Elsker din hund at svømme? Så prøv disse sjove aktiviteter

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Vandglade hunde elsker en tur til søen eller stranden. Disse aktiviteter vil med garanti holde din hund glad og afkølet hele sommeren.

I baghaven

Intet er mere tilgængeligt end din egen baghave. Det er garanteret allerede er en af jeres foretrukne steder og det er kun dine egne regler, der gælder her. Når hundens sommerdage bliver lange og kedelige, så er vandleg en nem måde at skabe glæde.

Medbring robust hundelegetøj, en sprinkler til græsplænen, nogle håndklæder og din fantasi.

Hvad skal man gøre

 • Leg under sprinklerne. Forbind en sprinkler til en haveslange og få din firbenede ven til at kaste sig igennem vandet.Bliv ikke overrasket, hvis han angriber sprinkleren selv!
 • Køl ham ned. Har du ikke sprinkler? Du kan opnå den samme effekt med en vandforstøver på din haveslange. At sprøjte vand på din hund en fugtig eftermiddag er en fantastisk måde at nedkøle den på.
 • Giv ham et bad. Badningen vil sandsynligvis gå mere glat, hvis du kan lgøre det til en leg. Brug din hunds yndlingslegetøj tilat distrahere den og gør badet sjovt. Hvis du kan tage bruge et stort vaskebassin udenfor. vil baderutinen adskille sig fra det normale.
 • Badebassin. Fyld et badebassin (af plastik eller specielt tilpasset til hunde) med vand og lad din hund hoppe ind og ud så længe, den lyster.

I badebassinet

Vandelskende hunde er tossede med badebassiner. Og hvis du ikke har en sådan i baggården, kan du muligvis finde en hundevenlig facilitet i nærheden. Mange offentlige swimmingpools tillader ikke kæledyr, så sørg for at kontrollere reglerne, inden du tager hjemmefra. Husk på, at de fleste svømmebassiner har klorvand, som kan irritere huden og ikke er godt at drikke. Efter badet skal hunden derfor skylles af og have frisk drikkevand.

Medbring en redningsvest til hunden, en rampe for at hjælpe ham op af poolen (hvis der ikke er enkle trin), en drikkeskål og rent drikkevand, en flydende hundepude til pauser samt vandtæt hundelegetøj.

Hvad kan man gøre

 • Tage ud at svømme. Dette er naturligt for de fleste hunde- selvom hvalpe, ældre hunde eller andre uerfarne svømmere bør bære en svømmevest for en sikkerheds skyld.
 • Dykning. Erfarne svømmere vil nyde at springe lige ind i den dybe ende. Kast et legetøj i vandet og se ham gå efter det.
 • Spil fangeleg. Kast en bold eller Frisbee® ud over poolen og lad din hund hoppe efter og fange den, før den rammer vandet.
 • Tag det roligt. Når han ser er træt ud, vil din hund bare nyde at flyde langs overfladen ligesom dig. Der er masser af virksomheder, der laver poolflydere til hunde, der vil lade ham slappe af i vandet, mens du nyder nogle solstråler.
 • Badebassin. Fyld et badebassin (af plastik eller specielt tilpasset til hunde) med vand og lad din hund hoppe ind og ud så længe, den lyster.

Ved søen

Det er ikke alle svømmeområder som er hundevenlige. Undersøg derfor reglerne forud for besøget. Lad ikke hunden bade i stillestående vand - som blandt andet kan rumme myg og amøber - og hold øje med blågrønne alger, itu slået glas eller skåret metal, som kan skade din hund. Hold dig også fra områder med stærk strøm i vandet, såsom vandløb for at undgå at din hund i værste fald bliver skyllet væk.

Derudover er det en god ide at medbringe en redningsvest til hunden, en drikkeskål og rent drikkevand. Du kan også medbringe vandtæt legetøj, et surfbræt og padle og en førstehjælpskasse . Glem ikke hundeposer til oprydning efter hunden!

Hvad kan du lege:

 • Spil henteleg i vandet. Retriever racer vil især nyde denne leg, som går ud på at hente favorit legetøjet, som du har kastet i vandet.
 • Paddleboarding. Det rolige vand i en sø er perfekt til at praktisere denne sport fra Hawaii, som går ud på at du og hunden balancerer på et forstørret surfbræt, mens du navigerer med en padle. Mange paddleboards er bygget med plads til to.Man and Boston terrier sitting on a blue paddle board in the middle of a lake.
 • Kajhop. Denne leg er populær hos hunde og med god grund. Hvis din hund elsker at svømme, vil han elske at løbe ud af kajen, springe i og lave et kæmpe plask.
 • Bådsejlads. Uanset om det er en robåd eller kano, en speedbåd, en sejlbåd eller en doven ponton, vil din hund uden tvivl elske at tage en tur ud på dybere farvande - hvor den kan dykke, svømme og sprøjte alt den lyster. Bare sørg for at iføre hunden en redningsvest og sikkerhedssele med et håndtag, så du nemt kan løfte den tilbage i båden. Sørg også for at holde øje med ham, mens båden er i bevægelse. Øvelse vil hjælpe din hund med at lære sikker adfærd på båden.

På stranden

En dag på stranden kan være lige så sjov for vandelskende hunde, som det kan være en afslappende begivenhed for dig. Som med søer er ikke alle strande dyrevenlige. Sørg derfor for at finde din nærmeste hundestrand, hvor det er tilladt at medbringe hunden. Tjek reglerne før du planlægger din tur. Hunde kan ikke tåle saltvand, så sørg for, at din hund ikke drikker det og medbring istedet frisk drikkevand til jer begge. Sørg også for at skylle sand og salt ud af pelsen før turen går hjem. Solbeskyttelse er også et must for jer begge, så find et skyggefuldt sted eller medbring en parasol, som kan give den nødvendige skygge. Der er også solbeskyttelse udviklet til hunde. Dette kan især være vigtigt for lysere farvede hunde, da huden under deres pels stadig kan blive forbrændt.

Beagle puppy running on the beach.

Medbring frisk drikkevand og vandskål, solcreme til hundens snude og ører, en strandparasol, et tæppe til din hund, ekstra håndklæder, en redningsvest og vandtæt legetøj. Hvis du planlægger at tilbringe dagen på stranden, skal du sørge for at medbringe mad eller godbidder til din hund, så du ikke forstyrrer den normale fodringsrutine. En aktiv dag på stranden vil med garanti øge hans appetit .

Hvad kan du lege:

 • Bølgebrydning. Lad din hund plaske i vandet og dykke ind i nærliggende bølger. Sørg for at iføre den redningsvest først - selv erfarne svømmere kan blive udfordret af havets store bølger. Det er også en god idé at være tæt på ham og holde ham til de lavvandede områder af stranden. Lad ham aldrig gå for langt væk fra kystlinjen, så han kan fanges af de større bølger.
 • Gå tur langs stranden. Din hund vil elske at udforske kysten og få god motion i processen.
 • Lad ham løbe frit. Hvis stranden tillader det, og hunden kommer hver gang du kalder, så lad han løbe og boltre sig i bølgen eller plaske i vandkanten.

Med så mange muligheder for vandelskende hunde vil hele familie være underholdt sommeren igennem.

Image source: Flickr

Forfatter biografi

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

 

Jean Marie Bauhaus Jean Marie Bauhaus er en hundeejer og blogger fra Tulsa, Oklahoma.

 

Relaterede Artikler