Kan min hund lide at blive klappet og kælet med?

Udgivet af
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Man skulle nærmest tro, at et hundehoved og en menneskehånd er skabt til hinanden. Men hvorfor elsker hunde så meget at blive klappet, og hvor er de bedste steder at klappe en hund? For at kunne besvare disse spørgsmål er det vigtigt at have en forståelse for de tegn, som hunde giver før, under og efter de er blevet kælet med. Gør dig klar - vi skal til at udforske videnskaben bag det at kæle med en hund.

Baby sidder i sommerkjole og kæler med familiens hund

De forberedende skridt

Har du nogensinde hørt ordsproget: "Lad sovende hunde ligge?" Selv om alle hunde kan lide at blive masseret med hænderne, bør du lade hunden tage initiativet til at blive klappet. Dette gælder, uanset om der er tale om en ny hvalp eller en seniorhund, du aldrig har mødt før. Du bør altid sikre dig, at både du og din hund ønsker, at du skal klappe den. Hvis en hund gerne vil kæles, vil den starte med at snuse til dig, hvorefter dens ører, hale og andre dele af kroppen vil blive afslappet. Hold øje med, om dens skuldre er løse og afslappede, om den sender dig et sødt blik og om dens mund er åben. Når hunden begynder at vrikke lidt med kroppen eller snuse til dig, er det et tegn på, at de gerne vil kæles.

Du bør starte med at kæle hunden på brystet, skulderen eller nakkefoden i stedet for at føre hånden hen over dens hoved. Start langsomt ud og prøv at gøre det som en let omgang massage. Undgå nakken, området under hagen og ved haleroden. Du må for alt i verden ikke tage fat i hundens hoved eller kæle voldsomt med dens ører. De fleste hunde bryder sig ikke om det. Når du har lært en hund godt at kende og der er god tillid mellem jer, kan du prøve at kæle den andre steder og se, om den kan lide det. Når du er færdig med at kæle med din hund, skal du sørge for at signalere tydeligt, at du er "færdig", så den ikke bliver ved med at hoppe op eller snuse sig til dig for at få dig til at fortsætte.

Hvordan kan jeg vide, om min hund virkelig elsker mig?

Kan hunde lide at blive kælet hele tiden, når de først kender én? I de fleste tilfælde kan hunde godt lide at bruge kælen som en måde at knytte bånd til deres ejer på. Og ifølge Blue Cross er dette også gavnligt for ejeren, da det er blevet påvist, at det at klappe hunde reducerer angst hos mennesker og hjælper dem til at slappe mere af. Men man skal gøre det på en måde, der er behagelig for hunden, som hjælper den til at føle sig elsket og tryg. Det er vigtigt, at du hver dag tager dig tid til at kæle med din hund, og at du også lader andre kæle med den på en måde, som den kan lide.

Når du får en ny hvalp, er det vigtigt, at du lærer den rigtig godt at kende, og at du finder ud af, hvad den kan lide og ikke kan lide, før du tager den med ud for at socialisere med andre hunde og mennesker. Når du kender din hvalp rigtig godt, vil du kunne fortælle andre mennesker, hvordan din hund godt kan lide at blive kælet, og om den kan lide, at de nærmer sig den. På denne måde kan du mindske dens angst for fremmede mennesker. Husk på, at nogle hunde knytter tættere bånd til visse mennesker end til andre. Så selv om din hvalp måske kan lide at blive kælet på maven hjemme hos dig, kan den måske ikke lide det, når den er ude sammen med fremmede mennesker.

At finde "stedet"

Har du nogensinde kælet med en hund og lagt mærke til, at dens ben bevæger sig hurtigt? Ifølge Popular Science er dette faktisk en ufrivillig bevægelse, som kaldes "kradserefleksen". Refleksen beskytter hunden mod parasitter og andre potentielle "farer" og eksterne påvirkninger. Selv om det måske ser sjovt ud, når din hund sparker med benet, bør du som hundeejer være opmærksom på, at hunde kan finde det irriterende. Nogle mennesker tror, at hunden netop ønsker at blive kælet med og gnubbet dette sted på hundens mave, men i de fleste tilfælde foretrækker hunde at ligge ved siden af dig, mens du kæler med den på brystet. Massage og kælen bør være et afslappende øjeblik og ikke fremkalde ufrivillige, hurtige bevægelser.

Så næste gang du ser en hund, så husk at lade den tage initiativet. Start med at kæle den på brystet og skuldrene, og lad den selv bestemme, hvor meget og hvor ofte den vil kæles med.

Forfatterbiografi

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger er dyreejer. Hun nyder at dele sit hjem med sine to børn, sin mand samt sine to pelsbørn. Derudover nyder hun at tilbringe tid sammen med alle sine familiemedlemmer, når hun ikke underviser, skriver eller blogger. Hun stræber efter at skrive artikler, der hjælper dyreejere med at leve et mere aktivt og meningsfuldt liv sammen med deres hund eller kat.

Relaterede artikler

Relaterede produkter