Fordøjelsesproblemer - en af de mest almindelige årsager til at konsultere en dyrlæge

Udgivet af
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Julen kan være en farlig tid for hundens fordøjelse - med flæskesteg, risalamande og masser af slik og gaver rundt omkring i huset er det nemt at overse, hvad din hund har stjålet på snedig vis. Men det er ikke kun juledagene, der kan give fordøjelsesproblemer. Hvis du har mistanke om fordøjelsesproblemer eller bemærker tegn som diarré eller opkast, skal du tage din hund til dyrlægen hurtigst muligt.

For alle dyr - både katte, hunde og mennesker - er fordøjelsen af maden og optagelsen af næringsstoffer afgørende for det generelle helbred og velbefindende. Udtrykket "fordøjelsesproblemer" henviser til enhver tilstand, der forhindrer fordøjelsen i at forløbe korrekt, eller som ændrer den hastighed, hvormed maden passerer gennem fordøjelseskanalen.

Fordøjelsesproblemer - en af de mest almindelige årsager til at konsultere en dyrlæge. De to vigtigste tegn, man skal holde øje med, er opkastning eller diarré. Sygdom og vandig eller blodig afføring kan være ret åbenlyse tegn, men mere subtile ændringer i afføringen kan også være tegn på problemer. Hold øje med afføring, der er blødere end normalt, har blod eller slim i sig, eller afføring, der har fået en underlig farve, f.eks. gul eller grøn.

Men der er også andre mindre tydelige tegn, såsom vægttab, ændret appetit, luft i maven, rumlende mave eller pludselig inaktivitet.

Hvis du bemærker sådanne ændringer, bør du besøge din dyrlæge hurtigst muligt. Hvis din hund diagnosticeres med fordøjelsesproblemer, vil din dyrlæge drøfte den mest sandsynlige årsag med dig. De hyppigste årsager er:

 • En betændelse og irritation i maven (gastritis)
 • En reaktion på noget mad eller foder, eller at din hund har spist noget, dens mave ikke bryder sig om
 • Betændelse i tyndtarmen
 • Betændelse i tyktarmen (colitis), som resulterer i hyppig diarré, ofte ledsaget af blod eller slim
 • Betændelse i bugspytkirtlen (pancreatitis), eller bugspytkirtlen producerer måske ikke nok fordøjelsesenzymer til at bearbejde maden ordentligt

Din dyrlæge vil måske anbefale at skifte din hunds foder eller ordinere medicin til at hjælpe den med at blive hurtigere rask. Det er vigtigt, da opkast og diarré kan føre til væsketab og dehydrering samt tab af vitaminer og mineraler. Tarmvæggen vil ofte være betændt, og den har også brug for de rigtige næringsstoffer for at komme sig hurtigt.

Spørg din dyrlæge om Hill's Prescription Diet Canine i/d, som er specielt sammensat til at hjælpe din hunds tarm med at hele og komme sig mere effektivt. Du kan se forskellen på kun tre dage.*

Hill's Prescription Diet i/d anbefales af dyrlæger, fordi:

 • Det er et velsmagende foder, der giver din hund lyst til at spise igen
 • Det har en mild konsistens, der ikke irriterer og som hjælper tarmen med at komme sig
 • Det er letfordøjeligt med et moderat fedtindhold, der fremmer optagelsen af vigtige næringsstoffer
 • Det har et højt indhold af elektrolytter og B-vitaminer for at erstatte de næringsstoffer, der går tabt ved opkastning og diarré
 • Det indeholder klinisk dokumenterede antioxidanter, der bidrager til et sundt immunsystem.
 • Det er velegnet til både kortvarig og langvarig fodring
 • Det er ideelt til både hvalpe og voksne hunde. Sørg for at spørge din dyrlæge, hvor meget foder, du skal give din hund per gang, da hvalpe har brug for mere foder per kilo kropsvægt end voksne hunde.
 • Fås både som tør- og vådfoder

Når den underliggende årsag til fordøjelsesproblemerne er blevet diagnosticeret, vil din dyrlæge muligvis anbefale, at du skifter til et andet foder i Hill's-serien. Giv kun det foder, din dyrlæge har anbefalet - lad dig ikke friste til at lave hjemmelavet foder eller blande det med et andet mærke. Det kan resultere i, at de samlede måltider bliver ubalancerede. Du kan også spørge din dyrlæge til råds om at fodre med flere små måltider om dagen, og sørg altid for masser af rent, frisk vand.

Ved at følge din dyrlæges anbefalinger kan du hjælpe din hund med hurtigt at komme på benene igen. Hvis symptomerne ikke bliver bedre (eller hvis de bliver bedre og derefter kommer tilbage), skal du altid kontakte din dyrlæge.

* Et multicenterstudie af effekten af diætintervention hos hunde med gastrointestinale lidelser. Hill's Pet Nutrition, Inc. Pet Nutrition Centre, 2003.

 

Relaterede artikler

 • Hold øje med din hvalps vægt

  Vidste du, at en overvægtig defineres som værende 15% eller mere over sin idealvægt? Det svarer til blot 330 gram for en lille hund som en chihuahua, men over 7,5 kg for en rottweiler.
 • Overweight Dogs: A Recent Epidemic

  Dogs running Learn more about the problem of dog obesity and more importantly, what you can do to help your dog avoid becoming overweight.
 • Overcoming Obesity in Small Dogs

  Learn how to properly feed and treat your little or small breed dog to keep their weight under control to avoid any weight-related health issues.
 • Arthritis in Dogs: What You Need to Know

  Dogs running Learn about the warning signs, causes, symptoms, and treatments of arthritis and joint pain in dogs and why your pet needs balanced nutrition.

Relaterede produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.
  Buy Now »
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGHT MINI with CHICKEN er sammensat til at hjælpe med at holde idealvægten hos hunde af små racer. Med ingredienser af høj kvalitet og vores unikke sammensætning til vægthåndtering for at hjælpe din hund med at holde sig i form og sund.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature er sammensat til at støtte en sund mund, sund hud og sund fordøjelse hos hunde af små racer. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og naturlige ingredienser, med tilsat vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken er sammensat til at styrke en sund knoglevækst hos hvalpe af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og optimalt mineralindhold.
  Buy Now »