Hund og ny baby

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Med de rigtige forberedelser bør det ikke skabe problemer at lade en hund og en baby være sammen. Selvfølgelig er det altid en spændende tid, når en baby kommer til verden, men nogle gange vil hunden ikke dele din begejstring.

Alt forandres

Dit liv vil forandres, når du kommer hjem med din nye baby, og det vil din hunds liv også. Den er vant til at have al din opmærksomhed, og selvom du ikke gør det bevidst, så vil dit fokus nu være på den nye baby.

Nogle hunde tilpasser sig hurtigt og påtager sig rollen som beskytter og værge, mens andre reagerer langsommere og behøver hjælp til at vænne sig til den nye familiesituation.

Et af de potentielle problemområder er sovestedet. Hvis hunden sover i din seng, er det vigtigt, at du laver et andet hyggeligt sted til den, hvor den kan sove. Find noget der minder hunden om dig, og læg det ved det nye sovested, så den føler sig glad og tryg. Det tager sommetider nogle uger at vænne sig til forandringen - men vær standhaftig. Din hund vil lære det med tiden og føle sig tilpas i sin nye seng.

Fortrolighed og tilfredshed

Din hunds gårutiner vil sandsynligvis også blive ændret, så det er godt at tage barnevognen frem, før babyen kommer, så hunden kan vænne sig til den. Det er også en god idé at ændre rute på jeres gåture, så den passer til, hvordan du forventer at ville gå tur med din baby.

Det er en god idé at lade din hund gå ind på babyens værelse før den glædelige dag, således at den kan vænne sig til de nye babylugte og tingene derinde, specielt hvis rummet er et sted, hvor den plejer at tilbringe meget tid.

Mødet mellem den lille baby og din hund skal være roligt. Hold din hund i snor og lad den snuse og bare sidde ved siden af babyen. Al god opførsel bør blive belønnet med ros. Dårlig opførsel, såsom knurren eller ryk i snoren, bør irettesættes bestemt. Lad hunden sidde i kort snor, indtil den er rolig, så hunden hurtigt ved, hvor grænsen går.

Lad aldrig din hund være alene med din baby. Fortsæt med at observere dens opførsel indtil du er helt sikker på, at den har fundet sig til rette med den nye situation.

Nye babyer er en stor omvæltning for alle, inklusive dine kæledyr. Med en lille smule hjælp vil selv en jaloux hund tilpasse sig og fortsætte med at være en god ven for resten af familien.

Relaterede Artikler

 • Adfærdstræning til din hvalp

  Selv om din nye hvalp uden tvivl er utrolig sød og kær, er den ikke født med en god opførsel.
 • Hvordan stopper jeg min hunds gøen?

  At kontrollere støjniveauet af din hunds gøen er en vigtig del af det at være en ansvarlig hundeejer.
 • Tidlig opdragelse  

  Alle vil gerne have en hvalp, som er velopdragen, glad og omgængelig, men du får kun det, du selv giver. Derfor er det så vigtigt at begynde træningen tidligt.
 • Væk med den aggressive opførsel  

  Mange tror, at hunde bider, fordi "det gør hunde bare". Men hunde bliver ikke aggressive uden grund, og de fleste hunde udtrykker aggression, fordi de befinder sig i en presset situation.