Guide til hvordan du klipper din kats kløer

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Som katteejer er det vigtigt altid at fokus på kattens pleje, som for eksempel at børste dens pels og dens tænder, men er negleklip på din liste? Det burde det være!

Udover at det sørger for at dine møbler forbliver intakte, er der andre gode grunde til at klippe din kats kløer, såsom at det gør mindre ondt når din kat “ælter” dig med sine poter. “Når man lige tager spidsen af kløerne, vil denne kærlige gestus være noget du kan nyde i stedet for at frygte” siger VetStreet. “For din kat, kan det at klippe dens kløer betyde at katten undgår smertefulde knækkede kløer, som kan opstå når for eksempel en klo sidder fast i tæppet.” En god klipning af kløerne kan også minimere lyden af “klik, klik, klik”, som du hører når din kat løber ned gennem gangen.

Ideelt skal du starte med at klippe din kats kløer når den stadig er en killing. Fordelen ved at starte tidligt, er selvfølgelig at din kat bliver vant til det, og ikke går amok når du tager neglesaksen frem.

Men du skal ikke være bekymret, selv hvis din kat er lidt ældre - du har ikke misset muligheden for at give din kat en mani-pedicure. Din kat bliver måske lidt sur, men det er stadig et forsøg værd.

Fluffy dark gray cat lying down with claws extended into carpet. The fur is gray fluffy

De værktøjer du skal bruge

Du kan købe en neglesaks hos din lokale dyrehandel eller hos din dyrlæge. En anden mulighed er at bruge baby-neglesakse til mennesker, især dem med et rundt håndtag er gode, da de er nemme at holde.

Først skal din kat vænne sig til neglesaksen. Petcha foreslår, at du placerer neglesaksen i nærheden af din kat, så den kan snuse til den. Ros din kat hvis den reagerer roligt. Derefter, “Når din kat er tryg med neglesaksen, rør dens poter og tæer med den, så din kat vænner sig til at saksen er i nærheden af dens poter.” Hvis katten er komfortabel med dette, vil din kat være mindre tilbøjelig til at gemme sig, så snart du tager neglesaksen frem.

Sådan klipper du din kats kløer i den rette længde

  1. Vælg et småt og sikkert sted der har en dør og en god belysning, for eksempel badeeller soveværelset
  2. Hav værktøjerne klar inden: Neglesaks og godbidder til at rose din kat bagefter.
  3. Sid på gulvet og hold din kat i dit skød, imens den ligger på ryggen. Få din kat til at slappe af ved at nusse den på maven og tal stille og rolig til den. Hvis din kat er glad for godbidder, kan du give den en for at få den til at slappe af.
  4. Brug din tommelfinger og pegefinger og tryk forsigtigt på poten, på den måde kommer kløerne frem.
  5. Klip spidsen af kloen i en hurtig bevægelse.

Når du skal beslutte dig for hvor meget af din kats kløer du skal klippe, er det vigtigt at du ikke klipper for tæt på det lille blodkar og nerve, som er den lyserøde del i kattens klo. Hvis du klipper denne del, vil det bløde og det vil gøre ondt på katten. Hvis du kommer til at gøre det, anbefaler Princeton Veterinary Hospital, at du putter en lille smule majsstivelse eller mel på kloen, tryk derefter på det for at få blødningen til at stoppe. Herefter er det bedst at dropppe negleklipningen for den dag og lade din kat komme sig over oplevelsen.

Tips til negleklipning & hvad du skal undgå

Pak ikke din kat ind i et håndklæde, det vil muligvis gøre katten mere stresset.

Forsøg ikke at klippe alle fire poter på en gang. Prøv med en pote om dagen, indtil din kat er vant til processen. Det er også okay kun at klippe en klo af gangen. VCA Hospitals siger, “Målet er, at din kat associere håndteringen af dens poter og negleklipning med noget behageligt.” Beløn din kats gode opførsel så din kat føler sig stolt, og du føler du har gennemført klipningen på en god måde.

Hvornår du skal stoppe

Hvis negleklipningen ikke er behagelig for nogen af jer, er det på tide at bestille en tid hos dyrlægen eller en anden professionel. Din karriere som katte-kloklipper er måske ovre, men i sidste ende er det det bedste for dig og din pelsede ven.

sidste ende er det det bedste for dig og din pelsede ven.Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien is a writer, mom, and long-time cat parent whose two Russian Blues rule the house. Her work also appears in Care.com, What to Expect, and Fit Pregnancy, where she writes about pets, pregnancy, and family life. Find and follow her on Instagram and Twitter @brovelliobrien.

Relaterede Artikler