Brug dit barns gamle legetøj som hjemmelavet kattelegetøj

Udgivet af
Læse tid

Hvis du både har kat og børn, så ved du allerede, at katten elsker dit barns legetøj. Men vidste du, at legetøjet kan omdannes til kattelegetøj, når børnene er vokset fra det?

Dit hjem er en guldmine af gør-det-selv kattelegetøj! Se på din legetøjssamling med friske øjne. Hvad kan du omdanne til sikkert kattelegetøj? Bamser er oplagte, og din kat har garanteret allerede en stor interesse i dem. Fjern eventuelle lange øjenvipper, plastik øjne og andre farlige materialer, og du er er godt på vej!

Det er vigtigt at være opmærksom på sikkerheden, når du omdanner børnelegetøj til kæledyrslegetøj. Undgå bamser med fyldstoffer som polystyren perler, nødder eller bønner. Du skal også fjerne eventuelle batterier og materialer som bånd, snore, garn eller fjer, som er skadelige, hvis katten spiser dem.

Undgå at give dine katte trælegetøj, især det, der er malet. Katte tygger på ting, og kan derfor indtage træsplinter eller maling, og ingen af dem er gode for deres helbred.

Katte elsker også bolde, så lad hende få fuld adgang til gamle sportsbolde, der ligger rundt om i hjemmet. Men vær sikker på at ingen af dem er små nok til at blive spist. Indendørs legetelte også oplagte for katten til at putte eller lægge sig på lur bag.

Andet gør-det-selv legetøj omfatter:

Gør din kats kradsebræt mere spændende

gray cat using a cat scratching post with a child's toy attached.

Forny din kats slidte kradsebræt med børnelegetøjet fra højstolen, som er designet til at fange barnets interesse og udvikle de motoriske færdigheder. Legetøjet fungerer på samme måde for katte. Fastgør legetøjet til kradsebrættet med stærkt garn og klip den overskydende snor af, så katten ikke kan sutte på det.

 

Putekasse til katte

Gray cat plays with children's blocks in a shoebox with holes cut out form the top.

Hjemmelavet kattelegetøj som puttekasser er en fantastisk måde at genbruge overskydende børnelegetøj på. Hertil skal du bruge store plastik byggeblokke (undgå små størrelser, der passer ind i en kattemund). Ud over blokkene skal du bruge en robust skoæske af karton samt et barberblad til at lave huller med . Skær huller på toppen og siderne af skoæsken, så din kat kan se de farverige blokke indeni og få poten igennem for at nå dem. Lad æsken være åben, så du nemt kan skifte legetøjet (igen alt legetøj skal være større end kattens mund og bør ikke indeholde materialer, der er farlige for katten). Hvis du vil gøre det ekstra sjovt, kan du sprøjte med lidt katteurt., og for ekstra sjov, spray med katteurt.

Genbrug af børns legetøj til DIY katte legetøj er en fantastisk måde at reducere rod og affald og give legetøj ni ekstra liv.

Image source: Christine O'Brien

Forfatter biografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er forfatter, mor, tidligere engelsklærer og katteejer. Hun skriver om kæledyr og familieliv. Følg hende på Instagram og Twitter @brovelliobrien.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>