Hundepleje 

Gå på opdagelse i disse artikler om sundhedspleje til hunde.

0 Resultater sorteret efter

Relevans
  • Relevans
  • Titel

Tips og råd

Hvis du overvejer at anskaffe en hund, eller har haft hund i flere år, har du sikkert mange ubesvarede spørgsmål om hundes helbred. Heldigvis har vi rigeligt med svar og tips om sundhedspleje lige her. Du kan få mere viden om, hvordan du plejer din hund, ved at læse vores artikler om sundhedspleje til hunde, f.eks. om forskellige sygdomme og helbredsproblemer hos hunde, årsager, symptomer og forebyggelse.

Årsager til sygdomme

Har du bemærket en ændring hos din hund? Hvis den begynder at opføre sig usædvanligt sløvt eller nervøst, er det altid en god idé at tale med din dyrlæge. Her kan du læse om forskellige helbredsproblemer hos hunde og deres årsager. Genetik, race, alder, livsstil, mental tilstand, adfærd og miljø er alle almindelige årsager, du bør have i tankerne. Lær om disse almindelige årsager, så du kan give din hund den bedst mulige pleje.

Tegn og symptomer

Ved du, hvilke helbredssymptomer hos din hund du bør tage alvorligt? Nogle er lette at få øje på. F.eks. kan vandladning indendørs ofte være et tegn på nyre- eller urinvejslidelser. Men andre helbredssymptomer hos hunde er ikke lige så iøjnefaldende, såsom apati, som kan være et tegn på vægt- eller ledproblemer. Find ud af, hvilke tegn og symptomer du bør tage alvorligt, og hvordan du bedst kan beskytte din hund.

Forebyggende behandlinger

Det er op til dig at holde din hund sund og rask. Der er flere forskellige tiltag – lige fra korrekt ernæring og motion til medicin og dyrlægebesøg – som du kan sætte ind med for at forebygge sygdom eller skader hos din hund. Få mere at vide om de mange forholdsregler og forebyggende behandlinger ved at læse artikler om anbefalede vaccinationer, tips til pelspleje, loppe- og tægemedicin og meget mere.