Fordele ved neutralisering

Published by
Læse tid

Sterilisering og kastrering er kirurgiske indgreb, der vil resultere i at din kat ikke kan reproducere. Ved sterilisering fjernes en hunkats æggestokke og ved kastrering fjernes en hankats testikler. Neutralisering refererer til begge indgreb.

Hvis du har en udendørskat eller en kat der er både inden- og udendørskat, burde du seriøst overveje at få din kat steriliseret. Verden er overrepræsenteret af vildkatte. De fleste af dem ender hos et dyreværn eller på gaden og hvis de ikke bliver adopterede, bliver de enten aflivet eller dør af trauma eller sult som resultat af de hårde vilkår.

Hvis ikke du planlægger at få killinger og hvis du ikke er sikker på, at du vil finde et hjem til dem alle (en hunkat kan producere 15-20 killinger om året), er det mest ansvarlige du kan gøre at få din kat steriliseret.

Fordele med sterilisering

Selv om din kat forbliver indendørs og ikke lever med en mulig parringspartner, er det stadig en god ide at få din kat opereret. Hvis du har en hunkat, forhindrer du med sterilisering både æggestokskræft og reducerer også mulighederne for livmoderhalskræft.

Det vil også udelukke opførsel du måske finder uønsket. En hunkat, der ikke er blevet steriliseret, vil komme i løbetid tre til fire gange om året. I denne periode kan hun miave konstant eller prøve på at komme ud af huset.

Hvis en hunkat kommer i løbetid mange gange uden at parre sig, kan hun udvikle depression, anoreksi, diarre og opkast. Sterilisering vil forhindre dette.

Hankatte

Hankatte kan også have fordele ved at blive kastreret. Kastreringen fjerner risikoen for testikelkræft og forhindrer opførsel, der kan gøre det svært at have en hankat.

Kastrerede hankatte bliver meget mindre territorielle. De vil sjældent urinere for at markere deres territorium og deres urin vil ikke lugte ligeså stærkt. Hvis du har to hankatte, vil en kastrering formindske antallet af slåskampe. Faktisk er kastrerede katte meget mere føjelige og meget nemmere at passe.

Operationen

Forberedelserne for operationen er ens for begge køn. Du må bl.a. ikke fodre din kat i 12 timer før operationen.

Katten får generalbedøvelse og bliver forbundet til en monitor for at forsikre sig om at der ikke er komplikationer. Dernæst laves et snit og æggestokkene (og sommetider livmoderen) eller testiklerne bliver fjernet. Snittet bliver derefter lukket med syninger som kan skjules indvendigt.

Eftersom der laves et større snit på en hunkat, bliver hun måske nødt til at blive på klinikken en dag eller to, imens en hankat normalt kan tage hjem samme dag.

Bagefter

Din dyrlæge kan give din kat en plastikkrave på hovedet for at undgå at hun tygger på stingene. Du bliver nødt til at holde øje med katten for at forsikre dig om at såret ikke viser tegn på hævelse, rifter, blødning eller væske.

Forekommer nogle af de symptomer, skal du informere din dyrlæge med det samme. Normalt heler kattene totalt fra operationen og efter en uge eller to vil dyrlægen fjerne stingene.

I helingsprocessen skal hun have rigeligt med vand, et rent sted at sove og mulighed for at slappe af i rolige omgivelser.

Der er lidt diskussion om, hvornår det er det bedst at få en kat steriliseret. De fleste dyrlæger anbefaler at have operationen ved seks til otte måneder, før din kat bliver kønsmoden. Spørg din egen dyrlæge, hvad han eller hun anbefaler for din kat.

Bivirkninger

Efter en sterilisering forandrer kattens hormonbalance sig. Det vil bl.a. sige at kattens stofskifte bliver langsommere, hvilket betyder at katten kan tage på. Hill's™ Vet Essentials™ NeuteredCat™ indeholder præcis de rette mængder kalorier for steriliserede katte. Steriliserede katte opsamler også mere fedt og færre muskler end ikke-steriliserede katte. Derfor er Hill's™ Vet Essentials™ NeuteredCat™ lavet af vores egne unikke Vægt Kontrol Formel med lysin og L-Karnitin som kan hjælpe med at forbrænde fedt og opbygge muskler.

Urinproblemer er almindeligt for alle katte, specielt efter neutralisering. Hill's™ Vet Essentials™ NeuteredCat™ er lavet med et kontrolleret niveau af mineraler og producerer et passende PH niveau for urinen, for at minimere risikoen for dannelse af blæresten og for at holde urinen sund.

Hill's™ Vet Essentials™ NeuteredCat™ kan købes hos din dyrlægeklinik.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Prescription Diet™ y/d™ Kat

  <p>Hjælper med at håndtere din kats helbred på 3 uger ved at normalisere stofskiftehormonniveauerne.**<br><br>**Når foderet anvendes som eneste ernæringskilde.</p>