Er din hund klar til hundetræning?

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Uanset om du har en hvalp eller en ældre hund, der har behov for nye manerer, vil hundetræning kunne hjælpe din hund med at passe ind i din familie samt lære den tricks, der kan være essentielle for dens sikkerhed. Her kan du læse mere om hundetræning.

Planen for standard lydighedstræning

Som regel afholdes der lydighedskurser en time om ugen over en periode på seks uger. Holdene inddeles typisk i hvalpehold til hunde under 5 måneders alderen og unghund-voksenhold, til hunde over 5 måneder. Hvalpehold vil fokusere på færdigheder som socialisering med mennesker og andre hunde, den korrekte måde at hilse på folk på uden at hoppe op på dem, samt lære at gå i snor og de andre basale færdigheder som sit, kom og aflever. 

For de ældre hund vil holdene fokusere mere på gode manerer og at lære husets regler. I forlængelse af at lære de basale færdigheder som sit, plads og aflever vil mere avancerede kommandoer inkludere bliv, dæk og på plads, når man går i snor med hunden.

Fordelene ved at træne din hund

En gruppe hunde, der sidder i nærheden af ​​deres trænere i en hundeskole.

Lydighedstræning giver en række fordele for dig og din hund. For det første vil din hvalp lære at opføre sig pænt. Lydighedstræning fra en ung alder vil hjælpe den med at undgå dårlige vaner, som at hoppe op af folk, gø eller at tygge i ting. At lære gode manerer kan bidrage til at minimere dårlig opførsel hos ældre hunde.

Selvfølgelig er din hund ikke ene om træningen. Når du samarbejder med din hund, for at lære den disse tricks, vil det styrke jeres bånd. Desuden er lydighedstræning en god måde at møde andre hundeejere på og få gode tips, sjove historier og nye venner (også de menneskelige af slagsen).

Virker lydighedstræning?

Effekten af lydighedstræning afhænger af en række faktorer. Din hunds race og temperament spiller en stor rolle i forhold til, hvor hurtigt og godt den lærer til træning. Som et eksempel vil en viljestærk hyperaktiv hund kræve mere tid, energi og tålmodighed, end en mere rolig hund, der stræber efter at gøre dig tilfreds. Alder kan muligvis også spille en rolle. Hvis din hvalp bliver let distraheret, kan det være nødvendigt at prøve igen, når den er lidt ældre og mere rolig.

Den vigtigste faktor for, hvor effektiv lydighedstræningen vil være, er dig selv. For at lydighedstræningen skal virke, er du nødt til at bruge mere end den ene time om ugen. Du skal altså øve dig derhjemme regelmæssigt. Det er desuden vigtigt, at hele familien er indforstået med reglerne og er konsekvente med dem. Hvis du siger, at hunden ikke må komme op i sofaen, skal dette være konsekvent hele tiden. Hvis andre familiemedlemmer inviterer din hund op i sofaen, også som en éngangs forseelse, vil dette forvirre din hund og underminere dens træning. Desuden skal du også være forsigtig med ikke at forstærke uønsket adfærd, siger Petfinder. Det kan være, at du opmuntrer den, uden at lægge mærke til det. En af situationerne kan fx være at trøste din hund ,når den piber eller give den opmærksomhed, når den gør på upassende tidspunkter. Der skal konsekvent benyttes korrekte træningsteknikker for at gøre træningen effektiv.

Kan jeg selv træne min hund?

Pige holder en godbid i hånden, mens hendes husky ser forventningsfuldt op.

Formelle lydighedskurser er ikke den eneste måde, hvorpå du kan lære din hund at opføre sig ordentligt. Du kan altid gøre det selv og lære den de samme tricks, som den ville have lært til hundetræning. Der findes bøger, websider og videoer, som kan hjælpe dig med at træne din hund derhjemme. En af fordelene ved dette er, at du kan opbygge dit eget kursus ved at blande trænings tilgange og teknikker for at se, hvad der virker bedst. DIY-træning kan være den bedste tilgang, hvis dit skema eller din geografiske placering gør det besværligt at deltage i skemalagte kurser, eller hvis din hund har behov for en tilrettelagt tilgang.

Hvis du ikke synes, at hundetræning passer med din livsstil, men stadig har brug for professionel hjælp, findes der professionelle hundetrænere, der gerne vil komme hjem til dig og træne din hund.

Er min hund for gammel til træning?

I modsætning til ordsproget om gamle hunde og nye tricks, bliver hunde aldrig for gamle til at lære nye tricks og kommandoer. Ustyrlige senior hunde kan drage fordel af træning lige såvel som hvalpe kan. Det kan eventuelt være en god ide at snakke med din dyrlæge om, hvad og hvor meget træning din ældre hund kan tåle.

En anden udfordring i forhold til at træne senior hunde er, at den uønskede adfærd har haft år eller et årti til at blive forstærket. Det betyder ikke at træning er nytteløst, men det kræver meget tid og tålmodighed. Det vigtige er at huske på, at du måske skal nedsætte dine forventninger for at matche med din hunds evner. 

Uanset din hunds alder, race eller temperament er træning en god ide, hvis din hund ikke har gode manere eller er til fare for sig selv. Denne træning vil også gøre livet nemmere for dig, da din hund vil lytte mere til dig. Hunde synes træning er sjovt og det er godt til at styrke båndet mellem jer. Så, desto mere du træner, desto bedre adfærd får den og desto mere styrker du jeres bånd.

Bidragyder Bio

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

 

Jean Marie Bauhaus er kæledyrsforælder, kæledyrsblogger og romanforfatter fra Tulsa, Oklahoma, hvor hun normalt skriver under opsyn af en skødfuld pelsbørn.

 

Relaterede Artikler

 • Adfærdstræning til din hvalp

  Selv om din nye hvalp uden tvivl er utrolig sød og kær, er den ikke født med en god opførsel.
 • Hvordan stopper jeg min hunds gøen?

  At kontrollere støjniveauet af din hunds gøen er en vigtig del af det at være en ansvarlig hundeejer.
 • Hund og ny baby

  Dogs running Med de rigtige forberedelser bør det ikke skabe problemer at lade en hund og en baby være sammen.
 • Tidlig opdragelse  

  Alle vil gerne have en hvalp, som er velopdragen, glad og omgængelig, men du får kun det, du selv giver. Derfor er det så vigtigt at begynde træningen tidligt.