At give en kat et bad: Vejledning

Udgivet af Christine O'Brien
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Katte har en tendens til at blive meget snavsede og i nogle tilfælde ender de med at lugte fælt, efter de har udforsket deres omgivelser - dette gælder især for nysgerrige kattekilinger. De har også en tendens til ikke at bryde sig særligt meget om vand. Selv om katte ganske rigtigt er gode til at holde sig rene, så kan de i nogle tilfælde blive så klistrede eller illelugtende, at det er nødvendigt med et bad. At bade sin kat kan hjælpe den med at bevare en sund pels og hud.

Uanset om du blot ønsker at forkæle din kat eller formålet er at gøre den ren efter det seneste eventyr, så skal du sørge for at have de korrekte redskaber til rådighed og lære baderutinen udenad. Dette vil forberede dig godt, så I begge får en så positiv oplevelse som muligt.1. Hjælp fra en, der er fortrolig med katte

Måske er det ikke det første, der falder dig ind, når du tænker over, hvilke redskaber du skal bruge, men undervurder ikke det at få assistance fra en anden person. Det kan nemlig være en rigtig god idé at få en god ven eller et familiemedlem til at hjælpe, især fordi det kan være en udfordring at styre fire poter med to hænder. Af indlysende årsager er det bedste, at få en anden katteelsker, der ved, hvordan man håndterer en kat korrekt, til at hjælpe.

2. Børstning inden badet

Hvis du børster din kat regelmæssigt, vil det hjælpe med at holde dens pels sund og ren, og det kan også være nyttigt at børste den før badet for at fjerne overskydende snavs og sammenfiltret hår og hårklumper.   Du må aldrig forsøge at klippe hårklumper af med en saks, da du risikerer at klippe i din pelsede ven.

3. Hav et par håndklæder klar

Et stort badehåndklæde er nødvendigt til at pakke din kat ind efter badet. Det skader dog aldrig at have ekstra håndklæder ved hånden til uventede situationer.

Gray and white kitten being washed in a kitten sink.

4. Valg af shampoo

Der findes et bredt udvalg af shampoo til katte, både hos din lokale forhandler og på internettet. Læs ingredienlisten på etiketten omhyggeligt. Vi anbefaler, lige som VetStreet, at du ikke køber shampoo, der er beregnet til hunde eller mennesker, da det kan irritere din kattekillings pels og hud. Det gælder for nogle katteshampooer, at man ikke behøver at bruge vand, men spørg din dyrlæge inden brug for at sikre, at denne type shampoo er egnet til din kat, og for at sikre at din kat ikke er allergisk over for nogen af ingredienserne.

5. Godbidder kan hjælpe

Det kan være en god idé at have en smule af din kats yndlingsfoder eller en ekstra belønning ved hånden, når du bader din kat.

Nu er I klar til badet

Når du har fået fat i de rigtige redskaber, er du klar til at starte badet. Det mest optimale er at bade din kat i et badekar eller en stor vask med en blid bruser. Hvis du ikke har en blid bruser kan du bruge en kop, der ikke kan gå i stykker. Start med at placere din kat i 5-10 cm vand. Brug altid lunkent vand, og følg nøje anvisningen på shampooen. Nu kan du skånsomt gøre din kat våd og smøre den ind i shampoo. Start med ansigtet og undgå øjne, ører og næse. For at vaske kroppen, kan du bruge dine fingre til at skumme shampooen op. Når shampooen er skummet op, skal den skylles af, skånsomt men grundigt med det lunkne vand (brug en tredje ren vaskeklud til at skylle det af med, hvis du ikke har en bruser til rådighed). Skyl al shampooen af. Husk at undgå din kats øjne, ører og næse for at undgå irritation. Din kat vil slikke sig i lang tid efter, og du vil ikke have, at den slikker shampoo-rester i sig.

Efter badet skal du pakke din kat ind i et blødt håndklæde og tørre den godt. Fokusér på poterne, for du vil ikke have våde katteaftryk over hele huset. Det kan dog være svært, da de i nogle tilfælde er noget modvillige, men forsøg så godt du kan. I fortjener begge en belønning efter et kattebad, så sørg for at have et par stykker af dens godbidder klar som tak for samarbejdet, og giv den plads og ro til at være alene - den vil sikkert ikke nusse eller ligge på skødet lige efter et bad. Lad den komme til dig, når den er klar igen - det skal den nok blive.

Med tålmodighed, tillid og vedholdenhed kan du indføre et bad i din kats plejerutine uden alt for meget besvær. Det er helt bestemt ikke en myte, at man kan få en god oplevelse ud af at bade sin kat. Nu har du fået den nødvendige vejledning, så det er bare om at få fat i de rigtige redskaber, så du kan give din kat et godt bad og holde den ren og skinnende! Men husk, at du ikke behøver bade din kat regelmæssigt, som det er tilfældet med en hund. Katte er nemlig så fantastiske til at pleje og rengøre sig selv, at du kun behøver at bade den i uheldige (og stinkende) tilfælde.

Billedkilde: Flickr

Forfatterbiografi

$forfatterbilledeAlt

Christine O'Brien

Christine O'Brien er skribent, mor og mangeårig kattejer - med to Russian Blue-katte, der styrer huset med hård hånd. Hendes tekster er publiceret i Care.com, What to Expect og Fit Pregnancy, hvor hun skriver om kæledyr, graviditet og familieliv. Find og følg hende på Instagram og Twitter @brovelliobrien

Relaterede artikler

Relaterede produkter