Hvorfor sidder min hund på mig? 5 mulige årsager

Published by
min read

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Hvorfor sidder min hund på mig? 5 mulige årsager

Har du undret dig over, hvorfor din hund vælger at sidde på dig, når den kunne sidde mere behageligt ved siden af? Er det mon bare for sjov eller ligger der en årsag bag? Sandheden er, at nogle hunde sidder på dig for sjov, mens andre har en grund til at gøre det. Her er fem grunde til, at nogle hunde sidder eller ligger på deres ejer. Læs også, hvordan du opmunterer den til at ligge på dig eller det modsatte.

Black great dane sits on boy's lap at the park.

Sprede deres duft

Nogle hunde sidder på ‘din plads’ i sofaen eller ruller sig måske rundt for at sprede deres duft og vise, at du er deres ejendom. Hvis ikke de føler dette er tilstrækkeligt, vælger de i stedet at sætte sig på dig. De fleste hundeejere tænker ikke over denne opførsel, men det er vigtigt at bemærke, hvis der er et mønster I denne opførsel. Hvis din hund gør dette efter en anden hund har været på besøg eller efter I har gået tur, kan det betyde, at du bør give hunden lidt ekstra opmærksomhed. Denne opmræksomhed vil få hunden til at føle, at du holder af den og dette kan også forebygge uønsket markering indenfor.

Racens opførsel

Nogle hunderaser er meget kærlige og føler et behov for at være tæt på deres ejer hele tiden. Det gælder eksempelvis for Grand Danois som betragtes som den blide kæmpe. Ofte kaster de deres kærlighed på et barn- hvorfor man tit ser en kæmpe hund sidde på et meget lille skød for at beskytte sin bedste ven.

Brown dog sits on a lady's lap sitting on the floor.

For at udvise dominans

Når en hund man ikke kender vælger at sætte sig på en kan man undre sig over, om det mon er for at udvise dominans. Hvis du har fået en ny hund til familien kan en af dine hunde finde på at sætte sig på dig for at bevise, at han bestemmer. Når hunde sidder ovenpå, er de også fysisk overlegne og føler, at de har kontrol. Hvis din hund knurrer eller gør af andre dyr, mens han sidder ovenpå dig kan det betyde, at den har behov for at udvise dominans. Hvis denne opførsel sker ofte eller hunden virker aggressiv, bør du tale med din dyrlæge om en løsning.

Hunde vil bare have det sjovt

De fleste hunde kan finde på at sidde på deres ejer for sjov. Måske ruller den sig endda rundt på dit skød, mens den laver legende lyde. Her er en oplagt mulighed for at tumle lidt med din hund.

Nussetid

Som hundeejer kan man nogle gange ønske sig, at hunden ville sætte sig hos en og blive nusset. Så lad endelig hunden ligge ved eller hos dig fremfor på gulvet, hvis du synes det kunne være hyggeligt.

Forfatterbiografi

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

 

Chrissie Klinger er en underviser, forfatter og hunde-og kattejer. Hendes hund Jake sidder på hendes skød, hver gang muligheden melder sig.

 

Related Articles