Grundlæggende regler

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Det er aldrig godt at være for eftergivendeDog image

I takt med at hvalpen vokser, får den også større behov for at hævde sig. Hvalpe udkæmper ofte deres kampe ved fodringstid. Men det er en fejl at give efter. Du skal sikre dig, at hvalpen ved, at du ikke giver efter for hvad som helst. Den skal også lære at acceptere, at du og resten af familien fortsætter jeres aktiviteter, mens den spiser. Hvalpe kan for eksempel blive meget territoriale og besiddende med hensyn til deres madskål og reagerer måske kraftigt, hvis man nærmer sig, mens de spiser. Den adfærd kan blive ret vanskelig og antisocial, så den skal stoppes. Det er ikke særligt svært, det kræver bare tålmodighed. Følg trinene nedenfor, så får din hvalp perfekt bordskik.

Jo mindre, jo bedre

Hæld en lille smule foder op i hvalpens skål og gå væk. Gå hen til skålen, når hvalpen er færdig med at spise det, og hæld lidt mere op. Det lærer hvalpen at vente ivrigt på, at du nærmer dig.

Den skal være glad

Du ved, at din hvalp er glad, når den begynder at logre med halen, når du nærmer dig, men nu skal den også vænne sig til, at du nærmer dig, mens den spiser.

Og så det hele

Nu er du klar til at give hvalpen hele måltidet på én gang. Stå eller sid tæt ved og læg en særlig godbid ned i skålen, mens den spiser. Tal roligt med den og klap den, når du lægger godbidden ned i skålen. Gentag det ved nogle af de følgende måltider, til hvalpen er helt afslappet over for det.

En tand videre

Din hvalp skal lære, at folk omkring den, især små børn, kan være lidt uforudsigelige. Men den skal også lære ikke at opfatte den adfærd som truende. Det kan du hjælpe med ved at imitere et barns adfærd: Prøv at gå hurtigt hen mod hvalpens madskål - og læg så en godbid i. Stød forsigtigt ind i hvalpen, mens den spiser, eller rul med et stykke legetøj i nærheden. Alt, som kan give distraktion, men læg en godbid i skålen som belønning for, at den blev ved med at spise roligt. Gør det af og til, men ikke ved hvert måltid. Hvis hvalpen stivner midt i en mundfuld, knurrer eller stirrer på dig, skal du stoppe og prøve igen en anden gang. Hvis det fortsætter, er det bedst at søge råd hos en hundetræner. Klik her for mere information omkring opdragelse.

Relaterede Artikler