Gode katteråd i juletiden

$authorText
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Nu er det snart jul, hvilket indebær at hjemmet fyldes med mange nye dufte og ting. Nogle katte kan blive urolige, hvis der sker for mange forandringer. Heldigvis kan du gøre nogle tiltag for at få din kat til at føle sig mere tryg. Mens katte ikke er glade for forandringer- er julen en stor højtid for os mennesker- måske endnu større i år, hvor vi endelig kan dele højtiden med venner og familie.

Julerengøring med måde

Katte er meget overfølsomme overfor dufte og kan blive stressede, hvis deres egen duft forsvinder fra hjemmet. Katte vil gerne kunne lugte deres egen duft og bliver på den måde tiltrukket til det sted, hvor de plejer at ligge. Hvis du skal gøre hovedrent til jul, bør du undlade at vaske alle kattens kurve, puder og tæpper.

Brug en tryg duft

Brug eventuelt en Feliway Feliway Optimum duftdispenser fra begyndelsen af december. Den udsender en tryghedsduft, som giver din kat en følelse af tryghed, selvom der sker mange nye ting i løbet af måneden. Placer den gerne i det rum, hvor din kat opholder sig mest.

Et stabilt juletræ

Mange katte er vilde med juletræer! For dem minder de om en lille jungle, som de kan gemme sig i og klatre rundt på. Mange vil lege ‘Jeg forskrækker dig-leg’. Hvis der endda ligger lidt sjovt kattelegetøj under træet, vil det få selv den mest dovne kat på poterne. Katte elsker også at klatre i træet, mens de forsøger at hive alt pynten ned. Derfor gælder det om at sørge for at juletræet står ordentlig fast, så det ikke pludselig vælter!

Katte elsker papkasser!

Hvis du skal have julegaver liggende under træet, er det en god ide at lægge en papkasse med et stort hul under træet til din kat. Det vil fungere som en spændende julehule for din kat.

Pas på farlige julesager

Undlad at komme gavebånd på dine pakker, da da de kan gøre stor skade, hvis din kat forsøger at spise dem. 

I stedet for levende lys, som katten kan brænde sig på anbefales batteridrevne lyskæder.

Ingen julemiddag til katten

Lad din kat spise sin sædvanlige kattemad og undlad at give den familiens julemiddag. Dette kan forårsage maveonde og diarre hos katten. Hvis katten tigger ved bordet, kan du i stedet give den et nyt stykke legetøj.

Giftige blomster

Mange af julens blomster er giftige for katte. Det drejer sig blandt andet om julestjerne, julerose, hyacinth, tulipaner og amaryllis. De giftigste af dem alle er den smukke tigerlilje og daglilje. Her er hele planten dødeligt giftig for din kat. Den behøver ikke engang at spise af blomsten for at skaden er sket. Det er nok at få pollen på pelsen, da katte slikker sig.

Hvis du ønsker at have disse blomster i hjemmet, skal du placere dem et sted, hvor din kat ikke kan nå, men husk at katte kan kravle og hoppe til de mest utrolige steder. 

Hvis din kat er glad for at gnaske i planter, kan du købe noget kattegræs, som den kan hygge sig med. Hvis din kat har været i kontakt med en giftig blomst skal du kontakte din dyrlæge straks.

Køb en sund julegave til din kat

Måske overvejer du at købe kattesnacks i julegave, men de fleste katte har faktisk brug for at røre sig mere om vinteren, så de ekstra kalorier er ikke altid en god ide. I stedet kan du købe den noget legetøj, der stimulerer den til at røre sig lidt. Leg gerne med din kat tre gange om dagen. Det må gerne være lidt vild leg, hvor din kat får mulighed for at hoppe, springe, klatre og løbe efter en spændende legeting. Husk at katten altid skal jagte ‘byttet’ og undlad derfor at jagte katten med legetingen. Dette strider imod dens jagtinstinkt. 

Hav en rigtig god og spinnende jul! 

Hilsen katteadfærdsrådgiver Susanne Hellman Holmström og katten Hjärtrud

 

Relaterede Artikler

 • Pet Food Storage Tips

  Where you store your cat and dog food can make a big difference in the quality and freshness once it is opened. Here are some common questions and recommendations for optimal storage for all of Hill’s dry and canned cat and dog food.
 • Microchipping: The Facts

  The government has announced that as of April 2016, all dogs in the UK must be microchipped by law. Many owners don’t necessarily know how microchipping works though and this can lead to the system breaking down, so Hill’s has laid out the facts in one easy reference guide.
 • Sådan hjælper du en bortkommen kat

  Stray Cat Peeking From The Slit Læs denne artikel for at blive klogere på, hvad du skal gøre, hvis du finder en vildfaren kat. Du vil blandt andet lære, hvordan du kan afgøre, om det er en vildkat, en der er blevet væk, eller om den blot strejfer omkring - og hvordan du kan hjælpe.
 • Tjekliste til dyrepassere: 7 vigtige ting

  Hvis du har fået en ny dyrepasser til din pelsede ven, skal du bruge vores tjekliste til dyrepassere for at sikre, at vedkommende har styr på de vigtigste ting, og ved præcis, hvordan han/hun skal passe din pelsede ven.