Leg med din hund

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Dog image

At lege med din hund er mindst lige så vigtigt for din hunds trivsel som god ernæring og et kærligt hjem. Leg giver motion og stimulation samt interaktion mellem ejer og kæledyr, og leg er specielt vigtigt, hvis din hund er alene i lange perioder over en dag.

Når hunde ikke kan holde ud at være alene eller adskilt fra sin ejer, kan det komme til udtryk ved ulykkelighed og i nogle tilfælde destruktiv adfærd. Når det sker, er det vigtigt at give hunden en masse opmærksomhed for at kompensere for ejerens fravær.

Simple lege

Du vil være overrasket over, hvordan selv simple lege kan give din hund en sjov oplevelse. Din hund vil have det sjovt med at jagte en tennisbold eller et gummidyr med pivelyd – måske elsker din hund at jagt en fodbold eller måske at jagte dig.

Hvis du bruger en bold, så pas på med størrelsen. Bolden skal være lille nok til at samle op med munden, men ikke så lille at hunden kan komme til at sluge den. Det kan også være en god ide at skære ned på legetøj, så det kun er nogle få yndlingsting. For meget legetøj kan forvirre hunden i forhold til at vide, hvad der er legetøj og hvad der ikke er.

Andre aktiviteter

Du kan med fordel prøve en leg, hvor din hun skal løse et problem. Læg for eksempel en godbid i en papkasse og lad din hund finde ud af, hvordan den kommer ind til den. Start med en papkasse, hvor hunden let kan komme til godbidden. Gør herefter gradvist legen sværere ved at gøre adgangen til boksen mere kompleks. Det kan selvfølgelig give lidt rengøring af en ødelagt papkasse efterfølgende, men din hun vil nyde at blive udfordret.

Hunde nyder også at lege gemmeleg. Gør det igen nemt til at starte med og øg derefter gradvist sværhedsgraden. Gem en godbid i det næste rum og lad din hund udforske det. Husk at rose din hund, når den finder godbidden.

Hvis du ikke har noget i mod at være fjollet sammen med din hund, kan du også prøve den næste leg. Stil dig på alle fire og gø. Din hund vil tippe sit hovede og kigge underligt på dig. Gø igen og så gør din hund måske tilbage. Løb et stykke frem og vend dig igen mod din hund, stil dig igen på alle fire og gø. Gentag processen. Din hund vil snart fange legen og vil nyde interaktionen.

Husk at legen ikke nødvendigvis behøver at være sammen med ejeren. En social hund vil nyde at mødes med andre mennesker og hunde, hvor den kan lege, bryde og løbe rundt.

Tips

  • Hvis du bliver nødt til at lade din hund være alene I et stykke tid, så gå eller leg med den inden, så den kan bruge noget af sin energi.
  • Træning kan også være en leg. Lær din hund at komme til dig, når du kalder – hunde lærer tricks, fordi det er en leg for dem.
  • Brug ikke personlige genstande eller ting fra husholdningen som legetøj. Hunden vil have svært ved at skille legetøjet fra for ekempel dine nye sneakers.
  • Gør en indsats for at dine hunds behov bliver opfyldt – inklusiv leg. Hvis du ikke kan gøre det alene, så bed venner eller familie om hjælp.
  • Undervurder ikke betydningen af opmærksomhed og leg. Stimulation lader din hund forbrænde ne masse energi og lægger en dæmper på nerver og følelser, Resultatet er en glad og kærlig hund.

Relaterede Artikler