Mærkelige ting, som katte gør, og hvorfor vi elsker dem

Published by
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

De fleste katteforældre er enige om, at de elsker deres små kattevenner - og ikke mindst på grund af alle de mærkelige ting, som katte gør. Den uforudsigelige og sjove katteadfærd sætter liv i ethvert hjem, men det, du ser som fjollet eller underholdende adfærd, er i virkeligheden blot en følge af deres instinkter. De tolererer og inddrager mennesker i deres daglige rutiner og vinder dem over på deres side med den ene morsomme handling efter den anden.

Her er fem unikke og til tider mystiske karaktertræk, som katte besidder, der vil få dig til at blive hovedkulds forelsket.

1. 'Æltning'

Et af de mest almindelige og karakteristiske katteagtige udtryk for hengivenhed er æltning. Så snart du går i seng eller sætter dig i din yndlingsstol, dukker de pludselig op og vil massere dig og/eller tæpperne!

Kattekillinger, der bliver ammet, ælter for at stimulere deres mors mælkeproduktion, men katte har tendens til at fortsætte denne adfærd op i voksenalderen. Blue Cross siger, at det at blive æltet af din kat er en stor kompliment, fordi det betyder, at din kat ser dig som en tryg og omsorgsfuld tilstedeværelse. En anden teori er, at æltning er din kats måde at markere sit territorium på ved hjælp af svedkirtlerne i poterne. Uanset hvad årsagen er, er det helt sikkert en af de mest charmerende ting, din kat gør. I katteverdenen er æltning lig med kærlighed og hengivenhed.

2. Adræthed

En af de sjove karaktertræk, der får mange forskellige kattevideoer til at gå viralt, er evnen til ubesværet at springe og hoppe op til store højder med en utrolig balanceevne. Der findes endda professionelle konkurrencer i adræthed for katte som en hyldest til deres evne og villighed til at hoppe gennem hula hoop-ringe eller kravle gennem tunneller.

Det er vigtigt ikke at lokke dem til at udføre tricks, der kan resultere skader, for i modsætning til hvad mange tror, lander katte ikke altid på deres fødder! Ikke desto mindre kan man kun beundre deres snigende og lydløse bevægelser. Når du betragter din lille pelsede ven i færd med jage et kattelegetøj op og ned ad trappen eller kaste sig over et stykke kattemad, har du pladser på første række til dit eget akrobatshow!

3. Gemmer sig i små rum

Er der noget mere nuttet end at se to bedårende, skinnende øjne kigge ud fra en papirspose eller en lille skabning, der er krøllet sammen i en papkasse (der er tre gange mindre end katten selv!)? Katte er berygtede for at søge små skjulesteder, og selv om denne adfærd er super sød, får den også katte til at føle sig mere sikre. De søger tryghed og varme på steder, der virker så mærkelige for dig: en skotøjsæske eller endda vasken på badeværelset.

Dette karaktertræk hænger også sammen med deres evne til at sove hvor som helst og når som helst, og derfor bør du ikke blive overrasket over at finde din katteven sammenkrøllet i en vasketøjskurv eller i en tom reol. Men vær forsigtig - det er ikke altid, du kan se dem, så sørg for at være opmærksom på, hvor de gemmer sig, så du ikke ved et uheld kommer til at skade dem eller låse dem inde i et skab.

4. Løber fra den ene ende af huset til den anden

Dette er muligvis det mest mærkelige af alle de mærkelige ting, katte gør, og de gør det ofte. Hvis du har boet sammen med en kat i længere tid, har du været vidne til dette. De sidder bare der, stille og uden at gøre væsen af sig, og pludselig farer de i høj fart gennem rummet for at jagte... ja, ingenting. Eller det, du tror, er ingenting.

Katte er utroligt opmærksomme på deres omgivelser; de ser og hører ting, som mennesker ikke kan se og høre - f.eks. den nullermand, der svæver gennem luften ti meter væk. Det giver dig måske et mindre chok at se din kat sidde i et hjørne og stirre på noget usynligt, men du kan være sikker på, at den sandsynligvis har fået øje på noget vigtigt.

5. Små spioner

Lettere foruroligende spionadfærd er noget, som katte er særligt gode til. Hvis du nogensinde er vågnet op midt om natten og opdaget, at de stirrer på dig, eller hvis du har troet, at du var alene i et rum og har opdaget, at din "uhyggelige" lille missekat står lige bag dig, ved du, at katte udmærker sig ved denne unikke - og en smule foruroligende - adfærd.

Katte kan godt lide at holde øje med os mennesker! Som en lille enmands-nabovagt stirrer de ud af vinduet i timevis og holder øje med, hvem der kommer og går. De kan endda finde på at kigge gennem persienner eller åbne gardiner for at få et bedre kig. Og ja, naboerne vil tro, at det er dig, der udspionerer dem!

Dette er blot nogle få af de mærkelige ting, som katte gør - og hver og én bringer kærlighed, underholdning og hygge ind i din verden!

Relaterede artikler

 • Komme af med dårlige vaner  

  Det er en helt naturlig katteadfærd at strinte. Det er kattens måde at markere et sted med oplysninger om den selv. Men det er selvfølgelig ikke særligt rart, hvis det sker i dagligstuen!
 • Forstå din kats adfærd

  Katte er gode til at fortælle dig, hvad de vil have, enten med stemmen eller med kroppen. Det varer ikke længe, før du forstår, hvad din killing prøver at fortælle dig.
 • Katte og mus: Hvad skal du gøre, hvis din kat fanger en mus

  Katte elsker at jage mus - Og som jægere fra naturens side er de meget gode til det.
 • Katte i løbetid

  Katte i løbetid har brug for speciel pleje og opmærksomhed. Hvis din kat allerede har været igennem en løbetidsperiode, vil du næppe glemme hendes hylen og konstante krav om opmærksomhed.

Relaterede produkter