Fordøjelsesproblemer er en af de mest almindelige årsager til at kontakte en dyrlæge

Udgivet af
Læse tid

Det er vigtigt at være opmærksom på sin hunds fordøjelsestilstand. Hvis du oplever tegn på fordøjelsesproblemer så som opkastning og diarré, bør du tage den med til dyrlægen.

Fordøjelse og optagelse af næringsstoffer er vitalt for helbred  og velbefindende for både dyr og mennesker. Udtrykket  "fordøjelsesproblemer" dækker over enhver tilstand, der forhindrer normal fordøjelse eller ændringer i passagetiden gennem fordøjelseskanalen.

Fordøjelsesproblemer er en af de hyppigste årsager til at kontakte en dyrlægeklinik. De to vigtigste tegn er opkastning og diarré. Der er også andre mindre tydelige tegn, du bør være opmærksom på: vægttab, ændring i appetit, luft i tarmsystemet, boble fra maven eller pludselig inaktivitet.

Hvis du bemærker sådanne ændringer, bør du straks kontakte din dyrlæge. Hvis et fordøjelsesproblem er diagnosticeret, vil dyrlægen diskutere de mest sandsynlige årsager for tilstanden. De fleste årsager skyldes:

 • Betændelse og irritation i maveslimhinden
 • Reaktion mod foderet eller noget andet, den har spist.
 • Tyndtarms inflammation eller overvækst af bakterier.
 • Tyktarms inflammation, som resulterer i hyppig diarré ofte blandet med blod eller slim.
 • Inflammation i bugspytkirtel eller mangel på produktion af fordøjelsesenzymer til forarbejdning af føden.

Din dyrlæge vil måske behandle lidelsen med medicin og anbefale, at din hund skal fodres med en diæt, som skal hjælpe den med at komme sig hurtigere. Dette er. fordi opkastninger og diarré kan lede til dehydrering og tab af vitaminer og mineraler. Ofte vil tarmvæggen være irriteret med inflammation og behøver derfor  de rigtige næringsstoffer til at hele.

En terapeutisk diæt som Hill´s Precription Diet Canine i/d er speciellavet til at hjælpe hunde med at komme sig hurtigere. Faktisk har man set forbedringer på mindre end 3 dage*. Din dyrlæge vil måske anbefale Hill´s Precription Diet Canine i/d fordi:

 • Det er lækkert og tiltalende foder, som vil få din hund til at spise igen.
 • Det har en skånsom og ikke irriterende tekstur, som hjælper tarmen med at hele.
 • Det er højt fordøjeligt med et moderat fedtindhold, som fremmer optagelsen af vitale næringsstoffer.
 • Det indeholder korrekte niveauer af vitale mineraler, der skal erstatte det, der er tabt ved opkastninger og diarré.
 • Det indeholder vores Superior Antioxidant Formular med egenskaber, der støtter immunforsvaret.
 • Det er egnet til langtidsfodring.
 • Det er ideelt til både hvalpe og voksne hunde.
 • Det  fås som både våd- og tørfoder.

Så snart den underlæggende årsag til fordøjelsesproblemet er blevet diagnosticeret, vil din dyrlæge måske anbefale dig at fodre med en anden diæt i Hill´s Precription Diet serien. Anvend kun det foder, din dyrlæge anbefaler, og undgå at blande med andre mærker eller forsøge dig med hjemmelavet mad. Du kan også spørge din dyrlæge, hvordan du skal anvende fodret. Ofte vil det være en fordel at fodre med mange små måltider og altid have rigeligt med frisk drikkevand til hunden.

Ved at følge dyrlægens anbefaling kan du hjælpe din hund med at komme sig hurtigere. Hvis den derimod ikke får det bedre (eller får tilbagefald efter den er kommet sig), bør du altid kontakte din dyrlæge.

Relaterede Artikler

 • Hold øje med hvalpens vægt

  Vidste du, at definitionen på en overvægtig hund er, at den vejer 15% eller mere over sin idealvægt? Det betyder kun 330 gram for en lille hund som en chihuahua, men over 7,5 kg for en rottweiler.
 • Cancer in Dogs: Causes, Diagnosis & Treatments

  Dogs running Learn about the symptoms, diagnosis and treatment of cancer and tumors in dogs, providing pet owners with valuable information and resources when dealing with canine cancer.
 • Diabetes in Dogs: What You Need to Know

  Dogs running Learn about the warning signs, symptoms, and treatments of diabetes mellitus in dogs and the importance of being consistent in the food you feed your pet.
 • Hudallergier

  Dogs running Hudallergi er ikke uhørt hos kæledyr. Det gælder også pollen og husstøv, som kan forårsage allergiske reaktioner hos mennesker, og kan have den samme effekt på hunde.

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hundefoder med oksekød

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hundefoder med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ HValp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensat til styrke immunforsvaret og bevare bevægelsesfriheden hos hvalpe, der foretrækker mindre bidder. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult hundefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Medium Chicken er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxidanter, magre proteiner og omega-3 fedtsyrer.