Hold øje med hvalpens vægt

Udgivet af
Læse tid

Hold øje med hvalpens vægt

Vidste du, at definitionen på en overvægtig hund er, at den vejer 15% eller mere over sin idealvægt? Det betyder kun 330 gram for en lille hund som en chihuahua, men over 7,5 kg for en rottweiler. Mange ejere indser ganske enkelt ikke, hvor tykke deres hunde er blevet, fordi fedtet opbygges langsomt. Og de går sjældent til dyrlægen for at få hjælp med hundens vægtproblemer.

Din hvalp har brug for mere mad, mens den vokser, end når den er helt udvokset, men du må aldrig fodre hvalpen, når den tigger. Begynd med tre-fire måltider om dagen på faste tidspunkter. Lad foderet stå i cirka et kvarter, og fjern så det, der er tilbage. Når du begynder at give et nyt foder, skal du hælde den mængde op, som er anbefalet til hundens størrelse på dåsen eller posen.

For racer med tendens til overvægt skal du begynde med den mindste mængde, der er angivet, eller endnu bedre, spørge dyrlægen til råds. Husk, at fodringsvejledningen netop kun er vejledende. Din hvalp er et individ og skal behandles som sådan. Du kan nemt kontrollere, om din hund er overvægtig ved at føre hænderne blidt hen over hundens brystkasse for at vurdere, hvor meget fedt der er under huden. Du bør kunne mærke ribbenene med fingrene. Hvis hvalpen er overvægtig, er det sværere at mærke ribbenene. Lav en aftale med dyrlægen, hvis du er bekymret over hvalpens vægt. Han/hun tilbyder måske gratis vægtkontrol i hvalpens første leveår. Det er en generel regel, at hvalpen bør have sin vægt kontrolleret en gang om måneden. Resultatet plottes ind på en speciel vækstkurve for hvalpe.

Et par ord om kræsenhed

Hvalpe, som bliver kræsne, er næsten alle blevet forkælede af deres ejere. Bortset fra en enkelt hundekiks ind imellem bør du kun give hvalpen foder, som er specielt beregnet til hvalpe. Du bør ikke give den madrester, det kan bevirke, at hunden bliver kræsen.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hundefoder med oksekød

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hundefoder med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ HValp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensat til styrke immunforsvaret og bevare bevægelsesfriheden hos hvalpe, der foretrækker mindre bidder. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult hundefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Medium Chicken er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxidanter, magre proteiner og omega-3 fedtsyrer.