Hold øje med hvalpens vægt

Udgivet af
minutter Læsetid

Hold øje med hvalpens vægt

Vidste du, at definitionen på en overvægtig hund er, at den vejer 15% eller mere over sin idealvægt? Det betyder kun 330 gram for en lille hund som en chihuahua, men over 7,5 kg for en rottweiler. Mange ejere indser ganske enkelt ikke, hvor tykke deres hunde er blevet, fordi fedtet opbygges langsomt. Og de går sjældent til dyrlægen for at få hjælp med hundens vægtproblemer.

Din hvalp har brug for mere mad, mens den vokser, end når den er helt udvokset, men du må aldrig fodre hvalpen, når den tigger. Begynd med tre-fire måltider om dagen på faste tidspunkter. Lad foderet stå i cirka et kvarter, og fjern så det, der er tilbage. Når du begynder at give et nyt foder, skal du hælde den mængde op, som er anbefalet til hundens størrelse på dåsen eller posen.

For racer med tendens til overvægt skal du begynde med den mindste mængde, der er angivet, eller endnu bedre, spørge dyrlægen til råds. Husk, at fodringsvejledningen netop kun er vejledende. Din hvalp er et individ og skal behandles som sådan. Du kan nemt kontrollere, om din hund er overvægtig ved at føre hænderne blidt hen over hundens brystkasse for at vurdere, hvor meget fedt der er under huden. Du bør kunne mærke ribbenene med fingrene. Hvis hvalpen er overvægtig, er det sværere at mærke ribbenene. Lav en aftale med dyrlægen, hvis du er bekymret over hvalpens vægt. Han/hun tilbyder måske gratis vægtkontrol i hvalpens første leveår. Det er en generel regel, at hvalpen bør have sin vægt kontrolleret en gang om måneden. Resultatet plottes ind på en speciel vækstkurve for hvalpe.

Et par ord om kræsenhed

Hvalpe, som bliver kræsne, er næsten alle blevet forkælede af deres ejere. Bortset fra en enkelt hundekiks ind imellem bør du kun give hvalpen foder, som er specielt beregnet til hvalpe. Du bør ikke give den madrester, det kan bevirke, at hunden bliver kræsen.

Relaterede Artikler

 • Hvad er symptomerne på foderallergi?

  Dogs running Du ser, at din hund har kløe overalt, lider af fordøjelsesproblemer, kronisk diarré eller tarmluft. Den kan kaste op eller endog klø sine ører eller gnubbe sit ansigt.
 • Drægtighed hos hunde

  Hvis du ikke har planer om at avle på din hund, er det bedst at få hende steriliseret. Hvis du alligevel tager den store beslutning at lade hende få hvalpe, så har du noget af et eventyr i vente.
 • Diabetes in Dogs: What You Need to Know

  Dogs running Learn about the warning signs, symptoms, and treatments of diabetes mellitus in dogs and the importance of being consistent in the food you feed your pet.
 • Heart Disease and Conditions in Dogs: Causes & Facts

  Dogs running Learn about the warning signs, symptoms, and treatments of he,art disease in dogs and the affect on your pet