende veninde lede efter et sted at gemme sig, men lad hende blive i transportkassen under denne indledende proces. Når den endelig forlader kassen, får hun brug for et værelse, eller i det mindste et hjørne, hvor hun føler sig tryg. Find kassen fra punkt nr. 2 frem. Ifølge Petcha giver den hende den samme følelse af tryghed. Lige så vigtigt er det ikke at forsøge at lokke katten ud af de rum, der giver hende tryghed. Hun skal nok komme ud, når hun er klar til at udforske sine omgivelser.

7. Introducer hende for andre hjemmets andre kæledyr

Det kan være stressfremkaldende at introducere din nye kat til andre kæledyr, og derfor skal det gøres i det korrekte tempo. Når du introducer hjemmets andre dyr til nyankomne, skal du forvente hvæsen, et dask eller endda at der skydes ryg - det er normalt. I bedste fald? De accepterer hinanden og passer sig selv. Hvis de bliver for aggressive og angriber, skal du dog ikke forsøge at stoppe slåskampen ved at tage en af dem op. Ifølge Animal Planet er det bedst at klappe eller tale højt for at distrahere dem.

8. Pas og plej hende

Regelmæssig børstning og kæmning af familiens kattemedlem holder hendes pels skinnende, hendes hud sund og reducerer uønsket fældning. Det er nemt at inkorporere pleje og soignering i din daglige rutine - det er en fantastisk måde for jer begge at slappe af efter en lang dag. Klipning af kløer og god tandhygiejne er også absolut nødvendigt. Tal med din dyrlæge om den bedste tilgang til denne form for vedligeholdende pleje.

9. Tilbring kvalitetstid sammen

Katte har ry for at være væsner, der holder sig for sig selv, men de kan blive ensomme. Prøv at være hjemme så ofte som muligt de første par uger for at hjælpe din kat med at tilpasse sig. Hvis du har lange arbejdsdage, skal du overveje at adoptere to katte for at give dem dette fælles kammeratskab.

10. Forhast ikke processen

Når du har fået en ny kat med hjem, skal du huske på, at det vil tage tid for hende at føle sig godt tilpas i sine nye omgivelser. Det er bedst ikke at forhaste denne proces. Lad hende komme til dig, når hun er klar - og det skal hun nok blive. Katte er gode til at fortælle dig, hvad de kan lide og ikke kan lide, og hun skal nok fortælle dig, om hun er klar til andre kæledyr, til at lege eller til at tage en hyggelur.

At få en ny kat med hjem er kun begyndelsen på et kærlighedsfyldt og beriget liv sammen. Tag dig god tid, så får du stor glæde af at lære din nye bedste ven at kende.

Forfatterbiografi

Christine O'Brien Contributor Bio Photo

Christine O'Brien

 

Christine O'Brien er skribent og mangeårig kattemor. Følg hende på Twitter og Instagram @brovelliobrien.

 

Relaterede artikler

 • Lopper og orm

  Killingen elsker al den opmærksomhed og omsorg, den får fra dig og din familie og venner, men ikke opmærksomheden fra parasitter.
 • Sådan plejer og bader du din kat

  154502253 Enhver der har kat ved, at de er omhyggelige pelsplejere. De fleste katte vil bruge en stor del af dagen på pelspleje, men nogen gange kan de have behov for lidt ekstra hjælp – for eksempel hvis de har været skadet, eller hvis lange hår bliver sammenfiltret.
 • Sådan lærer du din killing at bruge kattebakken

  Lær din killing at bruge kattebakken med vores letforståelige guide. Besøg Hill's Pet DK for tips om sundhed og træning.
 • Adoption af en voksen kat

  Du vil med det samme få en ide af den voksne kats temperament, hvorimod en killing kan opføre sig på en måde i sin ungdom og ændre sig væsentligt i takt med, at den vokser (og ikke altid til det bedre...).

Relaterede produkter