Hvad synes din killing er en god ferie?

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

GOD FERIE

 

Alle elsker da at have ferie, ikke? Mange katte kan ikke lide at køre i bil, men hvis de bliver vænt til det, fra de er helt små, er det normalt ikke noget problem. Mange feriesteder er kattevenlige, så forhør dig, før du lægger planer for ferien.

 

Måske vil den hellere blive hjemme

Før du tager killingen med dig på ferie, skal du finde ud af, om den kan lide at køre bil. Hvis det ikke er tilfældet, kan det være en meget stressende oplevelse for katten, og det er bedre at lade den være hjemme og få nogen til at passe den, mens du er væk. Selvom killingen er sund og rask, og du ikke planlægger at tage den med dig, er det ideelt at få en kattepasser til at bo i dit hjem, fordi det giver den mindste ændring i killingens liv. Det er ikke nok at få nogen til at komme forbi og give den mad et par gange om dagen. Killinger bør ikke være alene i mere end nogle få timer, så du bliver nødt til at finde nogen, som kan passe den. Hvis det ikke kan lade sig gøre, kan du finde en god kattepension til den.

 

Helbredsundersøgelse

Uanset om killingen skal blive hjemme, skal på kattepension eller på ferie med dig, skal du sikre dig, at dens vaccinationer stadig gælder, og at der er gået tilstrækkelig tid til, at vaccinationen virker, før du tager af sted. Killingen er måske lidt stille i et par dage efter en vaccination, så det er ikke tilrådeligt at rejse med den på det tidspunkt. Loppebehandlingen bør også være opdateret ligesom forsikringsdækningen - og kontroller, at forsikringen dækker rejser.

 

The Pet Travel Scheme (UK specific travel legislation section)

Med "Pet Travel Scheme" kan du nu tage dit kæledyr med til nogle EU lande, uden at have hende i karantæne efter du er kommet tilbage. Kig på DEFRAs hjemmeside (www.defra.gov.uk) for den nyeste information. Som regel bør du følge denne liste:

  • Din killing skal have en mikrochip, så hun kan blive identificeret. Tal med din dyrlæge omkring dette nemme indgreb. Det kan først gøres, når din killing er omkring fem-seks måneder gammel.
  • Din killings vaccineringer skal være opdaterede.
  • Du vil få brug for et EU pas. Kig på DEFRAs hjemmeside omkring hvordan du kan få et.
  • Du skal arrangere transport til dit kæledyr via en autoriseret rute. Du kan tale med dit rejsebureau om de forskellige muligheder.

Relaterede Artikler