Samvær med andre hunde

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Nøglen til din hunds samvær og socialisering med andre hunde bygger på fortrolighed og erfaring. Du bør udsætte din hund for så mange positive oplevelser som muligt med så mange forskellige mennesker, steder og dyr, som du kan. Er din hund rolig, selvsikker og behersket, når den møder andre hunde eller mennesker? Nogle hunde fremviser besynderlige luner.

De er bange for mennesker, der bærer handsker eller mænd med skæg. Nogle gør voldsomt, når de ser en anden hund eller er bange for at gå ind i en bil. Socialiseringen stræber efter at rette op på denne opførsel hos hunde. Det er en proces, som bør begynde, når en hund er ung men fortsætte igennem voksenlivet. Selv en hund, som er adopteret som voksen, kan få udbytte af socialiseringstræning.

Fortrolighed giver succes

Nøglen til socialisering bygger på fortrolighed og erfaring. Du bør udsætte din hund for så mange positive oplevelser, med så mange forskellige mennesker, steder og dyr, som du kan. Simpel gentagende fremvisning er ikke nok. Din hunds oplevelser i disse nye situationer skal også være positive. Så, at invitere dine venners børn over for at lade din hund blive vant til dem, vil ikke være en god idé, hvis de niver og skubber ham eller gør ham bange.

Påvirk dem allerede som små

Mens din hund stadig er ung, er en hvalpeskole og mødet med andre hvalpe i dit hjem og hos dyrlægen en fantastisk mulighed for, at din hund kan blive venner med andre hunde. Modstå fristelsen til at klappe nervøse hunde eller irettesætte voldsomme hunde. Hunde er sociale dyr og har brug for at lære at socialisere med hinanden, ikke overraskende er den bedste måde at gøre dette gennem samvær! Lad dem møde alle slags mennesker i alle aldre og hav godbidder klar til at belønne en god opførsel.

Husk aldrig at efterlade din hund alene med små børn eller spædbørn. Meget små børn kan såre ham eller gøre ham bange uden at det er vilje, hvis din hund bliver jaget eller føler ubehag, kan den vende sig mod dem. Skift rute på de daglige ture, og tag din hund med til steder, han ikke er vant til. Jo mere den oplever, jo mere tilpas vil den føle sig i uvante situationer.

Du er lederen

Hunde har instinktivt en stærk følelse af hierarki, og du bør altid være den øverste i hierarkiet. Den har brug for at vide, at du er selvsikker, og at du ikke er bange, før den kan føle sig sikker. Hvis du prøver på at få din hund til at slappe af blandt større dyr, mens du selv er nervøs, så lad være. Det vil gøre mere skade end gavn. Vent indtil du kan vise, at du selv finder situationen under kontrol.

En simpel, men effektiv, måde at hjælpe den med at blive socialiseret, er at holde den opmærksomhed rettet mod dig, mens den er i en situation, der gør den usikker. Din hund betragter dig som lederen af flokken, fordi du er stærk og kompetent, og den vil finde trøst i, at lederen ordner tingene.

Professionel hjælp

Hvis din hund udviser aggressiv adfærd, så tøv ikke med at søge professionel hjælp. Aggressiv opførsel er ikke nødvendigvis tegn på en dårligt opdraget hund, men det bør løses hurtigt. Snak med din dyrlæge, som vil kunne anbefale en adfærdsspecialist.

Relaterede Artikler