Fordelene ved at adoptere kæledyr

Udgivet af
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Da jeg var barn, plagede jeg, ligesom de fleste andre børn, altid mine forældre om at få en hundehvalp eller en killing. Efter flere års plageri fik min far fat i en liste over uønskede hunde og hvalpe fra det lokale adoptionscenter. Og kort efter bød vi det nye medlem af familien, Penny, velkommen i vores liv. Hun var en blandet race på seks måneder, og sidenhen endte hun med at blive min bedste ven i 16 år.

Mange mennesker bruger ord som "internathunde" og "internatkatte", men jeg tror personligt, at det får folk til at se kæledyr, der skal adopteres, som en form for ødelagt ting. Det er så let at antage, at hvis et dyr er uønsket, må der være noget galt med det. Vi skal dog huske på, at mange dyr ender på internater på grund af menneskelige fejl og ikke pga. dyret selv. Skilsmisse, dødsfald, økonomiske problemer og mange andre årsager kan tvinge folk til at komme af med deres kæledyr. Det er sørgeligt at tænke på, men der er millioner af dyr rundt omkring i verden, som ikke har noget hjem, og som kunne være vidunderlige kæledyr for en heldig ejer. At adoptere en kat eller hund er godt, ikke blot for dit nye kæledyr men også for dig.

Fordelene ved adoption for dig og din familie.

Der er masser af undersøgelser, der viser, at det er godt for os som mennesker at have kæledyr. Kæledyr sænker vores blodtryk og hjælper os til at håndtere stress bedre. For mange af os er det et af dagens højdepunkter at komme hjem til en hund eller kat, som byder os velkommen. Du er aldrig alene, når du har et kæledyr i hjemmet. Mange af os taler til vores dyr, som om de var en menneskeven. Denne relation får os til at føle os godt tilpas, og vi kan læsse vores bekymringer af. Dyr dømmer os ikke, som nogle menneskevenner gør!

Der er også de logiske sundhedsmæssige fordele, såsom motion, hvis du adopterer en hund. For mange år siden var jeg dommer i konkurrencen Hill's Pet Slimmer of the Year Competition. Jeg har altid elsket at være dommer, da man hører nogle fantastiske historier og oplever nogle spændende ting, men en enkelt vinder er dog altid blevet hængende i mit hoved. Jeg så en hel familie, som var overvægtig og de havde ikke skænkt det en tanke, indtil deres dyrlæge fortalte dem, at deres hund også var overvægtig. De blev meget skuffede, og hele familien gik i gang med vægttabet for også at hjælpe deres hund med at tabe sig. Alle, selv børnene, blev mere fit, gladere og sundere. Det er en helt fantastisk historie.

Jeg tror også, at det giver nogle klare, mentale fordele. Det er i bund og grund en rigtig god ting at adoptere en hund eller kat, og man bør ikke undervurdere, at der er fordele for både dig og for katten eller hunden.

Ting, du først skal overveje.

Når du påtager dig ansvaret for et dyr, er det vigtigt, at du er sikker på, at du kan tage vare på det og opfylde dets behov. Katte er noget mere selvstændige end hunde, så de passer måske bedre til din livsstil, hvis du arbejder mange timer. Vær sikker på, at du har den nødvendige tid, energi og det nødvendige økonomiske overskud til rådighed. Det er en langt større økonomisk omkostning at have dyr, end de fleste mennesker tror. Vær helt ærlig over for dig selv, og tag et ansvarligt valg. Gode internater kan hjælpe dig med at træffe disse beslutninger, så vælg dit internat med omhu.

Socialiserings- og tilvænningsevner er andre meget væsentlige faktorer at have in mente, når du ønsker at finde en ny hund eller kat. Disse evner gør dem i stand til at omgås med mennesker og andre dyr, agere i dagligdagen og håndtere de problemer, de kan støde på. Gode internater kender til deres hunde og kattes socialiserings- og tilvænnignsevner og de kan hjælpe dig med disse ting, også efter at dit kæledyr er kommet hjem.

Hvis du beslutter dig for, at du ikke har tid eller ressourcer på lang sigt til at adoptere en kat eller hund, kan du overveje at blive plejefamilie. Mange steder tilbyder dette og mangler folk til kortvarige plejeophold. Det kan være værdifuldt og givende og en god måde at få en forsmag på, hvordan det vil være at have en hund eller kat.

Giv adoption chancen.

Jeg anbefaler, at du overvejer at adoptere fremfor at købe en hund eller kat. Mange mennesker har en idé i hovedet om, hvilken hund eller kat, de ønsker sig, men hvad har du at miste ved at kigge først? Brug blot et par timer på dit lokale internat, før du bestiller en hvalp eller killing. Måske ender du med at forelske dig i et kæledyr, du aldrig havde troet, du ville forelske dig i. Du har absolut intet at tabe og muligvis alt at vinde.

Forfatterbiografi

Dr. Emma Milne

Dr. Emma Milne blev uddannet som dyrlæge i 1996. Hun arbejdede i dyrlægepraksis i 12 år med små dyr og som klinisk ernæringsrådgiver i syv år. Hun er kendt for sit dyrevelfærdsarbejde og har skrevet ti bøger om kæledyr.

Relaterede artikler

 • Microchipping: The Facts

  The government has announced that as of April 2016, all dogs in the UK must be microchipped by law. Many owners don’t necessarily know how microchipping works though and this can lead to the system breaking down, so Hill’s has laid out the facts in one easy reference guide.
 • Adoption af kæledyr: Det skal du vide

  Få en grundlæggende viden om at adoptere en hund eller kat - herunder hvor du skal begynde og de generelle spørgsmål, du skal stille dig selv, når du beslutter, om en hund eller kat er det rigtige for dig.
 • Kæledyr på internater: Her er, hvad du skal vide.

  Overvejer du at adoptere et kæledyr fra et internat? Bliv klogere på hvad du skal kigge efter hos en hund eller kat og hvorfor det er vigtigt at tage dig god tid.
 • Kat versus hund Hvad er det bedste kæledyr for mig?

  Her kan du læse om forskelle mellem hunde og katte når det gælder udgifter og plads. Disse faktorer kan hjælpe dig med at beslutte, hvilket kæledyr der er bedst for dig.

Relaterede produkter