Hvorfor miaver katte?

Published by
Læse tid
Cat Meow

Selv et lille barn kender og kan efterligne en kats miaven. Det velkendte "miav" er ikke bare en kattelyd. Det er faktisk en meget sofistikeret kommunikationsmetode. Så hvorfor miaver katte?

Du kan lære meget om din kat ved at være opmærksom på dens lyde.

En kats stemme er faktisk lige så individuel som et menneskes. Du har måske en kat, der næsten aldrig siger en lyd eller du kan have en ekstremt snakkeglad kat. Forskellige racer har også forskellige måder at miave på. Siamesere er fx berømte for deres specielle skingre hyl.

Se på mig!

Det mest almindelige miav er kattens forsøg på at få opmærksomhed. Konteksten kan fortælle meget om, hvorfor din kat miaver. Hvis hun går frem og tilbage i køkkenet, vil hun nok have mad. Hvis din kat miaver, når du lige er kommet hjem, er hun nok bare glad for at se dig og vil kæles med eller løftes op.

Velkomstmiavet, især det der bliver gentaget konstant, er også relateret til parringen. En kat i løbetid vil miave konstant for at gøre hankattene bevidste om hendes tilgængelighed. Hos nogle katte kan det udvikle sig til lange og konstante hyl, dag og nat.

Nogle gange laver katte underlige pludre- eller selv brægelyde, når hun ser et bytte, hun ikke kan få fat på. Ingen er helt sikker på, hvorfor katte gør dette. Nogle foreslår at, det er en lyd af forventning eller frustration, ligesom et menneske, der smækker med læberne. Nogle tror, at det er en af kattens strategier for at narre byttet til at undersøge den underlige lyd.

Knurren, spyt, hvæs og hyl er aggressive råb eller forsvarsråb. Det er normalt ret tydeligt om katten er sur eller bange. Ligeledes behøver spindelyde ikke megen forklaring. Din kat er simpelthen tilfreds.

Det bør også siges, at hvis du har en stille kat, som pludseligt begynder med at miave, eller en højlydt kat, der pludseligt tier stille, kan det betyde, at din kat er syg. Du bør især være opmærksom på katte, der miaver konstant, mens de bruger deres kattebakke, vasker sig eller spiser. Dette kan være tegn på, at din kat ikke har det så godt.

Hør efter og nyd din kats snakken. Hun vil gerne forstås.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Indekat med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Adult til katte, der kun færdes indendørs. Fremstillet af klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen 7+ Kylling med Ris

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality er udviklet med nyeste forskning til at skabe ernæring, som hjælper med at bekæmpe tegn på aldring hos voksne (7+) katte.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sensitive Stomach & Skin Adult tørfoder til katte giver en nøje afbalanceret ernæring til følsomme fordøjelsessystemer og fremmer sund hud.</p><p><br><b> Vigtige fordele</b></p><p><br></p><li>Øgede niveauer af omega-3 og -6 fedtsyrer for sund hud og pels</li><li>Unik fiberblanding, der opretholder et sundt tarmsystem</li><li>Giver næring til huden og forsyner den med naturlige olier</li><li>Fordele af klinisk dokumenterede antioxidanter</li><li>Ingen kunstige farve-, smags- eller konserveringsstoffer</li><p><br></p><p>100 % TILFREDSHEDSGARANTI* </p><p>*For kvalitet, konsistens og smag, eller dine penge tilbage.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>