Er tør snude lig med en syg kat?

Udgivet af
Læse tid

Bekymrede ejere spørger ofte, om en tør snude er lig med en syg kat. Det kan besvares meget kort: Nej. Der er uendelige mange grunde til, at din kat har tør og varm snude, men ingen af dem har noget at gøre med kattens helbred.

En tør snude kan bl.a skyldes, at katten har ligget i solen, været i et rum med dårlig udluftning eller har ligget foran en radiator eller en pejs. Faktisk kan din kats snude ændre sig fra våd til tør mange gange i løbet af en dag.

Hvad man skal holde øje med

Der er dog nogle få ting, din kats snude kan fortælle dig om dens helbred. Hvis din kats snude har revner, sårskorper eller åbne sår, kan din kat have hudproblemer, og du bør derfor konsultere din dyrlæge for at få det undersøgt. Hvis du ved, at din kat er syg, kan dens snude være udtørret pga. dehydrering.

En anden ting du bør kigge efter, når du undersøger din kats snude, er, om snot kan løbe ud. Hvis kattens snude løber, bør snottet være klart. Hvis katten producerer snot med bobler eller som er tykt, grønt eller endda sort, skal den straks undersøges af en dyrlæge.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>