Hvorfor miaver katte?

Published by
Læse tid
Cat Meow

Selv et lille barn kender og kan efterligne en kats miaven. Det velkendte "miav" er ikke bare en kattelyd. Det er faktisk en meget sofistikeret kommunikationsmetode. Så hvorfor miaver katte?

Du kan lære meget om din kat ved at være opmærksom på dens lyde.

En kats stemme er faktisk lige så individuel som et menneskes. Du har måske en kat, der næsten aldrig siger en lyd eller du kan have en ekstremt snakkeglad kat. Forskellige racer har også forskellige måder at miave på. Siamesere er fx berømte for deres specielle skingre hyl.

Se på mig!

Det mest almindelige miav er kattens forsøg på at få opmærksomhed. Konteksten kan fortælle meget om, hvorfor din kat miaver. Hvis hun går frem og tilbage i køkkenet, vil hun nok have mad. Hvis din kat miaver, når du lige er kommet hjem, er hun nok bare glad for at se dig og vil kæles med eller løftes op.

Velkomstmiavet, især det der bliver gentaget konstant, er også relateret til parringen. En kat i løbetid vil miave konstant for at gøre hankattene bevidste om hendes tilgængelighed. Hos nogle katte kan det udvikle sig til lange og konstante hyl, dag og nat.

Nogle gange laver katte underlige pludre- eller selv brægelyde, når hun ser et bytte, hun ikke kan få fat på. Ingen er helt sikker på, hvorfor katte gør dette. Nogle foreslår at, det er en lyd af forventning eller frustration, ligesom et menneske, der smækker med læberne. Nogle tror, at det er en af kattens strategier for at narre byttet til at undersøge den underlige lyd.

Knurren, spyt, hvæs og hyl er aggressive råb eller forsvarsråb. Det er normalt ret tydeligt om katten er sur eller bange. Ligeledes behøver spindelyde ikke megen forklaring. Din kat er simpelthen tilfreds.

Det bør også siges, at hvis du har en stille kat, som pludseligt begynder med at miave, eller en højlydt kat, der pludseligt tier stille, kan det betyde, at din kat er syg. Du bør især være opmærksom på katte, der miaver konstant, mens de bruger deres kattebakke, vasker sig eller spiser. Dette kan være tegn på, at din kat ikke har det så godt.

Hør efter og nyd din kats snakken. Hun vil gerne forstås.

Relaterede Artikler

 • Komme af med dårlige vaner  

  Det er en helt naturlig katteadfærd at strinte. Det er kattens måde at markere et sted med oplysninger om den selv. Men det er selvfølgelig ikke særligt rart, hvis det sker i dagligstuen!
 • Killingepsykologi

  Det kan godt betale sig at prøve at forstå, hvordan din killing tænker, og hvorfor den opfører sig, som den gør.
 • Derfor kradser din killing

  Killingens kløer vokser i takt med, at den selv bliver større! For at holde kløerne korte, kradser katten.
 • Katte i løbetid

  Katte i løbetid har brug for speciel pleje og opmærksomhed. Hvis din kat allerede har været igennem en løbetidsperiode, vil du næppe glemme hendes hylen og konstante krav om opmærksomhed.

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>