Hvorfor nogle katte ikke vil bruge kattebakken

Published by
Læse tid

Hvis din kat har ændret sine toiletvaner og ikke vil bruge sin bakke, er det muligt, at der er en indlysende årsag. Også selv om den er begyndt at gå på toilettet andre steder i huset.

Long-haired white and gray cat in red collar sitting.

Her er de mest almindelige årsager og mulige løsninger:

Beskidt kattebakke: Katte kan ikke lide at bruge en bakke, hvis den er meget tilsølet. 
Løsning: Kattebakker bør rengøres hver anden dag og frisk kattegrus bør blive givet dagligt, når klumperne er blevet fjernet.

Afskrækket af kattegrus: 
Løsning: Brugen af kattegrus med duft eller desinficerende midler med en stærk lugt kan være årsagen til, at en følsom kat ikke vil bruge bakken. Brug et mildt rengøringsmiddel og varmt vand eller et desinficerende middel anbefalet til rengøringen af kattebakker. Katte, som er ved at lære at bruge bakken, må lære at etablere det som deres toilet. For hyppig rengøring kan svække denne associering.

Forkert kattegrus: 
Løsning: Skift af kattegrusets konsistens kan være årsag til, at katten ikke vil bruge bakken. Hårde træpiller blev måske accepteret, da den var killing, men som katten bliver tungere, er der mange, som ikke vil gå på den ubekvemme overflade. Katte fortrækker finere kattegrus af gryn med konsistensen af sand uden duftstoffer. Hvis du vil ændre det kattegrus, du bruger, så bland gradvist det nye med det gamle i en uges tid for at se kattens reaktion.

Kattebakkens placering: 
Løsning: Hvis kattebakken står et sted hvor hunden, børnene eller andet, der kan forstyrre katten opholder sig, kan det virkede forstyrrende for katten, da den kan føle sig for sårbar til at bruge den. I stedet søger den måske et mere sikkert sted, som bagved fjernsynet. Katte vil måske heller ikke bruge bakken, hvis den står ved siden af en vaskemaskine eller en tørretumbler. Stil hellere bakken i et stille hjørne, hvor katten kun behøver at se i en eller to retninger end at stille den midt i det hele eller i en gennemgang. Hvis madskålen står tæt på bakken, kan katten heller ikke have lyst til at bruge den, så placer madskålen et andet sted.

Type af bakke: 
Løsning: Nogle katte foretrækker sikkerheden af en dækket bakke, imens andre foretrækker en åben bakke med bedre muligheder for flugt. Hvis du normalt bruger en åben bakke, kan det være en god ide at købe en med et låg og vice versa. En omvendt boks med en af siderne skåret ud eller en velovervejet placering af planterne i huset kan give den nødvendige sikkerhed. Nogle overdækkede bakker har klapper ved indgangen, hvilket kan være en forhindring for den mere usikre kat.

Dårlige associationer:
Løsning: Nu og da beslutter katten sig for ikke at bruge bakken, fordi den har haft en dårlig oplevelse dér. At give katten medicin eller røre ved den imens den bruger bakken, kan være nok til at skabe en dårlig association. At flytte bakken til et roligere sted kan hjælpe.

Tidlig træning: Killinger vil ofte urinere inde i huset, når der er unge, hvis de har adgang til store arealer. 
Løsning: Når killinger først ankommer til deres nye hjem, er de kun uger væk fra deres første kattebakketræning af deres mor. Deres blærekontrol er ikke ligeså udviklet som hos en voksen, så det er vigtigt, at den lille killing altid har nem adgang til kattebakken. Det er en god ide at holde killingen inde i et værelse i starten. Efter nogle uger kan den få mere tid til at undersøge resten af huset. Hver gang killingen bruger bakken, etablerer den en indgroet opførsel, som den vil beholde resten af sit liv.

Hvis du har brug for mere råd eller hjælp med din kat, kan du kontakte din lokale dyrlæge eller sygeplejerske, og de vil kunne give dig yderligere hjælp.

Del
 

Hvorfor nogle katte ikke vil bruge kattebakken

Hvis din kat har ændret sine toiletvaner og ikke vil bruge sin bakke, er det muligt, at der er en indlysende årsag. Også selv om den er begyndt at gå på toilettet andre steder i huset.

Del
 

Hvorfor nogle katte ikke vil bruge kattebakken

Hvis din kat har ændret sine toiletvaner og ikke vil bruge sin bakke, er det muligt, at der er en indlysende årsag. Også selv om den er begyndt at gå på toilettet andre steder i huset.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Indekat med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Adult til katte, der kun færdes indendørs. Fremstillet af klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen 7+ Kylling med Ris

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality er udviklet med nyeste forskning til at skabe ernæring, som hjælper med at bekæmpe tegn på aldring hos voksne (7+) katte.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sensitive Stomach & Skin Adult tørfoder til katte giver en nøje afbalanceret ernæring til følsomme fordøjelsessystemer og fremmer sund hud.</p><p><br><b> Vigtige fordele</b></p><p><br></p><li>Øgede niveauer af omega-3 og -6 fedtsyrer for sund hud og pels</li><li>Unik fiberblanding, der opretholder et sundt tarmsystem</li><li>Giver næring til huden og forsyner den med naturlige olier</li><li>Fordele af klinisk dokumenterede antioxidanter</li><li>Ingen kunstige farve-, smags- eller konserveringsstoffer</li><p><br></p><p>100 % TILFREDSHEDSGARANTI* </p><p>*For kvalitet, konsistens og smag, eller dine penge tilbage.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>