Sådan soignerer og bader du din hund

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Du er måske mere interesseret i, at give din hund et bad end den selv er – især hvis den har rullet sig i noget ubehageligt udenfor.

 1. Vælg det bedste sted at bade din hund. Et badekar er som regel nemmest, men hvis du har en meget lille hund, så kan det være mere komfortabelt for jer begge at benytte en balje eller vasken. Hvis din hund er langhåret, så vær opmærksom på, at det kan stoppe afløbet.
 2. Sørg for at du kæmmer eller børster hunden først. Dette vil hjælpe med at fjerne løse hår og totter, som er svære at håndtere, når de er våde. Mange hunde elsker at blive børstet, hvilket kan hjælpe dem med at slappe af.
 3. Tag et forklæde eller noget gammelt tøj på. Der er en stor sandsynlighed for, at du bliver våd!
 4. Placer en skridsikker måtte i badet (især hvis du har en stor hund) for at forhindre, at enten dig eller din hund glider, når du løfter den ind og ud af badet.
 5. Kom noget lunken vand i badekaret eller vasken. Koldt vand er ikke sjovt for hunde (forestil dig at du selv skulle tage et koldt bad), men vandet må heller ikke være for varmt.
 6. Dybden af vandet afhænger af størrelsen på din hund, men lav det ikke for dybt, da det kan forårsage at hunden går i panik. Larmen fra en løbende vandhane kan også skræmme dem, så fyld badet med vand før du kommer hunden i.
 7. Løft din hund op og placer den i badet. Den vil sandsynligvis forsøge at komme ud igen med det samme, men fortsæt dit forehavende alligevel.
 8. Brug et plastikbæger til at komme vand på din hund. (Du kan bruge en håndbruser, hvis din hund ikke er bange.) Den vil måske prøve at ryste vandet af sig.
 9. Gnid hundeshampooen ind i dine hænder eller opløs det i lidt lunken vand og hæld det ud over din hund. Masser shampooen ind i hundens pels – sørg for at du kommer helt ind til huden. Prøv at undgå at komme shampoo i dens øjne eller ører.
 10. Skyl med lunken vand. Sørg for at din hunds pels er helt fri for shampoo, da den ellers kan udvikle tør hud.
 11. Løft hunden ud af badet – pas på at ingen af jer glider- og lad hunden ryste vandet af. Gnub derefter hunden med et dejligt varmt håndklæde (eller brug en hårtørrer hvis den ikke tager sig af lyden).
 12. Giv din hund en belønning for at have været dygtig og børst den derefter en sidste gang.

Relaterede Artikler