Hvorfor miaver katte?

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Cat Meow

Selv et lille barn kender og kan efterligne en kats miaven. Det velkendte "miav" er ikke bare en kattelyd. Det er faktisk en meget sofistikeret kommunikationsmetode. Så hvorfor miaver katte?

Du kan lære meget om din kat ved at være opmærksom på dens lyde.

En kats stemme er faktisk lige så individuel som et menneskes. Du har måske en kat, der næsten aldrig siger en lyd eller du kan have en ekstremt snakkeglad kat. Forskellige racer har også forskellige måder at miave på. Siamesere er fx berømte for deres specielle skingre hyl.

Se på mig!

Det mest almindelige miav er kattens forsøg på at få opmærksomhed. Konteksten kan fortælle meget om, hvorfor din kat miaver. Hvis hun går frem og tilbage i køkkenet, vil hun nok have mad. Hvis din kat miaver, når du lige er kommet hjem, er hun nok bare glad for at se dig og vil kæles med eller løftes op.

Velkomstmiavet, især det der bliver gentaget konstant, er også relateret til parringen. En kat i løbetid vil miave konstant for at gøre hankattene bevidste om hendes tilgængelighed. Hos nogle katte kan det udvikle sig til lange og konstante hyl, dag og nat.

Nogle gange laver katte underlige pludre- eller selv brægelyde, når hun ser et bytte, hun ikke kan få fat på. Ingen er helt sikker på, hvorfor katte gør dette. Nogle foreslår at, det er en lyd af forventning eller frustration, ligesom et menneske, der smækker med læberne. Nogle tror, at det er en af kattens strategier for at narre byttet til at undersøge den underlige lyd.

Knurren, spyt, hvæs og hyl er aggressive råb eller forsvarsråb. Det er normalt ret tydeligt om katten er sur eller bange. Ligeledes behøver spindelyde ikke megen forklaring. Din kat er simpelthen tilfreds.

Det bør også siges, at hvis du har en stille kat, som pludseligt begynder med at miave, eller en højlydt kat, der pludseligt tier stille, kan det betyde, at din kat er syg. Du bør især være opmærksom på katte, der miaver konstant, mens de bruger deres kattebakke, vasker sig eller spiser. Dette kan være tegn på, at din kat ikke har det så godt.

Hør efter og nyd din kats snakken. Hun vil gerne forstås.

Relaterede Artikler