Leg og motion: Katte

Sådan kan du holde din kat aktiv. Læs mere i disse artikler.

0 Sortér resultater efter

Relevans

Hold katten sund ved hjælp af leg

Noget af det vigtigste, du kan gøre for din kat, er at lege med den. Det hjælper med at holde den sund, styrke jeres bånd og kan måske endda også forbedre dit eget helbred lidt. Heldigvis elsker katte at lege, så det burde ikke være svært at få den til at deltage i legen. Det eneste, du behøver, er det rette kattelegetøj, noget lyd og nogle lege! At lege med katte drejer sig kort fortalt om at stimulere deres jagtinstinkter.

Gør motion til leg

Udekatte får masser af motion, lege- og jagttid. Men indekatte har lidt større risiko for at blive dovne og ligge for meget på sofaen. Heldigvis for dig er det ikke svært at motionere en kat – det er faktisk rigtig sjovt! Det bidrager ikke kun til at styrke kattens psykiske og fysiske sundhed, men også båndet mellem jer.

Lege og legetøj

Katte er vilde med at lege, og det eneste, der er brug for, er lidt kreativitet fra din side. Begynd med at gemme godbidder rundt i dit hjem. Da katten er en født jæger, vil den elske at lede efter godbidderne. I kan også lege gemmeleg. Gem dig i forskellige rum i dit hjem og kald på katten. Husk at belønne den, når den finder dig. Kattelegetøj er også en god måde at få din kat til at bevæge sig på. Prøv en pind med fjer i den ene ende, små fjernbetjente biler og klokker. Eller bind en snor i et stykke kattelegetøj, og hiv i snoren, så det ser ud som om, legetøjet bevæger sig – katten vil springe på legetøjet med det samme. Du skal dog huske på aldrig at lade din kat bruge dine hænder eller fingre som bytte. Hvis du tillader det, vil den lære, at det er OK at jage mennesker. Det er bedst at stoppe den adfærd, før den bliver til en vane – som er svær at bryde.