At finde et nyt hjem til en kat: Tips til at finde et nyt hjem

Udgivet af
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Hvis du er ansvarlig for at finde et nyt hjem til en kat, vil du muligvis opleve, at det er en noget overvældende proces. Det tager tid og kræver tålmodighed at finde et nyt hjem til en kat. Dette gælder ligeledes at finde et kærligt hjem der kan tage sig at kattens behov indtil dens nye evige hjem er fundet, men der er dog nogle strategier, du kan følge, for at lette processen.

At finde et nyt hjem til en kat: De vigtigste ting først

I nogle tilfælde er det nødvendigt at finde et nyt hjem til en kat, og to af de mest almindelige tilfælde er, når en kæledyrsforælder mister livet, eller når en person ikke længere kan tage sig af sin kat. Det er aldrig let at finde et nyt hjem til et kæledyr, især ikke hvis situationen skyldes triste omstændigheder. Men inden du kontakter et dyreinternat, så bør du overveje selv at tage katten med hjem eller spørge en ven eller et familiemedlem, om vedkommende vil passe på den inden da.

Mens du leder efter en ny kattefamilie, kan du her læse nogle tips til, hvad du kan gøre for at gøre det så rart som muligtfor katten i dit hjem:

Når katten føler sig sikker og har det godt, kan du begynde at lede efter et nyt hjem.

Tynd stribet kat med store gule øjne.

Sådan finder man et nyt hjem til en kat

Det bedste for katten er, at dens tidligere kæledyrsforældre har dokumenter på kattens lægehistorik. Nogle af de vigtige informationer er navnet på dyrlægen, foderpræferencer og firmaet, der lavede dens mikrochip (det vil gøre det meget nemmere at ændre kontaktoplysningerne). Selv hvis du ikke kan få adgang til din kats lægehistorik, er det slet ikke så svært at få den tilbage i topform og klar til at få et nyt hjem.

Medicinske opdateringer

Selvom du har lægejournaler over katten, skal du alligevel tage den med til dyrlæge for at få et sundhedstjek, herunder opdatering af vacciner og evt. fornyelse af recepter. Det bedste er, hvis du kan tage den med til dens nuværende dyrlæge, men det er også fint at tage den med til den dyrlæge, du benytter dig af. Når du er hos dyrlægen, skal du spørge efter kopier af kattens lægejournal, så du kan have dem med, når du mødes med interesserede adoptanter.

Derudover bør du overveje at få katten steriliseret eller kastreret, hvis den ikke allerede er det. Kastration øger kattens chancer for at blive adopteret. Cats Protection påpeger, at det nemlig er en stor fordel, at katten ikke kan blive drægtig, og at risikoen for sygdomme er betydeligt lavere. Kastration reducerer især hankattes uhensigtsmæssige adfærd, herunder voldsom adfærd, og at de tisser, hvor de ikke skal.

Forhør dig i dit netværk

Når katten er klar til at blive adopteret, kan du bruge de sociale medier til at finde en ny katteforælder. Tag nogle søde billeder af din kat, og skriv et sjovt indlæg, der fremhæver kattens personlighed og situation, men vær ærlig. Du kan også oprette en konto på de sociale medier, som kun er for katten. Derefter kan du kontakte organisationer, der har et godt omdømme, som f.eks. lokale dyreværnsforeninger, dyreinternater eller dyrlæger for at høre, om de vil dele dit indlæg.

Glem ikke de "gammeldags" metoder. Snak med dine naboer og dine bekendte og del flyers ud. Disse metoder er meget effektive måder at finde et godt hjem til en kat på. Del nyheden med alle du kender; venner, familie og kollegaer. Jo flere mennesker, der ved om katten, desto bedre vil chancerne være for, at den snart får et dejligt, nyt liv.

Inden du beslutter dig for at finde et nyt hjem til din kat, skal du undersøge de potentielle adoptanter nøje. Som Cats Protection understreger, er det en vigtig beslutning at få en kat adopteret eller finde et nyt hjem til den, og derfor er det vigtigt at sikre sig grundigt, at det nye hjem passer godt til den nye kat. Du er kattens vigtigste person: Vær helt sikker på, at du finder et sikkert og kærligt hjem.

Valg af dyreinternat

Hvis du er nødt til at aflevere katten på et dyreinternat, skal du vælge et, der vil tage sig rigtig godt af den og gøre en stor indsats for at finde et hjem til den. Hill's Food, Shelter & Love-program kan være en god hjælp til at finde et dyreinternat med et godt omdømme.

Det er en følelsesladet oplevelse at finde et nyt hjem til en kat, men det kan være givende at vide, at du har fundet de perfekte kæledyrsforældre til en kat, der har brug for et hjem.

Forfatterbiografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine Brovelli-O'Brien er Ph.D. og medlem af Cat Writers' Association (CWA). Derudover er hun STEAM-pædagog og en stolt og glad katteforælder. Find og følg hende på Instagram og Twitter @brovelliobrien

 

Anmeldt af Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Relaterede artikler

Relaterede produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Senior Vitality Adult 7+ kattefoder med kylling og ris

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality er udviklet med nyeste forskning til at skabe ernæring, som hjælper med at bekæmpe tegn på aldring hos voksne (7+) katte.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Senior 11+ Kattefoder med kylling

  <p>Hill's™ SciencePlan™ Healthy Ageing 11+ er sammensat til at støtte sund hjerne og nyrer hos katte fra 11+ år. Med klinisk dokumenterede antioxidanter, omega-3 fedtsyrer og L-carnitin.</p>
 • Prescription Diet&trade; a/d&trade; Canine/Feline

  Ernæringsmæssig støtte af katte efter alvorlig sygdom, ulykke og operation.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>