Ny Katteejer

Overvejer du at blive katteejer? Læs disse artikler for at få den bedst mulige oplevelse.

0 Resultater sorteret efter

Relevans

Hvad bør du forvente, når du bliver katteejer

Lige nu spørger du sikkert dig selv: “Skal jeg få mig en kat?”. Det er et godt spørgsmål, som bør overvejes grundigt. At blive katteejer er en stor forpligtelse, så før du går ud og køber kattebakke, bør du stille dig selv disse spørgsmål: Kender du en god dyrlæge? Er dit hjem “kattesikret”? Har du talt med dine bofæller eller små børn om vigtigheden af at håndtere en kat blidt? Disse spørgsmål er bare begyndelsen. Læs videre for at finde svar og få nyttig information om, hvordan du holder din nye ven glad og sund i mange år fremover.

Gør dit hjem klar til en kat

Du skal ikke blot flytte lidt rundt på dine møbler, men også ændre lidt på dine prioriteter. For det første skal du sørge for at gemme alle farlige og værdifulde ting af vejen – kemikalier, rengøringsmidler, tøj, sko osv. De skal enten ud af hjemmet eller opbevares uden for rækkevidde. Det betyder, at skabe skal aflåses, køkkenborde og gulve skal ryddes, og elektriske ledninger skal gemmes af vejen eller fastgøres til væggen. Du skal også, lidt efter lidt, introducere katten til børn. Tag det stille og roligt, så katten naturligt kan finde sin plads i familien. Det er lidt sværere, når det drejer sig om andre hunde og katte i husstanden. Begynd med at lade dine andre hunde og katte lugte til et stykke legetøj eller en anden ting, som den nye kat har leget med. Øg gradvist kontakten, altid under opsyn, og fortsæt, indtil du er sikker på, at alle har vænnet sig til hinanden.

Når katten er flyttet ind

Det kan være overvældende at blive katteejer, men der er flere ting, du kan gøre for at komme godt fra start. Sørg for, at katten har det godt (køb kattebakke, foder, kurv, vandskål osv.) Køb noget legetøj og sørg for sikre omgivelser ved at fjerne giftige planter, låse rengøringsmidler inde og slå toiletbrættet ned. Efterhånden som I lærer hinanden at kende, vil katten fortælle dig, hvad den godt kan lide og ikke kan lide. Husk blot at tage det roligt og nyde hvert øjeblik af dit nye venskab.