Adoption af kæledyr: Det skal du vide

Published by
min read

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Du vil gerne adoptere et kæledyr, men hvordan ved du, hvor du finder et? Hvad er de forskellige trin til at adoptere et kæledyr? Hvordan ved du, om du har alt det rigtige legetøj, mad og træningsudstyr? Og vigtigst af alt, hvordan ved du, om du har valgt den rigtige kat eller hund til din familie?

Det kan føles overvældende for kommende katte- eller hundeejere at gennemskue detaljerne i forbindelse med adoption af et kæledyr, men lad det ikke forhindre dig i at redde et dyr. Gennemgå spørgsmålene et ad gangen, indtil du ved, at du er klar til at forpligte dig til at tage en ny firbenet ven med hjem.

Hvor skal du starte din søgning efter et nyt kæledyr?

Start hos dit lokale dyreinternat. Tjek deres sociale medier eller hjemmesider for at se de katte og hunde, de har til adoption. Besøg eventuelt internattet fr at møde personalet og fortælle om dine behov og ønsker til en potentiel ny bedste ven. De kan kigge efter hunde eller katte, som de mener, ville være et godt match for din familie. Fortæl dem om, hvad dine ønsker er, og om dine muligheder for at tilbyde et godt hjem. Har du børn? En stor baghave? Rejser du ofte? Ved at hjælpe dem med at forstå din livsstil, kan de finde den hund eller kat, der opfylder dine behov.

Mens du hilser på de forskellige hunde og katte, der er til adoption, skal du sørge for at sætte dig grundigt ind i, hvordan du passer en hund eller kat. Hvis du skal være hunde- eller katteejer for første gang, er du sandsynligvis nervøs for at tage en ny ven med hjem, men heldigvis er der en masse gode online-ressourcer, der kan hjælpe dig i din nye rejse som hunde-eller katteejer, bl.a. Hill's nye portal for kæledyrsforældre.

Little kitten in the shelter elegantly posing in a cage

Hvordan ved jeg, om jeg har fundet den rigtige?

Det er let at forelske sig, men kan du give dette dyr et bedre liv? Et af mange trin i adoptionen af en hund eller kat er at gennemtænke alle problemstillinger i forbindelse med at tage hunden eller katten med hjem, så I får en god start på livet sammen. Nogle spørgsmål og problemstillinger, i bør overveje som familie, inden i vælger et kæledyr, er:

 • Vil den nye hund eller kat komme godt ud af det med de andre medlemmer af husstanden? Eksempelvis er nogle dyr ikke velegnede til at bo med små børn. Imidlertid er en vild og frembrusende hund muligvis ikke et godt valg for et hjem med en ældre person. Hvad med andre kæledyr, der også bor i hjemmet?
 • Hvem bliver kæledyrets primære omsorgsperson?
 • Har du råd til at tage dig af en hund eller kat med helbredsproblemer?

Sørg for at tale med internatets personale, plejefamilien eller andre, der har været i regelmæssig kontakt med den hund eller kat, du overvejer at adoptere, for at få en bedre fornemmelse af dyrets personlighed og eventuelle problemer. Selvom visse racer er tilbøjelige til at besidde særlige personlighedstræk, har hver kat og hund sin egen individuelle personlighed, og her kan personalet være til hjælp. Du kan ofte også komme ind i buret hos hunden eller katten og se, hvor godt I fungerer sammen.

 

Hvilke ressourcer skal jeg opsøge, når jeg har spørgsmål?

Udforsk Hill's Pet Care Center, hvor du kan finde nyheder, tips, råd om pleje af katte og hunde og endnu mere information om, hvordan man adopterer en hund eller kat. 

Derudover skal du aldrig tøve med at bede din dyrlæge om råd, hvis du er bekymret for din hunds eller kattes opførsel eller helbred. Sidst, men ikke mindst, skal du række ud til venner og familie eller diverse grupper for kæledyrsforældre, der muligvis findes online, for hjælp og rådgivning. Husk, at dit kæledyr er unikt, og hvad der fungerer for andre hunde og katte, fungerer ikke altid for dit nye kæledyr, men andres tidligere erfaringer kan give dig gode idéer til, hvordan du kan skabet det bedste hjem til din nye kammerat.

Der er ingen tvivl: at adoptere et kæledyr er et stor ansvar. Men intet føles så godt som at redde et dyr, der var uden et hjem, og at vide, hvordan man adopterer et kæledyr er det første skridt. Belønningen kan være enorm - både for dig og det dyr, du har reddet. Du har givet den et godt hjem med en kærlig familie, og til gengæld har han givet dig sit hjerte. Hvis du har undersøgt tingene grundigt, kan du - ved at forberede dig på et nyt kæledyrs behov og tænke over fremtiden - nå langt i forhold til at garantere, at du har taget den rigtige beslutning for dig, din familie og dit nye kæledyr.

Forfatterbiografi

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er en freelance-skribent og kæledyrsforælder, der bor i Erie, Pennsylvania. Hun har en goldendoodle, der hedder Maddie.

Relaterede artikler

 • Microchipping: The Facts

  The government has announced that as of April 2016, all dogs in the UK must be microchipped by law. Many owners don’t necessarily know how microchipping works though and this can lead to the system breaking down, so Hill’s has laid out the facts in one easy reference guide.
 • Kæledyr på internater: Her er, hvad du skal vide.

  Overvejer du at adoptere et kæledyr fra et internat? Bliv klogere på hvad du skal kigge efter hos en hund eller kat og hvorfor det er vigtigt at tage dig god tid.
 • Kat versus hund Hvad er det bedste kæledyr for mig?

  Her kan du læse om forskelle mellem hunde og katte når det gælder udgifter og plads. Disse faktorer kan hjælpe dig med at beslutte, hvilket kæledyr der er bedst for dig.
 • Fordelene ved at adoptere kæledyr

  Læs mere om, hvilke fordele der er ved at adoptere end hund for dig og din familie.

Relaterede produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature er sammensat til at støtte en sund mund, sund hud og sund fordøjelse hos hunde af små racer. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og naturlige ingredienser, med tilsat vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken er sammensat til at styrke en sund knoglevækst hos hvalpe af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og optimalt mineralindhold.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blanding af ingredienser og et lavt fedtindhold. Sammensat til at hjælpe din hund med at opnå en sund vægt med forventningen om et længere liv. </p>