Tips til at rejse med din hund i bilen

Published by
min read

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Uanset om du skal på en længere tur eller en kort tur, kan en biltur med en hund være sjov. Men køreture med hunde i bilen kan også være forbundet med visse risici. Læs videre for at få tips til, hvordan du kan rejse med din hund og minimere de farer, som er forbundet med bilture.

Hundebur er bedst

Small dog maltese sitting safe in the car on the back seat in a safety crateAmerican Society for the Prevention of Cruelty to Animals anbefaler, at når du rejser med hunde i bilen, skal hunde i alle størrelser rejse i hundebure eller bæretasker, både for hundens sikkerhed og for at undgå distraktioner i forbindelse med kørslen. Om muligt bør hundeburet fastgøres på bagsædet eller i bagagerummet på større biler og spændes fast, så buret ikke glider rundt under kørslen eller ved pludselige stop. Buret skal være stort nok til, at din hund kan stå, vende sig, sidde og ligge ned, men ikke så stort, at den bliver smidt rundt indeni buret, når bilen bevæger sig. Der bør desuden være god ventilation. Du kan gøre buret mere behageligt for din hund ved at lægge et tæppe i bunden og eventuelt påsætte skumpuder på siderne. Du skal blot sikre dig, at din hund ikke spiser eller tygger på det materiale, som du bruger til polstring.

Når et hundebur ikke fungerer

Hvis et hundebur ikke er en mulighed, så prøv at finde en sele, som kan påsættes sikkerhedsselen, og fastgør din hund på bagsædet. Der findes desuden barrierer i enten metal eller net, som adskiller dig fra din hund i bagagerummet på store biler eller varevogne. Hunden har dog mulighed for at bevæge sig frit rundt. Det er en god løsning, som sikrer, at din hund ikke kommer op på forsædet og forstyrrer dig, mens du kører bil, men denne løsning beskytter ikke hunden i tilfælde af en ulykke. Så selvom en barriere giver din hund mere frihed til at bevæge sig rundt og gør bilturen sjovere for din hund, er et bur eller en taske stadig det bedste.

Når der ikke er noget bagsæde

Bagsædet i bilen er bedst for din hund, idet den undgår skader fra airbags i tilfælde af en ulykke, men nogen gange findes der ikke et bagsæde i bilen. Hvis det er tilfældet, er det bedst at have din hund i et hundebur eller en taske, som er fastgjort til forsædet, og slå airbag på passagersædet fra. Hvis din hund er for stor til et hundebur på forsædet, skal du bruge en sele til at spænde den fast med. Hunde må under ingen omstændigheder være på ladet af en ladvogn under kørsel.

Dog lies next to a woman leaning on a car.

På en længere køretur er det fristende at køre så langt som muligt så hurtigt som muligt (iht. fartgrænsen), men glem ikke din firbenede passager i din iver efter at komme frem til din destination. Du bør planlægge at stoppe hver anden time, så din hund kan strække ben og tisse. Det er også en god ide at medbringe frisk vand og give hunden en tår at drikke ved hvert stop. Du kan også fodre hunden ved stop, men kun hvis den ikke har tendens til at blive køresyg.

Hav en behagelig rejse

Husk på, at disse rejsetips for køreture med din hund både er for din og din hunds sikkerhed. Hunde i alle størrelse bør være fastspændte. Din lille hund er muligvis glad for at ligge i dit skød under køreturen, men ligesom det ikke er sikkert at have et barn på skødet, mens du kører, er det heller ikke sikkert for en hund. Hvis din hund er i et hundebur eller fastgjort på anden vis i forbindelse med bilrejser, uanset hundens race eller størrelse, er det mere sandsynligt, at I begge vil nå sikkert frem til destinationen.

 

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Forfatteren Jean Marie Bauhaus fra Tulsa, Oklahoma, er dyreejer, blogger og har ofte flere pelsede dyrebørn på skødet, når hun skriver.

 

Relaterede Artikler

Relaterede produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature er sammensat til at støtte en sund mund, sund hud og sund fordøjelse hos hunde af små racer. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og naturlige ingredienser, med tilsat vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken er sammensat til at styrke en sund knoglevækst hos hvalpe af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og optimalt mineralindhold.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blanding af ingredienser og et lavt fedtindhold. Sammensat til at hjælpe din hund med at opnå en sund vægt med forventningen om et længere liv. </p>