Kan hunde spise vandmelon?

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Må hunde spise vandmelon? Det er en lækker lyserød sommerspise, men er vandmelon sikkert for hunde? Hvis du nyder denne lækre snack, men endnu ikke har delt den med din firbenet ven af frygt for, at det måske ikke var godt for den, var dine instinkter delvis rigtige. Vandmelon kan faktisk være en sund snack for din hund - hvis den gives til dem korrekt.

Må hunde spise vandmelon?

Jack russell terrier eating watermelon.

Den lyserøde frugt vandmelon er fyldt med mange sunde næringsstoffer, der er lige så gode for mennesker som de er for vores firbenede venner. 

Vandmelon er rig på kalium og vitamin C, samtidig med at den også er en god kilde til vitamin A og B6, ifølge Dogtime. Den er også rig på fibre, som kan hjælpe med at give en sund fordøjelse. Vandmelon har også et højt indhold af sukker, men det giver ikke nødvendigvis usunde stigninger i blodsukkerniveauet, da vandmelonens fibre hjælper hunden med at absorbere sukkeret langsomt ind i blodet. Vandmelonen indeholder ikke noget natrium, fedt eller kolesterol. Og det er 92% vand, som gør den til en sød snack, men også en kreativ måde at sørge for at din hund forbliver velhydreret gennem sommeren,

Er vandmelon sikkert for hunde?

Frugtkødet fra en vandmelon er sikkert og næringsrigt for hunde, men de andre dele af frugten er ikke det bedste for din hund at spise. Ifølge den Amerikanske Kennel Klub, kan stenene danne en prop i tarmene, hvis hunde sluger vandmelonsten - som ikke kun er smertefuldt for din hund, men også kan blive så farligt at det kræver en operation.

Et enkelt sten eller to vil nok ikke give problemer for store hunde, men det kræver ikke mange for at lave en prop i tarmen på små hunde.

Det er også en dårlig ide at give din hund skallen - den grønne ydre del af vandmelonen - da det også kan give problemer i tarmsystemet med opkast og diarre. Og selvom frugtkødet fra en vandmelon er en lækker og sund snack i små mængder, kan for meget af den give din hund dårlig mave, på grund af dens høje fiberindhold.

Hvordan kan du give din hund vandmelon (& hvad skal du undgå)

Golden retriever puppy licks watermelon slice being held out on a fork.Så hvordan skal du dele denne lækre snack med din firbenede ven? Her er nogle få gode regler du kan følge, når du giver din hund vandmelon:

  • Giv kun din hund de stenfri dele af vandmelonen eller stykker hvor du har fjernet alle stenene.
  • Tag frugten ud med en isske der laver små kugler eller skær den ud i små stykker, imens du fjerner alle dele af skallen.
  • Only give your dog real watermelon. Artificially flavored watermelon treats or kunstig vandmelonsmag indeholder nogle gange andre ingredienser, som sukker og kunstige sødestoffer, der kan være skadelige for din hund.

Ifølge anbefalinger fra Preventive Vet, Wbør ingen form for snacks udgøre mere end 10% af din hunds daglige kalorieindtag,. Uanset hvilken størrelse hund du har, bør du følge denne regel når du skal finde ud af hvor meget vandmelon du kan give den:128 gram vandmelon indeholder 45.6 kalorier. Husk også at selvom din hund kigger på dig med de der store hundehvalpeøjne, er hunde generelt meget tilfredse med at spise det samme hundefoder hver dag. Så, selvom du måske er fristet til at give dem lidt ekstra en gang imellem, er det bedre hvis de får deres næringsstoffer fra deres hverdagshundefoder. Og før du giver din hund nogle former for menneskemad, dobbelttjek med din dyrlæge at det er okay. Selvom vandmelon er en sund snack for mange hunde, er det bedst at dobbelttjekke, at det ikke vil påvirke din hunds unikke fordøjelsessystem negativt.

Så næste gang du skal have en sommersnack, kan du sagtens dele et par stenfri stykker vandmelon med din hund. Så længe den gives sikkert og i begrænsede mængder, er vandmelon en snack der er svær at modstå.

.Jean Marie Bauhaus

Relaterede Artikler